Tarih: 28.10.2022 08:34

AFSÜ'de beyaz önlük giyme töreni yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Mavi Salon'da gerçekleşen törene; Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ümit Dündar ile Prof. Dr. Adem Aslan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sinan Evcil, fakülte dekanları, okul müdürleri, daire başkanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan tören öğrencilerin oluşturduğu HaşHaş Müzik Grubu’nun müzik dinletisi ile devam etti.

Rektör Okumuş, törendeki konuşmasında beyaz önlüğün temizlik, dürüstlük, merhamet, vicdan ve meslek ahlakının timsali olduğunu belirterek, 'Hangi meslek olursa olsun bir mesleğe mensubiyet hele ki o meslek sağlıkla ilgili bir meslekse aidiyet duygusunu gerektirir.” dedi.

Dekan Prof. Dr. Mehmet Sinan Evcil ise diş hekimliği mesleğinin gerekliliklerinden ve özelliklerinden bahsetti.

Fakültede modern bilgisayar donanımlı preklinik ve fantom laboratuvarlarıyla eğitim vermekte olduklarını söyleyen Evcil, diş hekimi olmak için teorik bilginin yanı sıra pratik eğitimin de büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Program, Rektör Okumuş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dündar ile Prof. Dr. Aslan ve akademisyenlerin diş hekimliği adaylarına önlüklerini giydirmeleri ile devam etti. Tören, fakülte öğrencileri ve akademisyenlerin hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.


Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —