Tarih: 27.09.2022 06:00

Piyasa gelişmeleri

Facebook Twitter Linked-in

Bugün piyasalarda takip edilecek önemli makro veri akışı bulunmuyor. ABD Doları’nda bugün geri çekilme ön planda, borsalarda ve değerli metallerde ise alımlar görülüyor. BIST dün kapanışa doğru gelen alımlarla beraber kayıplarını belirli oranda telafi etti, Kamu bankalarında kazançlar öne çıktı. Endeksin bugüne de alım tarafında başlamasını bekliyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

—Zorlu Holding, ZOREN paylarında azınlık paylarının Kuveyt Varlık Fonu iştiraki Wren House’a satışı konusunda anlaşmaya vardığını duyurdu. ZOREN’in +12.34’ü $38mn’a devredileceğini, devirden elde edilen gelirle ZOREN’in finansal borçlarının ödeneceği açıklandı. Diğer taraftan ZOREN şirketin sermayesinin bedelli olarak artırılmasına yönelik çalışmalara başlanacağını da açıkladı.

—EGSER, tasarruf tedbirleri alınması sebebiyle verimsiz ve üretim siparişi olmayan üretim hatlarının geçici olarak üretime kapatılmasına karar verdiğini duyurdu.

—CONSE’nin daha önce TL70mn bedel karşılığında en iyi teklifi verdiği Van’da bulunan GES işi ihalesinin yetkili makam kararıyla iptal edildiği duyuruldu.

—SAHOL hisse geri alım programı kapsamında dün TL26.44 fiyat ortalamasıyla toplam 750bin adet pay alımı yapıldığını bildirdi.

 

Kaynak Tera Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —