Tarih: 22.09.2022 10:51

ABB jeopark alanları çalışmalarına başladı

Facebook Twitter Linked-in

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) pandemi nedeniyle ara verilen “Ankara Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde Jeopark Alanlarının Belirlenmesi, Kurulması ve Jeoturizmin Geliştirilmesi Projesi” çalışmalarına tekrar başladığını açıkladı.

ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) ile imzaladığı “Ankara Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde Jeopark Alanlarının Belirlenmesi, Kurulması ve Jeoturizmin Geliştirilmesi Projesi” protokolü kapsamında çalışmalarına başladı.

Proje kapsamında; Ankara’da bulunan kaya topluluğu, fosil, mineral, yapı, mağara ya da şelale gibi jeolojik miras niteliğindeki oluşumların belirlenerek, turizme kazandırılmasının amaçlandığı belirtildi.

Çalışmaları yürütmek amacıyla Prof. Dr. Nizamettin Kazancı, Doç. Dr. İbrahim Sönmez Sayılı, Prof. Dr. Gürol Seyitoğlu, Prof. Dr. Veysel Işık ve Prof. Dr. Şükran Şahin’in yer aldığı bir Bilim Kurulu oluşturuldu.

Çalışmalar kapsamında Kızılcahamam ve Çamlıdere’de belirlenen alanlar içerisinde yer alan jeositler tespit edileceği ve Avrupa Jeolojik Koruma Kurumu kriterleri çerçevesinde raporların hazırlanacağı ifade edildi.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —