• BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ″Türkiye sevdamızı tüm gençlerimize anlatacağız″

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Serdivan Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen 'İlk Oyum Erdoğan’a, İlk Oyum AK Parti’ye' gençlik buluşmasında konuştu. 

GÜNCEL 24.09.2022 18:51:44
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ″Türkiye sevdamızı tüm gençlerimize anlatacağız″

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Serdivan Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen 'İlk Oyum Erdoğan’a, İlk Oyum AK Parti’ye' gençlik buluşmasında konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

'Sakarya’da siz gençlerimizle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Sözlerimin başında toplu açılış töreniyle resmen hizmete aldığımız yatırımların, Sakaryamıza hayırlı olmasını diliyorum.

Bugün Sakarya’da toplam yatırım bedeli 3 milyar 790 milyon lira olan eser, hizmet ve projeyi şehrimize kazandırmanın gururunu yaşadık. Sakaryalı kardeşlerimizle hasret giderdik.  2023’e doğru giderken Sakarya’daki özellikle bedi ve ezeli kardeşliği bir kez daha yenildik.

8 ay sonra birilerini inanıyorum ki siz deli edeceksiniz. Çünkü onlar, gençlik nedir bilmiyorlar, gençlik burada. İşte biz şimdi gençlerimizle bir aradayız. Heyecanınız için, sevdanız için, aşkınız için her birinize teşekkür ediyorum. Genel Merkez Gençlik Kollarımızı, böylesi müstesna bir atmosferde gönüllerimizi bir araya getirdiği için tebrik ve teşekkür ediyorum.

Gençler, sadece son 1,5 senede ülkemizin dört bir yanında 25 gençlik buluşması yaptık. Bunların bir kısmını Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Millet Kütüphanesi'nde gerçekleştirdik. Şehir ziyaretlerimizde gençlerimizle bir araya gelmeye özel önem veriyorum.

İstanbul’un Fethi’ni Yeşilköy’de yarım milyonun üzerinde kardeşimizle birlikte kutladık. Adana’da 81 vilayetimizden gelen 100 bini aşkın gencimizle kucaklaştık. Önceki hafta Samsun’da TEKNOFEST Karadeniz’de, yine gençlerimizle birlikte muhteşem bir ufuk turundaydık.

Nereye gidersek gidelim gençlerimizin dinamizmine şahit oluyoruz. Bugün de Sakarya’da 2023 seçimlerinde ilk kez oy kullanacak siz gençlerimizle bir aradayız. Elbette her seçim önemlidir, ama inanıyorum ki gençlerimiz için ilk defa oy kullandıkları seçimler daha önemlidir. Önümüzdeki seçimlerin sizler için ne anlama geldiğini, özellikle bunu bildiğim için bugün burada genle merkezimizin yürüteceği bir kampanya başlatıyoruz.

Adını,  'İlk Oyum Erdoğan’a, İlk Oyum AK Partiye' olarak belirlediğimiz kampanyamızın başlangıç yeri işte burasıdır. Biliyorsunuz, 2023 seçimlerinde 6 milyon gencimiz ilk defa sandığa gidecek. Kendi özgür iradeleriyle oylarını kullanacaklar. Sandıkta oy kullanmak demek 3-5 dakikalık bir işlem olmanın çok ötesinde anlamına sahiptir. Verdiğiniz oylarla, ülkeyi 5 yıl boyunca yönetecek cumhurbaşkanını, mecliste yine sizi 5 yıl boyunca temsil edecek milletvekillerini belirleyeceksiniz. Bir başka ifadeyle, sandığa attığınız oy pusulasındaki tercihinizle kendi geleceğinizi şekillendireceksiniz.

Sizin umutlarınızı, hayallerinizi, geleceğinizi istismar etmek için birileri ellerinden gelen her şeyi yapacaktır. Gençlerin kendi kısır siyasetleri için çantada keklik görenlere en güzel cavı siz vereceksiniz.

Bu cevapta sandıkta tercihinizi Türkiyemiz için kimin ne yaptığını hangi mücadeleyi verdiğini, hangi bedelleri ödediğine, hangi kazanımlarını sağladığına bakarak yapmak olacaktır. Unutmayın seçim günü yapacağını işlemi belki kısadır ama uzun vadeli sonuçlar doğuracak ehemmiyete sahiptir.

Bunun için sizlerden her şeyden önce oyunuza, iradenize, geleceğinize sahip çıkmanızı istiyorum. Hiç kimsenin sizi yalan yanlış bilgilerle, sosyal medya illüzyonlarıyla asla tutmayacakları içi de altı da üstü de boş vaatlerle yönlendirmesine izin vermeyin. İradenize yani fikri özgürlüğünüze sahip çıktığınız, yüreğinizin sesine kulak verdiğiniz müddetçe kimse sizi kandıramaz, yanlış yönlendiremez.

Eğer sizi ben yanıltmaya çalışırsam bana da aynı tavrı gösterin. Benim karşımda da özgürlüğünüzden asla taviz vermeyin. Çünkü Türkiye’nin geleceğini zihni ve bedeni esir edilmiş mankurtlara değil, ancak fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür , ufku açık gençlere emanet edebiliriz. Milletimizin geleceğini, ancak aklı selim ile düşünen, kalbi selim ile hisseden, zevki selim ile üreten gençlere emanet edebiliriz. Bunun için sizlerden siyasetin sabun köpüğü hükmündeki tartışmalarıyla değil, ülkenin ve milletin geleceğini inşa etme yönünü ifade eden Platondan İbn-i Haldun’a kadar, tüm büyük düşünürlerin  konusu olan asıl vasıflarıyla ilgilenmenizi istiyorum. Gençlik Kollarımızın “İlk Oyum” kampanyası, siz gençlerimize sadece kuru kuruya sandığa gitmeyi değil, orada kendi geleceğinizi inşa etmek için gereken fikri donanımı da kazandırmayı hedefliyor.

Bu anlayışla seçime kadar kesintisiz devam edecek bir kampanyayla 81 vilayetimizin tamamındaki gençlerimize yönelik büyük bir gönül seferberliğine çıkıyoruz. Ulaşılmadık tek bir genç bırakmayana kadar çalışacak, koşturacak, Türkiye satında AK Gençlik rüzgarı estireceğiz.Hiç kimseyi dışlamadan, hiç kimseyi yargılamadan partimizi, davamızı büyük ve güçlü

Türkiye sevdamızı, tüm gençlerimize anlatacağız. Rabbimizin yardımı, siz gençlerimizin yardımı ile AK Partiyi ve Cumhur İttifakı’nı 2023 seçimlerinden de inşallah zaferle çıkartacağız. Bu bayrak yarışında nöbeti sizlerin arasından çıkacak; siyaset, bürokrasi, bilim, kültür, sanat, spor, bilişimci gençlerimize devredene kadar durmadan, duraksamadan gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz.

Sizden gerçek anlamda 1950’de başlayan çok partili siyasi hayata geçimizinim üzerinden 73 yıl geçtikten sonra sandığa gidecek en büyük gençlik grubusunuz. AK Parti, 2002 seçimlerinde nüfusu 65 milyon olan Türkiye’de iktidara 10 milyon 808 bin oy alarak gelmiştir. Biz 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimini nüfusu 82 milyon olan Türkiye’de 26 milyon 330 bin oyla tamamladık.

Nüfusu yüzde 26 artan Türkiye’de biz oyumuzu yaklaşık yüzde 150 artırdık. Bu artışı en çok, gençlerimize borçluyuz. Biz seçme ve seçilme yaşını düşürdükçe gençlerimizin sandığa gitme oranı arttıkça, AK Parti’nin oyları yükseldi.

PKK’dan KCK’ye  FETÖ’den DEAŞ’a kadar, tüm terör örgütlerinin üzerimize saldırdığı dönemde, en büyük desteği gençlerimizden aldık. Ülkemize yapılan en büyük ihanetlerden biri olan 15 Temmuz darbe gecesinde yine sizler destan yazdınız.

Kendi kısır siyasi görüşlerini, ideolojik dayatmalarını, sapkınlıklarını ısrarla gençlerimizin tamamına teşmil etmeye çalışanlar elbette boş durmuyor, durmayacak. Sakarya’dan tüm bu istismarcılara sesleniyorum. Gençlerimizi rahat bırakın. Gençlerimizin yakasından düşün. Gençlerimize yalan söylemeyin. Gençlerimizin gözünü boyamaya, zihnini bulandırmaya çalışmayın. Bu ülkenin gençlerine sabah akşam karamsarlık aşılamaktan vazgeçin. Gençlerimizin özgürlüklerini, elinden alarak onları modern çağın köleleri haline getiremeyeceksiniz.

Sizlerden tek istediğim, kimsenin sizi kullanmasına, sömürmesine, ruhunuzu ve zihninizi kirletmesine izin vermeyin. Yeter ki siz özgürlüğünüze, iradenize sahip çıkın. Yeter ki siz inancınıza, imanınıza, tarihinize, kültürünüze, ecdadınıza sahip çıkın.  Allah’ın izniyle büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasının tamamlanmasına önüne bunların hiçbiri geçemeyecektir.'

Hibya Haber Ajansı


Anahtar Kelimeler:

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

CHP'nin Adayı Durmuş Deniz:’Değişim İçin Son Dört Gün’

İnsanlar Kendi Varlıkları ve İç Dünyalarında Ne Yaşarlar?

Doğa ve Evren Varlığını Nasıl sürdürür?

Teknoloji ve İnovasyon Nedir ?

Toplum ve İnsan İlişkileri Nasıldır?

Nasıl Sağlıklı ve Genç Kalınır?

Gelecek Merakımız Nereden Gelir?

İnsan İçin Sanat ve Kültür Neden Önemlidir?

Neden Kimlik Arayışına Gireriz?

Karşı cinsler Arasında Duygusal İyileşme ve Bütünleşme Nasıl Olur?

Eşimize Değer Verme ve Destekleme Hayatın Anlamıdır

İnsanların En Çok Neyi Merak Ettiğini Merak Ediyor musunuz?

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Dünya Silahlanmaya Ne Kadar Harcama Yapıyor?

Kıtalar Kaç Yıldır Hareket Ediyor?

Soğan'ın Gözümüzü Yakmasını Nasıl Önleriz?

Cep Telefonlarının Teknolojik Özellikleri Nasıldır?

Cübbeli Ahmet Hoca’dan Kötü Haber

Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

Gece Terlemesi Neyin Habercisi?

Çoğumuzun En Titiz Olduğu Şey, Modern Toplumun Görünmeyen Düşmanı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden, Vatandaşlara Dijital Mersin Tanıtımı

Dünya E-Ticaret Pazarının Büyüklüğü 2023’de 6 Trilyon Doları Geçti

Türkiye'nin Muz Üretimi Bir Milyon Tona Ulaştı, İthalat Azaldı

Yükleniyor

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden, Vatandaşlara Dijital Mersin Tanıtımı

Türkiye'nin Muz Üretimi Bir Milyon Tona Ulaştı, İthalat Azaldı

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Muğla Fethiye’de basın açıklamasında bulundu.

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

8 Mart Kadınlar Voleybol Turnuvası Sonuçlandı

RAGBİ Sporu Ne Kadar Faydalı?

Anamur Bin Kişilik RAGMİ Öğrenci Sporcuları Ağırlıyor

Bu  Voleybol Turnuvası Kadınlarımız İçin

Şampiyon Takım Garip AVM'nin Sponsorluğunda Yarı Finale Gidiyor

Gümüş Okulları Kaymakam Bozdemir’i Kupa İle Ziyaret Etti

Trabzonspor Futbolcularından Epilepsi Farkındalık Kampanyasına Destek

Toplum Destekli Polisten Sporda Ahlak Vurgusu

Sporun Ruh Hali Üzerine Etkileri!

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Sevgilisi konserine gelemedi, şampanya gönderdi

Zeynep Bastık'tan yaz konserleri

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13