-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Muz Vücudumuza Ne Yapıyor ki Bu Kadar Popüler?
Muzlar, dünyada son derece popüler ve sadece lezzetli değil, aynı zamanda besleyici bir meyvedir. Mesela bir Amerikalı yılda ortalama 11 pounddan fazla muz tüketiyor.
MHA - Muzun Başkenti Anamur da seçim bir tarafa, muzun geleceği ile ilgili konularda son günlerde sıklıkla gündeme gelmeye başladı. Son iki yılda yerli muzdaki ani tonaj artışı, muzun piyasalarda nasıl algılandığı ve özellikle piyasasının oluşumunda etkili olan besleyicilik özelliği, tadı ve aroması hakkında ciddi araştırmalar yapılan muz yine gündemdeki liderliğini eline alacağa benziyor.
Muzlar, dünyada son derece popüler ve sadece lezzetli değil, aynı zamanda besleyici bir meyvedir. Mesela bir Amerikalı yılda ortalama 11 pounddan fazla muz tüketiyor. Muzlar aynı zamanda, sadece bir atıştırmalık olarakdeğil, küresel bir mirasa sahiptir.
Dan Koeppel'in "Muz: Dünyayı Değiştiren Meyvenin Kaderi" adlı kitabına göre, muzlar sadece bir yiyecek değil, aynı zamanda dünyanın en etkileyici organizmalarından biri olarak kabul ediliyor.
Koeppel'in tutkusu, muzun eşsiz tarihine ve sahip olduğu çeşitli özelliklere dayanıyor. Bir muzu incelediğinizde, sadece bir meyve değil; aynı zamanda yüzyıllar boyunca dokunmuş bir keşif, ticaret ve kültür dokuması bulursunuz.
Muzlar, küresel bir mirasa sahiptir. Muzlar, ilk olarak binlerce yıl önce Güneydoğu Asya'da yabani olarak yetişmeye başladı.
Tarihçiler, ilk muzların bugün Malezya, Tayland, Endonezya gibi birçok ülkeyi kapsayan bölgelerde yetiştirildiğine inanıyorlar, hatta Papua Yeni Gine ve Filipinler gibi yerlerde bile. Muzlar sadece bir yiyecek olarak değil, aynı zamanda küresel mutfak değişiminin bir sembolü olarak da kabul edilmelidir.
Muzların tarihini ve kökenlerini anlamak, insanlığın sürekli değişen damak zevkine ve maceraperest ruhuna bir övgüdür. Sonuç olarak, muzlar sadece besleyici ve lezzetli bir meyve değil, aynı zamanda küresel bir mirasa da sahiptirler. Onların tüketilmesi, hem sağlık hem de kültürel açıdan zengin bir deneyim sunar.
![]() | ![]() |
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
VEFA Projesi Anamur'da Yüzleri Güldürüyor
Yükleniyor




