Tarih: 24.09.2022 11:47

Çin Halk Cumhuriyeti’nin 73’üncü yıl dönümü çevrimiçi kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği düzenlediği çevrimiçi etkinlik ile ülkenin 73’üncü kuruluş yıl dönümünü kutladı. Geçici Maslahatgüzar Cheng Weihua, ülkenin 73 yılda Çin Komünist Partisi (ÇKP) önderliğinde geldiğini noktanın başarının somut delili olduğunun altını çizdi.

Çevrimiçi etkinliğe, diplomatlar, akademisyenler, iş insanları ve siyasi parti temsilcilerinin katılımı yoğun oldu. Tebrik mesajı gönderen Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, “İki ülke arasında artan dostluğun” daim kalması dileklerini sunarken Çin halkına tebrik mesajlarını iletti. Etkinliğe video mesaj gönderen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 krizi döneminde Çin ile Türkiye arasında yaşanan yardımlaşmadan dolayı duyduklarını memnuniyeti dile getirirken, “Tek Çin ilkesini benimsiyoruz ve bu ilke doğrultusunda ilişkilerimizi sürdüreceğiz.” dedi.

Türkiye Çin Dostluk Vakfı Başkanı Hasan Çapan ise konuşmasında, “Çin Halk Cumhuriyeti ve Çin Halkı ne kadar övünseler azdır. Dünyaya açılarak, Çin Kültürü ile sosyalizmi başarıyla birleştirerek birlik ve beraberlik içinde çalışarak elde edilmiş olan bu tarihi başarı, çok değerlidir. Gelişmekte olan ülkeler için iyi bir örnektir. Çin, Başkan Xi Jinping liderliğinde, güçlü, ileriyi gören ve dünyayı kapsayıcı yönetim anlayışı ile bütün gelişmekte olan ülkelerin en büyük sorunu olan yoksulluğu yenmeyi başarmıştır. Bugün Çin güçlü bir devlet olarak, barışın, refahın ve huzurun teminatı olması gerektiğini dünyaya anlatmakta, uyguladığı bağımsız, kucaklayıcı ve paylaşımcı politikalar ile bunu ispat etmektedir. Günümüzde Çin Halk Cumhuriyeti’nin ortaya koyduğu Kuşak ve Yol İnisiyatifi bunlara en güzel örnektir. Bu Girişim Asya, Avrupa, Afrika ve Amerika kıtalarını ve yakın denizleri birbirine bağlayarak barış ve iş birliği, açıklık ve hoşgörü, karşılıklı öğrenme, karşılıklı fayda ve kazan-kazan ruhuyla dünyanın barışçıl gelişimine yeni bir pozitif enerji katmaktadır.” diye konuştu.

Etkinlikle Ankara Üniversitesi Sinoloji Bölümü öğrencilerinin güne özel seslendirdiği Çince şarkılar büyük ilgi topladı. Çin kültürünü ve sanatını anlatan sunum videoları ardından etkinlik sona erdi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —