Tarih: 01.12.2022 09:09

Anadolu Lisesi’nin İtalya Erasmus Yolculuğu Çok Verimli Geçti

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL-Anamur Anadolu Lisesi ülkeler arası Erasmus+ projesi kapsamında katıldığı italya turuna katıldı.  
Programa 4 Ülke Ortak Oldu
Litvanya koordinatörlüğünde Okullar Arası Değişim Ortaklıkları Enjoy Coding With Scratch 2020-1-LT01-KA229-078064_4, Erasmus+  Bulgaristan, İtalya Makedonya ortaklığında gerçekleşti.   Anamur Anadolu Lisesi’nin katılımı ile Türkiye’nin de ortak oldu. Okul Müdürü Kemal Akmeşe, proje kapsamında; programlama öğrenme portalı olan Scratch kullanılarak Fen, Matematik, Sanat, Müzik Coğrafya konularında kodlayarak öğrenme materyali oluşturma amaçlı atölye çalışmalarının yapıldığını söyledi.  

Anamur Anadolu Lisesi 4 Öğrenci, 2 Öğretmen ve 2 İdareci ile  Ülkemizi Temsil Etti
Anamur Anadolu Lisesi, kısa öğrenci değişimi hareketliliği kapsamında,  21 Kasım-25 Kasım 2022 tarihleri arasında, 4 öğrenci, 2 öğretmen ve 2 idareci ile İtalya 'nın Katanya bölgesi Misterbianco şehrinde Instituto Comprensivo L. Sciascia kurumunda gerçekleştirildiğini kayden Akmeşe; “5 gün süren atölye çalışmaları ile öğrenciler karma ülke takımları halinde  Scratch çalışmaları oluşturdular. Sonrasında  diğer öğrencilerle paylaşmak amacıyla sunumlar  yapıldı.
Projede, Fen, Matematik, Sanat, Müzik ve Coğrafya Atölye Ortamında İşlendi
Bu proje kapsamında; programlama öğrenme portalı olan Scratch kullanılarak Fen, Matematik, Sanat, Müzik Coğrafya konularında kodlayarak öğrenme materyali oluşturma amaçlı atölye çalışmaları yaptık.  Programa katılan öğrenciler, 5 günlük atölye çalışmaları sayesinde 21yy. becerilerinden takım çalışması, işbirliği, dijital okur yazarlık, problem çözme, eleştirel düşünme becerilerini geliştirme fırsatı bularak farklı kültürleri tanıma fırsatı bularak yabancı dil kullanımı geliştirme fırsatı buldular.” Dedi.  

Kültürel Gezilere de Yer Verildi
programda ayrıca, kültürel geziler ve atölyeler ile kurumun bulunduğu ülkenin ve şehrin tarihi geçmişi ve geleneksel yaşamı hakkında bilgi sahibi olmuş ve kültürel farkındalık oluşturulduğunu kaydeden Anamur Anadolu Lisesi Müdürü Kemal Akmeşe, Enjoy Coding With Scratch 2020-1-LT01-KA229-078064_4, Erasmus+ programına katılan Öğretmenlerinde, ülkelerin eğitim sistemleri hakkında bilgi edinerek  meslektaşlarıyla bilgi alışverişi yapma fırsatı bulmuşlar ve mesleki gelişimlerine katkı sağladıklarını dile getirdi.

Başkan Hidayet Kılınç’ın Hediyesini Ev Sahibi Belediye Başkanı  Marco Corsaro’ya Akmeşe Verdi
Okullar Arası Değişim Ortaklıkları Enjoy Coding With Scratch 2020-1-LT01-KA229-078064_4, Erasmus+ Kendilerinin de Türkiye’nin eğitim sistemleri hakkında bilgi verdi.  Anadolu Lisesi Müdürü Kemal Akmeşe, Misterbianco Belediye Başkanı  Marco Corsaro’ya, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın selamını iletti ve gönderdiği hediyeyi takdim etti.
Programa Katılan Heyet Üyeleri Sertifikalarını Belediye Başkanının elinden Aldılar
Programa katılanlara ise sertifikaları, Başkan Marco Corsaro Halka İlişliker sorumlusu Marina Virgillito tarafından takdim edildi.  Akmeşe İtalya’nın ev sahipliğinden duyduğu memnuniyeti ise; “Ev sahibi kurum Comprensivo L. Sciascia  Müdürü Sabina Maccarrone ve proje irtibat kişisi Lucia Caruso  başta olmak üzere tüm okul personeli samimi ve ilgili ev sahipliği ile hareketliliğe katılan ekibimizi memnun etmiş ve yeni dostluklar kurulmasına vesile olmuştur. Bir sonraki Bulgaristan Ruse şehrinde yapılacak olan hareketlilik için planlamalar yapılmıştır.” Diyerek teşekkür etti




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —