Tarih: 09.03.2023 11:27

Müteahhitlik Belgesi Özellikleri

Facebook Twitter Linked-in

Müteahhitlik belgesi alan bir müteahhit kamu sektöründe de çalışmaya hak kazanmaktadır. Oluşabilecek herhangi bir sorumluluktan devlet tarafından korunma imkanı bulabilecektir. Müteahhitlik belgesi için müteahhitlerin gerekli yetki ve beceriye sahip olması gerekmektedir. Belgeyi alan müteahhitler yapılan sınıflandırma ile belirlenen alanda işlerine devam edebilmeye hak kazanacaklardır.

 

Uzun yıllardır müteahhitlerin işlerini yürütebilmeleri için çıkarılan kanunla bu belge zorunlu hale getirilmiştir. Ünal Yapı Belgelendirme ve Danışmanlık sayesinde bu belgenin nasıl alınabileceği ve başvurunun nasıl yapılabileceği hakkında danışmanlık hizmeti verilmektedir. Bu sayede başvurularını yaparak müteahhitlik belgesini alabileceklerdir. Müteahhitlik karnesi alma gerekli başvurular yapıldıktan sonra müteahhitlere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilmektedir.

 

Müteahhitlik Belgesi Kime Verilir?

Müteahhitlik belgesi inşaat sektöründe çalışmak isteyen ve işine devam eden müteahhitlerin alması gereken bir belgedir. Bu belgeyle kişilerin becerilerini ölçüm yapılmaktadır. Gerekli yeterliliğe sahip müteahhitler müteahhitlik belgesi çıkartma işlemlerini tamamlayarak bu belgeyi hak kazanacaktır. Belgeyi alan müteahhitler A, B, C, D sınıflandırmasına göre işlerini yapabilecekleri alanda güvenli bir şekilde hizmet vermeye devam edebileceklerdir.

 

Müteahhitlik yetki belgesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı    il müdürlüklerine başvuru yapılabilir. Yapılan başvurunun sonucunun olumlu olmasıyla birlikte kişiler müteahhitlik belgesi alabileceklerdir. Gerekli niteliğe sahip müteahhitler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan incelemelerden rahatlıkla geçerek belgelerini almaya hak kazanan bileceklerdir. Belgelerdeki sınıflandırmalar ise firmaların yapabilecekleri işlerin sınırlarını belirlemektedir.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —