• BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral Yeni Fabrika, Maden, Turizm ve Enerji Yatırımlarını Açıkladı

NG Kütahya Seramik’in Yükselen Değerler 2023 Toplantısı, 12-15 Ocak tarihlerinde NG Afyon Otel’de gerçekleşti. Bayi ve ailelerinden oluşan 750 kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinliğin açılışında konuşan NG Kütahya Seramik Yöne

EKONOMİ 16.01.2023 08:37:23
NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral Yeni Fabrika, Maden, Turizm ve Enerji Yatırımlarını Açıkladı

NG Kütahya Seramik’in Yükselen Değerler 2023 Toplantısı, 12-15 Ocak tarihlerinde NG Afyon Otel’de gerçekleşti. Bayi ve ailelerinden oluşan 750 kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinliğin açılışında konuşan NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, yeni yatırımlarına dikkat çekerek “Ülkemize değerler katarak marka gücümüzü daha da artıracağız” dedi. 

NG Kütahya Seramik, 12-15 Ocak tarihlerinde NG Afyon Otel’de bayileri ile bir araya geldi. NG Kütahya Seramik’in  “Yükselen Değerler 2023” etkinliği, NG Kurucu Başkanı Nafi Güral ve NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral’ın açılış konuşmalarıyla başladı.  “2023 Beklentisi ve Ötesi” panelinde Prof. Dr. Emre Alkin’in katılımcılarla buluştuğu etkinlik, ödül töreni ve Derya Uluğ’un sahne aldığı gala gecesi ile son buldu. 

ERKAN GÜRAL: “ÜLKEMİZE DEĞERLER KATARAK MARKA GÜCÜMÜZÜ DAHA DA ARTIRACAĞIZ”

“YENİ FABRİKA YATIRIMIMIZLA DÜNYADAKİ EN YÜKSEK EBATLI SERAMİĞİ ÜRETECEĞİZ”
 
Etkinliğin açılışında NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, yeni yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu:  “Üç hafta önce Kayseri’deki mağazamızın açılışı sırasında Sayın Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’ın himayesinde bir imza attık. 160x 320 şu anda dünya seramik teknolojisinin ürettiği, üretebildiği en büyük ebat, bundan ötesi şu anda yok. Ama tabi olursa onu biz tabi ki yaparız. 160x320’ler artık seramikçilikten çıkıyor, banyo ve mutfak sektörüne giriyor. Tezgahlar başta olmak üzere ıslak hacimler, dış cepheler, zeminler, duvarlarda bu ebatları kullanıma sunmak için bu yatırım kararını aldığımızı ve anlaşmayı imzaladığımızı, yetiştirebilirsek sene sonu, sene sonu olmazsa 2024’ün ilk çeyreğinde bu ürünü sizlerle buluşturma amacında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu ürün şu anda ülkemizde üretilmediği için cari açığa sebebiyet veren bir ürün. Tamamıyla ithalat yapıyoruz.  Biz ülkemizde üreterek hem cari açığın artmasına engel olacağız hem de ülkemize değerler katarak marka gücümüzü daha da arttıracağız. Yeniliği seviyoruz, teknolojiyi seviyoruz. Teknolojiye yatırımı seviyoruz. Sektörde bu yönümüz bizi farklılaştırıyor.” 

8 HAVALİMANI 8 HASTANENİN SERAMİĞİ NG KÜTAHYA SERAMİK’TEN

 Üretimi azaltmak ve duraklatmak gibi bir düşüncelerinin olmadığının altını çizen Erkan Güral, “Birlikte güç, enerji ve yeni bir potansiyel yarattık. Bu süreçte de yüzde yüz kapasiteyle hiç durmadan kapasitelerimizin tamamını üretime çevirerek ekonomimize katma değer yarattık. Sanıyorum sektörde üretimini kısmayan, üretimini azaltmayan tek fabrika, tek marka NG Kütahya Seramik… Büyük projeler hep ilgi alanımızda olmuştur. Biz bu süre içerisinde 8 havalimanının ürün tedarikçisi olduk. Antalya, Rize, Artvin, Kayseri, Gaziantep, Kıbrıs Ercan, Nijer Uluslararası, Azerbaycan Fuzuli ve Türkmenistan Halkara havalimanı projeleri NG Kütahya Seramik ürünleriyle donatıldı. Ülkemizde hastane projeleri çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Bu sene içerisinde 8 hastanenin ürün tedarikçisi olduk. İzmir, Samsun, Konya, Malatya, Kütahya Şehir Hastaneleri, Samsun Anadolu Hastanesi, İstanbul Esenyurt ve Bağcılar, Bartın, Nizip, Bursa Ali Osman Sönmez devlet hastanelerinde NG Kütahya Seramik ürünleri yer aldı” dedi. 

TURİZM SEKTÖRÜNE 2 YENİ OTEL KAZANDIRACAĞIZ

Son beş senede Antalya’da 270 adet otele, Ege Bölgesi sahil şeridinde 250 otele ürün tedariği sağladıklarını belirten Güral, diğer alanlardaki yatırımlar hakkında da bilgi verdi. Bodrum’da yeni bir turizm yatırımına başladıklarına değinen Erkan Güral “Ortakent’te 40 villadan bir turizm kompleksini Türk turizmine kazandıracak olmanın heyecan ve mutluluğunu biz şimdiden yaşamaya başladık. Kemer Göynük’te mevcut otelimizin yanında bulunan araziyi satın aldık. Burada 53 villalık bir proje yapacağız ve bu proje Türkiye’de bir ilk olacak. Madencilikte çok ciddi bir yol aldık. Buradaki amacımız sürdürülebilirlik. NG Madencilik, şu anda 21 maden sahasına sahip. Bu sene içerisinde izinlerin alınmasıyla birlikte hem kendi şirketimiz hem Türk seramik sektörü hem de ihracat pazarları içinde madencilikte de artık iddialı bir noktaya geldiğimizi inşallah önümüzdeki sene burada yapacağımız toplantı da sizleri duyurmuş olurum diye tahmin ediyorum. Yanı sıra enerji bizim için son derece önemli, içinde bulunduğumuz Rusya-Ukrayna kriziyle başlayan süreçte doğalgazın ve elektriğin ne kadar kıymetli olduğunu hepimiz gördük. Ayrıca tabi yenilenebilir enerji çocuklarımız geleceğimizin teminatı oluyor. Evlatlarımız için de temiz ve yeşil enerji türünden yenilenebilir enerjiye de biz önem verdik. Ve bu süreç içerisinde 25 kilovatlık bir enerji yatırımı gerçekleştirdik. Bu anlamda da yük seramik sektöründe bu enerji yatırımını, fabrikasında, çatılarında yapıp kullanan ilk, tek ve en büyük enerji yatırımını sahip marka haline geldiğimizi de mutlulukla belirtmek istiyorum” dedi.

2022 YILINDA 240 MAĞAZAYA ULAŞTIK

NG Kütahya Seramik’in 240 mağazaya ulaştığını ve 2022 senesinde 16 bin metrekare alana sahip yeni mağaza açılışı gerçekleştirdiğini belirten Güral, “2023 yılında 21 mağaza açılışı gerçekleştireceğiz. Ayrıca İzmir’de yeni bir bölge müdürlüğü projemiz var. Mart veya Nisan sonu gibi yeni bölge müdürlüğü merkezimizi hazır hale getireceğiz” dedi. Yurt dışı mağazalar konusuna da değinen Güral şunları kaydetti: “Yurt dışında bizim hali hazırda NG Kütahya Seramik tabelalı 80 mağazamız var. Bu sene 16 mağaza daha açacağız. Dubai, Riyad, Cidde, Kosova, Belgrad, İngiltere Cardiff, Stockholm, Hollanda Den Haag, Gent, Umman, Kuveyt, Erbil, Bağdat, Haskova, Bratislava, Marakeş Fas olmak üzere 16 yeni mağaza ile 96 mağazaya çıkıyoruz.” 

NG KURUCU BAŞKANI NAFİ GÜRAL: “SIKINTILI DÖNEMLERDE YATIRIM YAPMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRDİK”
 NG Kurucu Başkanı Nafi Güral, açılış konuşmasına ”Şirketlere hayat veren aile fertleri, çalışanları ve iş ortaklarıdır. NG grubu buralara geldiyse bizim gönül bağı kurduğumuz iş ortaklarımız, gönülden çalışan mesai arkadaşlarımız var. Huzurlarınızda hepsine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” sözleriyle başladı.  Türkiye geçmiş dönemlerde çok zor sınavlardan geçtiğine değinen Nafi Güral şunları kaydetti:  “Son zamanların popüler gündem maddeleri arasında, enflasyon, yüksek faiz, kredi maliyetleri, piyasaların daralması, üretimi etkileyen faktörleri duyuyoruz. Ne yazık ki bunlar toplum üzerinde olumsuz etkiler yaratıyor. Sıkıntısı olmayan yatırımcı ve iş insanları dahi bu sıkıntılı atmosferde yer aldığı için ‘acaba neler olabilir’ şeklinde endişe ve kaygı duyarak frene basmasa bile ayağını gazdan çekiyor. Ben tam 62 yıldır çalışıyorum. 62 yılda yaşadığım sıkıntıları bu dönemdeki sıkıntılarla mukayese ettiğim zaman bugünkü yaşananlar yüzdesi dahi olamaz. Türkiye geçmiş dönemlerde çok zor sınavlardan geçti. Tüm bunlar ile çok büyük tecrübeler edindik. Sıkıntılı dönemlerde yatırım yapmayı alışkanlık haline getirdik. Bizim yeni fabrika ve üretim tesisi yatırımlarımızın büyük bir kısmı hep sıkıntılı dönemlerdedir. Örneğin 15 Temmuz darbe girişiminde yeni fabrika tesisi için kolları sıvadık ve yatırım kararı aldık.” 

GALA GECESİNDE DERYA ULUĞ SAHNE ALDI

Yükselen Değerler 2023 iş ortakları toplantısı, ödül töreni, gala yemeği ve Derya Uluğ konseri ile son buldu. Gecede Türkiye genelinde en çok ciroyu yapan iş ortaklarına ödülleri takdim edildi. NG Kütahya Seramik Türkiye Ciro Ödülleri’nin 3.’sü Mersin Beyaz 33 İnşaat, 2.’si ise Alanya  Aymer Yapı oldu. Antalya iş ortağı Opal Yapı, üst üste 11. kez Türkiye Ciro 1.’si olarak zirvedeki yerini korudu. 

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı


Anahtar Kelimeler:

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

CHP'nin Adayı Durmuş Deniz:’Değişim İçin Son Dört Gün’

İnsanlar Kendi Varlıkları ve İç Dünyalarında Ne Yaşarlar?

Doğa ve Evren Varlığını Nasıl sürdürür?

Teknoloji ve İnovasyon Nedir ?

Toplum ve İnsan İlişkileri Nasıldır?

Nasıl Sağlıklı ve Genç Kalınır?

Gelecek Merakımız Nereden Gelir?

İnsan İçin Sanat ve Kültür Neden Önemlidir?

Neden Kimlik Arayışına Gireriz?

Karşı cinsler Arasında Duygusal İyileşme ve Bütünleşme Nasıl Olur?

Eşimize Değer Verme ve Destekleme Hayatın Anlamıdır

İnsanların En Çok Neyi Merak Ettiğini Merak Ediyor musunuz?

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Dünya Silahlanmaya Ne Kadar Harcama Yapıyor?

Kıtalar Kaç Yıldır Hareket Ediyor?

Soğan'ın Gözümüzü Yakmasını Nasıl Önleriz?

Cep Telefonlarının Teknolojik Özellikleri Nasıldır?

Cübbeli Ahmet Hoca’dan Kötü Haber

Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

Gece Terlemesi Neyin Habercisi?

Çoğumuzun En Titiz Olduğu Şey, Modern Toplumun Görünmeyen Düşmanı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden, Vatandaşlara Dijital Mersin Tanıtımı

Dünya E-Ticaret Pazarının Büyüklüğü 2023’de 6 Trilyon Doları Geçti

Türkiye'nin Muz Üretimi Bir Milyon Tona Ulaştı, İthalat Azaldı

Yükleniyor

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden, Vatandaşlara Dijital Mersin Tanıtımı

Türkiye'nin Muz Üretimi Bir Milyon Tona Ulaştı, İthalat Azaldı

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Muğla Fethiye’de basın açıklamasında bulundu.

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

8 Mart Kadınlar Voleybol Turnuvası Sonuçlandı

RAGBİ Sporu Ne Kadar Faydalı?

Anamur Bin Kişilik RAGMİ Öğrenci Sporcuları Ağırlıyor

Bu  Voleybol Turnuvası Kadınlarımız İçin

Şampiyon Takım Garip AVM'nin Sponsorluğunda Yarı Finale Gidiyor

Gümüş Okulları Kaymakam Bozdemir’i Kupa İle Ziyaret Etti

Trabzonspor Futbolcularından Epilepsi Farkındalık Kampanyasına Destek

Toplum Destekli Polisten Sporda Ahlak Vurgusu

Sporun Ruh Hali Üzerine Etkileri!

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Sevgilisi konserine gelemedi, şampanya gönderdi

Zeynep Bastık'tan yaz konserleri

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13