Tarih: 05.10.2022 07:36

Süper Lige İstanbul Takımları Damgası

Facebook Twitter Linked-in

Bu yüksek oran nedeniyle süper lige İstanbul takımları damgası vurulmuş oldu. 2022-23 sezonunda yapılacak olan pek çok maç İstanbul’da yapılacak. Yapılacak olan 36 maçtan 25’i İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Süper Lig Mücadelesinde İstanbul Takımları Öne Çıkacak

Süper Lig heyecanında mücadelenin büyük bir kısmı İstanbul’da ve İstanbul takımları arasında gerçekleşecek. 3 büyük İstanbul takımı dışında eklenen diğer 5 takımla birlikte mücadelede İstanbul önemli bir yere sahip olacak. İstanbul takımları arasında Başakşehir, Fatih Karagümrük, Ümraniyespor, İstanbulspor ve Kasımpaşa’nın yer aldığı 5’li takım Süper Lig’de mücadele etmeye başladı. En iyi slot siteleri yeni ve gelişmiş oyunlarıyla kazandırmaya devam ediyor.

Geçen sezon Süper Lig’e veda etmiş olan Ankaragücü ise tek Ankara takımı olarak Süper Lig’de yer alacak. Diğer Anadolu şehirlerinden de yine aynı sayılarda temsilci yer alıyor. Ancak Antalya’nın Süper Lig’de iki temsilcisi yer alıyor. Antalyaspor ve Alanyaspor bu iki temsilcidir. Bu oranlarla birlikte rekabetin genel seyrinin İstanbul kulüpleri arasında yaşanacağı görülebilir. Ancak İstanbul takımları sezona biraz daha geriden başladı. Şu anda son sıralarda yer alsalar da ilerleyen maçlarda yükselme olasılıkları bulunuyor. Süper lige İstanbul takımları damgası bu takımlarla vurulmuş olsa da geçen sezonun şampiyonu Trabzonspor da iddialı bir takım olarak karşımıza çıkıyor.

Bu Dönem İstanbul Ligi Yaşanacak

8 farklı İstanbul takımının bulunduğu Süper Lig eski ismiyle İstanbul Ligi yaşanacak gibi görünüyor. Bu dönemde rekabet daha farklı bir hale gelecek gibi görünüyor. Çünkü özellikle de İstanbul takımları arasında deplasman kavramı da ortadan kalkmış olacak. Ancak rekabette takımların seyirci sayıları oldukça belirleyici olabilir. İstanbul takımlarının seyirci ve taraftar sayıları düşük olduğu için Anadolu takımlarından geri kalma ihtimalleri yüksek olabilir. Çünkü Anadolu takımları son dönemdeki gelişmeleri ile İstanbul takımları arasındaki farkı büyük oranda kaldırmış gibi görünüyor.

Özellikle de Trabzonspor, Konyaspor, Alanyaspor ve Sivasspor’daki yeni gelişmeler aradaki farkın neredeyse kalmadığını gözler önüne seriyor. Ayrıca 3 büyük İstanbul takımında deplasman algısı çok olmayacağı için diğer İstanbul takımlarının 3 büyükler karşısında çok fazla şansı olmayabilir. Süper lige İstanbul takımları damgası sayısal olarak vurulmuş olsa da seyirci sayısı futbol kalitesi üzerindeki temel belirleyicilerden birisi olacaktır.

İstanbul Takımları Lige Nasıl Başladı?

İstanbul takımları arasında Başakşehir şu anda Süper Lig 1.si olarak bulunuyor. Başakşehir özellikle son 5 yıldır hızlı bir yükseliş yakalamış durumda. Ligde mücadele eden diğer bir İstanbul takımı Ümraniyespor ise 19. Sırada yer alarak listenin son sırasında bulunuyor. Diğer İstanbul takımları ise listede genelde orta sıralarda bulunuyor. Şu an için Galatasaray 4. Sırada yer alıyor ve 3 büyük İstanbul takımından mücadeleyi daha önde götürüyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —