• BIST 100

    11278,20%1,01
  • DOLAR

    41,32% 0,09
  • EURO

    49,02% 0,49
  • GRAM ALTIN

    4872,58% 0,33
  • Ç. ALTIN

    7975,43% -0,23

Nilüfer’de Balkan Panayırı coşkusu

Nilüfer Belediyesi’nin Nilüfer Belediyespor ve BAL-GÖÇ iş birliğiyle düzenlediği 10. Nilüfer Görükle Balkan Panayırı’nda büyük coşku yaşandı. Balkanlar’ın sevilen sanatçıları ve Hüsnü Şenlendirici’nin sahne aldığı panay

KÜLTÜR - SANAT 25.09.2022 08:28:48 1358
Nilüfer’de Balkan Panayırı coşkusu
Haberi Sesli Oku

Nilüfer Belediyesi’nin Nilüfer Belediyespor ve BAL-GÖÇ iş birliğiyle düzenlediği 10. Nilüfer Görükle Balkan Panayırı’nda büyük coşku yaşandı. Balkanlar’ın sevilen sanatçıları ve Hüsnü Şenlendirici’nin sahne aldığı panayırda Balkan lezzetleri ilgi gördü.

 

Nilüfer Belediyesi’nin, Nilüfer Belediyespor ve Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) iş birliğiyle bu yıl 10. kez düzenlediği Nilüfer Görükle Balkan Panayırı Bursa’nın dört bir yanından vatandaşları bir araya getirdi.

 

Balkan göçmeni vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadığı bölge olan Görükle Göçmen Konutlar pazar alanında gerçekleştirilen panayıra Nilüfer dışından da büyük ilgi oldu. Festivalin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, CHP Bursa Milletvekilli Yüksel Özkan, geçmiş dönem Nilüfer Belediyesi Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan, Ardino Belediye Başkanı İzzet Şaban,  Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi Milletvekili adayları Adlen Şevket ile Pavlin Krıstev, Bursa Bulgaristan Konsolosluğu Ticari Ateşesi Lübomir Lübomirov, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, balkan dernekleri temsilcileri katıldı.


Yemek stantları ve oyun alanlarını gezerek panayır keyfine ortak olan Başkan Erdem, akşam saatlerinde de panayırın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. İki yıldır pandemi dolayısıyla keyifli organizasyonu gerçekleştiremediklerini vurgulayan Başkan Erdem, “İki yıllık aranın ardından kaldığımız yerden devam ediyoruz. Burada sizlerle buluşmayı özlemiştik. Bu panayırda herkesin biraz olsun hayatın keşmekeşinden stresinden uzaklaşarak müziğin, eğlencenin, bir arada olmanın tadını çıkaracağını umuyorum. Bugün biz burada dayanışma kültürünün, birliğin beraberliğin,  sporun, kültür-sanatla dopdolu bir yaşamın en güzel örneğini yaşıyoruz. Önümüzdeki yıllarda buna benzer panayırların ülkemizin dört bir yanında gerçekleştirilmesi en büyük temennimiz” dedi.

 

Müzik, sanatla güzel anlarda bir arada buluşmayı dilediklerini ifade eden Başkan Erdem, “Birbirinden değerli sanatçılarımıza ve emeği geçenlere de bizi burada buluşturdukları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Açılış töreninde konuşan geçmiş dönem Nilüfer Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de yaşanan coşkuya dikkat çekti. 2010 yılında başlayan yolculuğun artarak coşkuya dönüştüğünü ifade eden Mustafa Bozbey, “Balkan kültürünü yansıtan bu şenlik aracılığıyla kültürel varlığımızı gelecek kuşaklara aktarmak gibi bir sorumluluğumuz var. Bunu yapmak için yöneticilere ve adaylara sahip çıkacaksınız. 2 Ekim’de Bulgaristan’da seçimler var. Orada oy kullanarak demokratik hakkınızı kullanın. Bu güzelliklerimizin sonsuza dek sürmesini arzu ediyorum” diye konuştu.

 

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan da panayırdaki coşkuya değinerek, seçimlerin önemine dikkat çekti. Bulgaristan’daki Türk kökenli vatandaşların varlığını kabul ettirmeleri için 2 Ekim seçimlerinin çok önemli olduğunu belirten Özkan, herkesin sandığa giderek adaylara destek vermesi gerektiğini vurguladı. Panayırın 10 yıldır Nilüfer ve Bursa’da gelenekselleştiğini ifade eden Özkan, bu birlikteliğin daha büyük coşkulara ulaşmasını arzu ettiklerini söyledi.

 

 BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan ise, panayırın Nilüfer’de düzenlenmesiyle ayrı bir çerçeve kazandığını ifade ederek, Bursa’daki Balkan topluluklarının önemine değindi. Balkan, Bulgaristan’da yapılacak seçimlerin önemine de değinerek seçmenleri sandığa gitmeleri için çağrıda bulundu.

 

  Bulgaristan Ardino Belediye Başkanı İzzet Şaban da Balkan kökenli insanların bir araya geldiklerinde çok güzel çalışmalara imza attıklarını ifade ederek, “Nilüfer Belediyesi ile uzun yıllara dayanan kardeşliğimiz var. Yapacağımız projelerle iki taraftaki insanları kaynaştırmak istiyoruz. Parlamento seçimlerinde de gereken sorumluluğunuzu yerine getireceğinize inanıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi Milletvekili Adayı Pavlin Krıstev de 2 Ekim’de yapılacak Bulgaristan seçimlerine değinerek, katılımın önemine dikkat çekti.

 

Konuşmaların ardından Başkan Turgay Erdem ile protokol üyeleri Nuri Turgut Adalı ve dava arkadaşları adına düzenlenen tenis, ve atletizm yarışlarında  dereceye giren 48 sporcuya kupa ve madalyalarını verdi.

 

 Panayırın ilk gününde çok sayıda sanatçı konser verdi. DJ’ler Murat Mutlu, Samet Kurtuluş’un yanı sıra Elvan Demir, Tülay Özkahraman ile Fitdans Show, sahne aldı. Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası ve Nilüfer Halk Dansları gösterileri etkinliğe renk katarken, finalde ünlü klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici performansını sergiledi. Sevilen eserleri seslendiren Şenlendirici katılanlara müzik ziyafeti sundu. Hayranları ünlü sanatçıya hareketli şarkılarda oyunlarla eşlik ederek gecenin tadını çıkardı. İzleyenlerin coşkusundan duyduğu memnuniyeti dile getiren Şenlendirici’ye gecede Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız plaket vererek teşekkür etti.   


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anahtar Kelimeler:

Mehmet Türe: İYİ Parti Döneminde Etik Değerler Öne Çıkacak

NASA: Ay Dünya’dan Yılda Yaklaşık 3,8 cm Uzaklaşıyor

İsrail Gazze’de Kara Harekâtı ile Ortadoğunun Kaderine İlerliyor

Ozon Tabakası Koruma Gününde Viyana Sözleşmesi Gündemde

Fed Toplantısında Bağımsızlık Tartışması Gerginlik Yarattı

Anamur’da 28 Bin 500 Kaçak Tütün Ele Geçirildi

Bozyazıda Önünde 4,5 Dönüm Bahçesi İle Satılık Lux Ev

Anamur’da 4-6 Yaş Kur’an Kurslarında Yeni Dönem Coşkusu Mersin

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Anamur’da Yeni Adli Yıl Törenle Açıldı: "Adalet, Milletin Teminatıdır"

Türkiye'nin güvenilir insan kaynakları ve işe alım platformu olan Secret CV

Tartıştığı Gelinini 5 Yaşındaki Kızının Güzü Önünde Bıçakla Öldürdü

Lokman Hekimin Çırağı Sinema Yolculuğu Başlıyor

Kurtsan Robot Kol Kapatma: Esneklik ve Üstün Performans

Ankara Botoks Merkezi Profesyonelleriyle Kırışıklıklara Elveda

Kaymakam Duru’dan Öğrencilere Emniyet Kemeri Uyarısı

Bozyazı’da Mutluluğa İlk Adım: Zeynep Uysal ile Gökhan Kurt Nişanlandı

​Gezegenimizdeki Gerçek Su Miktarı Geleceğe Dair Endişeleri Artırıyor

Jandarmadan Kaçak Makaron Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı

Endüstriyel Temizlikte Yeni Nesil Yaklaşımın Öncüsü Tahawash ile Fark Yaratın

Motorcu Küçük Dayı Yeni Yerinde

Java Motor Tutkunları Anamur’da

Başkan Deniz, Bingen TH Bingen Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Fakültesi’ni Gezdi

Kardeş Kent Bingen, Ekim ayında Anamur Belediyesi’ne Hasta Nakil Ambulansı Hibe Edecek.

Kanlı Ay Gecesi Anamurda Deprem

Gökyüzünde Nadir Bir Şölen: Bozyazıdan Gözlemlenen Kanlı Ay Tutulması

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

Kaymakamlıktan Su Kaplumbağalarına Can Suyu

Bozyazı Gölevezi ve Kavutu Gülnar 8. Ekonomi Sempozyumunda

Gökyüzünde Gizemli Işıklar Anamurda da Dikkatli Gözlemcilerin Takibindeydi

Yükleniyor

İsrail Gazze’de Kara Harekâtı ile Ortadoğunun Kaderine İlerliyor

Anamur’da 28 Bin 500 Kaçak Tütün Ele Geçirildi

Anamur’da Yeni Adli Yıl Törenle Açıldı: "Adalet, Milletin Teminatıdır"

Tartıştığı Gelinini 5 Yaşındaki Kızının Güzü Önünde Bıçakla Öldürdü

Jandarmadan Kaçak Makaron Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı

Başkan Deniz, Bingen TH Bingen Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Fakültesi’ni Gezdi

Kanlı Ay Gecesi Anamurda Deprem

Gökyüzünde Nadir Bir Şölen: Bozyazıdan Gözlemlenen Kanlı Ay Tutulması

Anamur’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkkulu Kutlandı

Şahinden Kimlik Kartı Değişimi İçin Son Çağrı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

İlçe Başkanlığına Adaylığını açıklayan CHP'li Mutlu “Bu yol Atatürk’ün yolu” Sözleri ile Anlamlandırdı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Java Motor Tutkunları Anamur’da

Süper Lig'de Sürpriz Lider: Konyaspor Zirvede!

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 5 3 0 2 5 11
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Alanyaspor 5 2 1 2 2 8
8.Samsunspor 5 2 1 2 1 8
9.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.İstanbul Başakşehir 4 1 1 2 1 5
12.Kasımpaşa 5 1 3 1 -2 4
13.Rizespor 4 1 2 1 -4 4
14.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
15.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
16.Fatih Karagümrük 5 1 4 0 -7 3
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 5 0 5 0 -6 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.