Tarih: 14.09.2022 07:15

Bornova’dan eğitime destek

Facebook Twitter Linked-in

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla öğrenciler ve aileleriyle bir araya gelerek sohbet etti.

Bornova Kars-Halil Atila İlkokulu'nun çıkış saatinde çocuklarını bekleyen velilerle ve çocuklarla konuşan Başkan İduğ, “Çocuklarımız Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi(BELGEM) ve Dijital Sınıf gibi desteklerimden yararlanabilir. Geleceğimizin umudu gençlerimizi bilimin ışığında yetişmesini sağlamak için gayret ediyoruz” dedi.

Eğitim alanındaki ödüllü vizyon projesi Dijital Sınıf’ın da okuldaki dersleri tamamlamada önemli bir unsur olduğunun altını çizen Başkan İduğ, “BELGEM’deki yüz yüze eğitime ek olarak uzaktan eğitime de geçtik. 2019 yılında Bornova’daki tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yararlanabileceği Dijital Sınıf projesini hayata geçirdik. Bornova’daki öğrencilerin büyük bir kısmı Dijital Sınıf’tan yararlanıyor.” ifadesinde bulundu.

Başkan İduğ, yurt sorununu azaltmak amacıyla mevcut 155 kişilik kız öğrenci yurdunun yanı sıra merkezde güçlendirme çalışmaları devam eden bir binada 300, temeli yeni atılacak ikinci bir binada ise 100 kişilik kız öğrenci yurdunun hizmete açılacağını belirtti.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —