Tarih: 18.10.2022 10:18

Alim Güldiken: ″Grevli Toplu Sözleşmeler Kanunu için toplu hareket etme zamanı geldi″

Facebook Twitter Linked-in

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikasında (TEÇ-SEN) Rize İl Başkan Yardımcısı ve BASK Rize İl Temsilcisi Alim Güldiken, eğitim çalışanlarının ‘Grevli Toplu Sözleşmeler Kanunu’ için sendikaların harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Alim Güldiken açıklamasında, “Kamu görevlileri içerisinde en düşük maaşı alan eğitim çalışanları için ne zaman tepkinizi koyup ne zaman bir iyileştirme sağlayacaksınız. Eğitim çalışanının diğer kamu çalışanlarından ne gibi bir farkı var da açlık sınırının dahi altında bir maaş ile ve insan onuruna yakışmayan görev tanımı olmayan bir şekilde çalıştırılmasına müsaade etmeye devam edeceksiniz.

Seçimlerden önce işçilerle yapılan toplu sözleşmede zam oranı yüzde 35’leri bulur iken memurlar için yapılan toplu görüşmede %4+4 gibi komik artışlar ortaya çıkıyor. Adı üzerinde biri sözleşme diğeri görüşme olduğu müddetçe de bu durum maalesef bu şekilde devam edecektir.' ifadelerine yer verdi.

Güldiken, şöyle devam etti:

'Bir film bir kere, çok güzel ise belki iki kere izlenir. 3,4,5, 6.. Tekrarını izlediğimiz adı toplu görüşme olan bu film sizce ne kadar güzel! Eğitim çalışanı için içeriğinde hangi kazanımlar var! Yetkili sendika hükümetin kendisine biçtiği figüranlık rolünü oynamayı reddedip, kamu çalışanlarının çıkarı için tek madde “Grevli Toplu Sözleşmeler Kanunu” için görüşme masasına oturmalıdır.

Bu bağlamda; tüm konfederasyon ve sendikalara sesleniyorum. Artık gerçek işiniz olan sendikacılığa dönerek, tüm memurların ve eğitim çalışanlarının önüne ket vuran 4688 sayılı kanuncuğu değiştirmek, masaya işçi arkadaşlarımız gibi onurlu bir şekilde oturup kalkmak için yapmanız gereken söylem ve eylemlerin en onurlusu, Grevli Toplu Sözleşmeli Sendikalar Kanunu için toplu hareket etme ve eylem koyma zamanı gelmiştir.'

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —