• BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,49% 0,14
  • EURO

    34,74% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2488,08% 1,06
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71

110 Yıllık Gurur: Kaf Sin Kaf Müzesine Kavuştu!

İzmir’in 110 yıllık köklü çınarı Karşıyaka Spor Kulübü, tarihinde ilk kez kendisine ait bir müzeye kavuştu.

GÜNCEL 19.01.2023 17:05:03
110 Yıllık Gurur: Kaf Sin Kaf Müzesine Kavuştu!

İzmir’in 110 yıllık köklü çınarı Karşıyaka Spor Kulübü, tarihinde ilk kez kendisine ait bir müzeye kavuştu. Karşıyaka Spor Kulübü Tarih Kurulu’nun öncülük ettiği, Divan Kurulu ve yönetimin iş birliği ile yapımını üstlendiği, Karşıyaka Belediyesi ile özel kurum ve kuruluşların da destek verdiği KSK Müzesi, geniş katılımlı bir törenle kapılarını açtı.

TARİHE IŞIK TUTAN MÜZE

Mavişehir 2040 Sokak. No:19 (Albatros Blokları karşısı) adresinde kurulan müzede; Atatürk’ün kulüple bağlarını aktaran bilgi, belge, fotoğraflar, kupalar, şiltler, spor malzemeleri, rozetler, flamalar ve çeşitli objelerden oluşan onlarca tarihi materyale yer verildi. Anılar, yazılar ve basında çıkan haberlerle, kulübün başarı öyküleri ve değerleri müzeye yansıtıldı. Merhum Dr. Bülent Zeren’in kendi çalışma ofisinde biriktirdiği materyaller ile Ahmet Diker başkanlığındaki Tarih Kurulu’nun bizzat kontrol ettiği ve sağladığı objeler, müzenin kaynağını oluşturdu. Karşıyaka’nın sembol ismi Ekrem Güçsav da sağladığı objeler, tasnif, değerlendirmeleri ile müzenin kuruluşuna öncülük eden isimler arasında yer aldı.  

“EN GÜZEL GÜNÜMÜZ”

Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı ve KSK Tarih Kurulu Başkanı Ahmet Diker, törenin açılışında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Büyük Karşıyakalılar, büyük Kaf Sin Kaf’lılar, yaşantımızın en güzel günlerinden birini yaşıyoruz. Bir karış vatan toprağı için isyanın, direnişin ve özgürlüğün simgesi olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yol arkadaşlarının kurduğu 110 yıllık ulu çınarın onurlu tarihini sizlerle buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Karşıyakalı olmanın ayrıcalığını yaşıyoruz. Müzeler geçmişle geleceği birleştiren hafıza merkezleridir. Bu nedenle bugün açılışını yaptığımız bu müze de büyük bir anlam ve değer taşıyor. Karşıyaka ve Kaf Sin Kaf yaşadıkça bu müze de gelişerek yaşayacak. Onur abidesi olarak gelecek kuşakların birbirine armağanı olacak. Bu müze; atalarımızın büyük emekleriyle, unutulmaz başarılarla, ter ve gözyaşı ile geleceğe dair büyük umutlarla donatılmıştır. Bizlere düşen bu umutlar uğruna çalışmak ve başarmak bu olağanüstü tarihe yakışmaktır. Bu tarihi yazanları saygı ve vefa ile anıyorum. Bu tarihi yaşatmak için emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Yaşasın Karşıyaka, yaşasın Kaf Sin Kaf, yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk!”

KÜLTÜR HAZİNESİ

Merhum Dr. Bülent Zeren’in oğlu Can Zeren “Karşıyaka Spor Kulübü’ne 25 yıl aralıksız ve gönüllü olarak, bilabedel hekimlik hizmeti vermiş Dr. Bülent Zeren’in kulüp tarihine de aynı cerrahi hassasiyetle yaklaştığı siz değerli katılımcıların malumudur. Kendisine duyulan güven ve kendisinin gösterdiği yüksek ihtimam sonucu meydana gelen kıymetli kulüp tarihi koleksiyonuna elbette ben de aynı bilinçle yaklaşmaya çalıştım. En üst düzeyde özeni göstererek, uzun soluklu bir çalışma sonucu 310 adet çerçeveli fotoğraf, 176 adet obje ve 17 adet albümden oluşan toplam 503 adet eşyayı tek tek kodlayıp açıklamalarının yer aldığı envanterini çıkartmış ve kulübe ulaştırmak üzere başkanımıza teslim etmiştim. Bu koleksiyon dışında yine Bülent Zeren’e emaneten teslim edilmiş ve kulübe ait olan 9 adedi çerçeveli, 8 adedi çerçevesiz 17 eski flama teslim alındığı haliyle uygun koşullarda muhafaza edilmiş envanter kayıtlarıyla teslim edilmiştir. Tüm bunları edindiğim kültürün ve KSK’nin şanlı tarihine duyduğum derin saygının bir sonucu olarak yapmıştım. Dr. Bülent Zeren’in koleksiyonu ile birlikte yine aynı bilinçle camiamızın önde gelen isimlerinin emekleriyle saklanan tüm kupalar ve objelerle, kulübümüzün kültür hazinesi daha da büyümek üzere bu müzede bir araya gelmiş bulunuyor. Bu kültür hazinesi, Karşıyaka stadyumundaki kalıcı evinde sergileneceği güne doğru yola çıkmış oluyor. Kazanmak ve kaybetmek arasına sıkışmadan, kulübümüzün ve sporun kültürel tarihini yansıtan, büyük Karşıyakalıların döktüğü kanı, teri, gözyaşını ruhunda taşıyan ilham perileriyle dolu olan bu müze gelecek nesillerindir. Yeni nesiller kendi tarihlerini bu devlerin omuzlarında yontacaktır. Bu bakış açısıyla umuyorum ki KSK, tarihine yakışan günlerine en kısa sürede kavuşacaktır. Bu süreçte gösterdikleri yürekten destek için Başkanımız Turgay Büyükkarcı’ya, anneme, STK başkanlarına, kulübün tüm değerli isimlerine ve kulüp tarihine yıllarca verdiği emeklerden dolayı Sayın Ekrem Güçsav’a saygılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İĞNE OYASI GİBİ…

KSK’nin sembol isimlerinden Ekrem Güçsav “Bülent kardeşimin değerli oğlu Can’ın söylediği sözler benim gözlerimi yaşarttı. Tam 12 sene Bülent Zeren’le iğne oyası gibi bu müzedeki objeleri topladık. Kendisi o kadar müstesna bir adamdı ki kibrit kutusu üzerinde yeşil kırmızıyı görse ‘Aman Ekremciğim saklayalım’ diyordu. Bu envanterleri hazırlarken üzüldüğüm nokta şu şimdi biraz evvel içeriye girdiğinizde öyle dijital müzeler gibi görmeyeceksiniz. İçeride omuz omuza vermiş insanların sararsa da kararmayan fotoğraflarını göreceksiniz. Ben 12 yaşından beri Karşıyaka sahasında bulunduğum için bu içerideki abilerimin ne kadar büyük adam olduklarını bildiğim için onlara olan borcumu ödemek için de bunu yaptım” diye konuştu.

“TAKIM RUHUYLA KURDUK”

KSK Divan Kurulu Başkanı Atakan Karakaplan “Bundan 5 ay evvel terk edilmiş bir binayı teslim aldık. Etraftan geçen herkesin yatıp da uyuyabileceği bir bina. Komple yeniledik, ortak akıl ve emeklerimizle ekonomik şekilde, özveriyle tam bir takım çalışması yaparak müzemizi hazırladık. Böyle müzeler profesyonellere teslim edilerek yapılıyor, biz Kaf Sin Kaf’ımızın özelliği olan zor şartlarda başarılı olabilme destanı ve takım ruhuyla hallettik. Hiçbir profesyonel buraya girmedi. Müze binasının güzel bir mimarisi var ama 110 yıllık tarihe sahip Kaf Sin Kaf’ımıza ait bir alan ve hacim olarak çok kısıtlı. Bu müze ulvi bir düşünceyle rahmetli Dr. Bülent Zeren tarafından yerini tahsis ederek, yaklaşık 14 yılda topladığı birikimlerini müzemize teslim etmesiyle oluşmuştur. Dr. Bülent Zeren’i minnet ve rahmetle anıyorum. Bu müze kısıtlı olduğu için koyduğumuz bir takım kriterler var. Bu kriterlere göre en az Türkiye şampiyonu olan veya ikincisi yani final oynamış olan Avrupa ve Dünya şampiyonu olmuş takım ve sporcularımıza yer verildi” ifadelerini kullandı.

“SÖZ VERİYORUZ”

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı “Bu sadece bir müze değil, birlik olduğumuz zaman neler yapabileceğimizin en güzel örneklerinden birisidir. Bu müze için çok kişiye minnet duymamız lazım. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e çok teşekkür etmemiz lazım, bu kulübü defalarca onurlandırdı, şereflendirdi. Kurucumuz Zühtü Işıl’a minnet duymamız lazım, bugüne kadar bu kulübü getiren tüm yöneticilerimize, başkanlarımıza, emeği olan tüm sporcularımıza teşekkür etmemiz lazım. Bence çok güzel bir müze oldu. Burası bizim geçici müzemiz, yönetim olarak söz veriyoruz ki bu müze bizim kendi stadımız da olacak. Biliyorsunuz bugüne kadar verdiğimiz her sözü teker teker tuttuk, sıra geldi stadımıza. İki güzel haberle bu konuşmamı bitirmek istiyorum. Yüz dönüm işi oldu, Allah kısmet ederse bu ayın sonu ya da en geç Şubat ayı içerisinde biz devrimizi alacağız. Kulübümüzü yeni ikinci yüzyıla taşıyoruz. İkinci bir bilgi daha vermek istiyorum. Biz bu kulübü devraldığımızda 5 sene önce ben kulüp başkanı olarak bu kapıdan girdiğimde yaklaşık 20 milyon dolar borcumuz vardı. Şimdi yeni bir projeyle kulübe milyonlarca dolar sokmak üzereyiz. Bunu da Şubat ayı içerisinde açıklayacağız. Bundan sonra kulübümüzün inşallah önü açıktır, bu müzeyi hep beraber daha da büyüterek stadımıza taşıyacağımız günleri bekliyoruz” dedi.

“SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Burada, Karşıyaka Spor Kulübü’ne gönül vermiş yüzlerce insan bir arada. Özellikle Atakan ağabeye çok teşekkür ederim. Divan Kurulu Başkanı olduktan sonra çok önemli bir irade ortaya koydu ve sevgili Belediye Başkan Yardımcımız, KSK Tarih Kurulu Başkanı Ahmet Diker ile birlikte büyük emekler vererek bu güzel müzeyi açtılar. Huzurlarınızda değerli büyüğüm Dr. Bülent Zeren’i de minnetle anıyorum. Kulüp Başkanımız Turgay Büyükkarcı’ya teşekkür ederim. Transfer yasağını açtıran iradeli bir yönetim anlayışı gösteriyor. Kulübümüzü iyi günler bekliyor. Karşıyaka Spor Kulübümüz hak ettiği çok büyük başarılara umarım erişecek. Karşıyaka Spor Kulübü’ne sahip çıkmanın gerekli olduğunu söylüyorum. Her türlü kişisel hesabın ve siyasi çıkarın da dışında bunun yapılması gerektiğini, bu kentin belediye başkanı olarak söylemek istiyorum. Statla ilgili çok haklı bir eleştiri yapıldı. Bugün yapılması için mücadele eden insanlardan birisiyim. Uygulama projelerini yaptırdık, bitti. Yakında kamuoyuna onları sunacağız. Herkesi bu yönde irade ortaya koymaya davet ediyorum. Bu stadın yapılması için dimdik durmak gerekir. Henüz yeni göreve gelmiş olan ama ilk günden beri enerjisiyle Karşıyaka’yı da etkisi altına alan, yeni İl Başkanımız Şenol Başkanımızı da hem selamlamak, hem de kendisine teşekkür etmek istiyorum. Başkanım Karşıyaka’ya bu şekilde sahip çıkmaya devam edin, emin olun Karşıyakalılar üzerlerine düşecekleri yapacaktır. Burayı birkaç yıl önce TOKİ özel bir kişiye satmıştı. Bizler Karşıyakalılarla birlikte direndik, o yüzden katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Bu müzeye emek harcayan herkese de şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

“NE MUTLU BİZE!”

Karşıyaka Taraftarlar Derneği ve Çarşı Grubu adına konuşan Okan Kırmacı “Bugün burada Karşıyaka Kulübü açısından çok önemli bir gün yaşıyoruz. Bizim en büyük eksikliğimizdi, emeği geçen herkesten Allah bin kere razı olsun. Her zaman tertemiz kalbiyle iyi bir insan olarak bildiğimiz Bülent Zeren’i saygıyla anıyoruz. Karşıyaka Spor Kulübü’nün belki de tarihinde şampiyonluklar, kupalar çok azdır ama her zaman her yerde Kaf Sin Kaf’ın manevi değerleriyle, büyüklerimizden dinlediğimiz hikayelerle bugüne geldik. Ne mutlu ki bizlere Karşıyakalı olduk. İtibar her şeyden önemlidir, ben hepinizin huzurunda Karşıyaka Spor Kulübü’nün 23 senesinin geriye dönük bir takım eksikliklerini giderdiği için sayın başkanımızın önünde de saygıyla eğliyorum. Belki şampiyonluk gelir gelmez ama itibarlı bir kulüp her zaman ayakta durur” dedi.

SPOR KENTİ KARŞIYAKA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu ise konuşmasında şunları kaydetti: “Şu anda kendileri İstanbul’da olduğu için bu törene katılamadılar ama bilin ki Sayın Başkanımız Tunç Soyer’in kalbi de gönlü de fikri de aklı da burada. Büyükşehir Belediyesi olarak biz İzmir’in aynı zaman bir spor kenti olmasını da savunuyoruz ve bu spor kenti olmaya en çok yakışan ilçemiz de Karşıyaka’dır. Kuruluşunda kurucusu merhum Zühtü Işıl’ın o büyük kıymetli insanın, arkadaşlarının ve bütün bugüne kadar bu mücadeleyi sırtında taşıyarak bugüne getiren, bugünde bu bayrağı taşıyan Turgay Başkanı’mızın, bütün kademede o değerli insanların çok büyük emeği ve katkısıyla bu kulüp bugünlere gelmiştir. Karşıyaka Spor Kulübü sadece bir spor kulübü değildir, Karşıyaka Spor Kulübü kurulduğu yıllarda o günkü ülkemize kasteden düşmanlara ve emperyalistlere karşı bir örgütlenmenin de aslında yuvasıdır. Direnişin, başkaldırının da timsalidir. O açıdan Karşıyaka Spor Kulübü’nün önemini hepimiz, her Karşıyakalı derinden idrak etmeliyiz ve bunu Türkiye’nin ve dünyanın bilmesini sağlamalıyız. Eğer bugün bu inanç, sevgi, direnç ve Cumhuriyet’e olan aşkıyla Karşıyaka Spor Kulübü ve Karşıyakalılar varsa Türkiye Cumhuriyeti de ilelebet payidar kalacaktır.”

Açılış törenine CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Karşıyaka İlçe Nüfus Müdürü Ertuğrul Öcek, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bülent Üngür, KSK’ye emek veren sporcular ve antrenörler, milli atlet ve geçmiş dönem meclis üyesi Semra Aksu, taraftarlar, meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve odaların temsilcileri de katıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı


Anahtar Kelimeler:

Gençler En Çok Neyle İlgilenir?

Esnaf Odası Başkanı Özkan Poçulu Ve Yönetiminden Başkan Deniz'e Nezaket Ziyareti

Özdemir Ve Yönetiminden Başkan Deniz'e Nezaket Ziyareti

Komutanlar ve Emniyet Müdüründen Başkana Nezaket Ziyareti

Başkan Deniz'den Dikyader'e Teşekkür Ziyareti

Jandarma'dan Dolandırıcılık Operasyonu: 392 Bin Tl'lik Dolandırıcılık Engellendi

Çöl Tozu Anamur'u İstila Etti: Normal İnsanlarda Bile Nefes Almayı Zorlaştırıyor

Belediye Başkanı Deniz, Mahallelerde Teşekkür Ziyaretlerini Sürdürüyor

Türkiye de Konut fiyatları Ortalama Fiyat 3 Milyon 264 Bin 430 Tl Oldu

Bisikletin Yaşayan Efsanesi Türkiye’ye Rekor İçin Geliyor

Dünya Çocukları İstanbul'da Buluşuyor

Anamur’a 4 yıllık Turizm İşletmeciliği Bölümü geliyor

Türkiye de Neden Deniz Canlılarının Fosilleri Var?

100 Milyon Turist, 100 Milyar Dolar Hedefine Ulaşmalıyız!

TÜMOSAN’dan Genç Mucitlere ‘SEN YETER Kİ YAP’Yarışması

Yeşilay’ın Bol Ödüllü Uyuşturucu Temalı Kısa Film Yarışması Cezbediyor

Beyin Ameliyatı Gerektiren Ciddi Sorunlara Dikkat

Cumhurbaşkanlığı Dev Organizasyonu Bisiklet Turu

Can Sıkıntısı Neden Olur? Can Sıkıntısını Nasıl Gideririz?

Kayıp İlanı

Kadın Gözü İle Hayattan Kareler

EA SPORTS ve LaLiga, FC FUTURES Girişimi ile Topluluk Futboluna Yenilikçi Yatırımlar Yapıyor

İBB’den Çocuklara Özel Eski Masallar

Şehit Şükrü Ünlü Ortaokulu Erasmus projelerine devam ediyor

Hazreti Musa’nın Bir Adamı Öldürme Olayı Nasıl Gelişti?

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD)’tan Bayramı Kutlaması

Diyetisyen Didem Yıldız Küçük Bayram Kutlama Mesajı

Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz'i Ziyaret Etti

Türk Polis Teşkilatının 179. Yıl Dönümü Anamur da Anıldı

Erdal Karan'dan Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı

Yükleniyor

Esnaf Odası Başkanı Özkan Poçulu Ve Yönetiminden Başkan Deniz'e Nezaket Ziyareti

Özdemir Ve Yönetiminden Başkan Deniz'e Nezaket Ziyareti

Komutanlar ve Emniyet Müdüründen Başkana Nezaket Ziyareti

Başkan Deniz'den Dikyader'e Teşekkür Ziyareti

Jandarma'dan Dolandırıcılık Operasyonu: 392 Bin Tl'lik Dolandırıcılık Engellendi

Belediye Başkanı Deniz, Mahallelerde Teşekkür Ziyaretlerini Sürdürüyor

Türkiye de Konut fiyatları Ortalama Fiyat 3 Milyon 264 Bin 430 Tl Oldu

Anamur’a 4 yıllık Turizm İşletmeciliği Bölümü geliyor

TÜMOSAN’dan Genç Mucitlere ‘SEN YETER Kİ YAP’Yarışması

Can Sıkıntısı Neden Olur? Can Sıkıntısını Nasıl Gideririz?

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Bisikletin Yaşayan Efsanesi Türkiye’ye Rekor İçin Geliyor

Cumhurbaşkanlığı Dev Organizasyonu Bisiklet Turu

EA SPORTS ve LaLiga, FC FUTURES Girişimi ile Topluluk Futboluna Yenilikçi Yatırımlar Yapıyor

6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Kupa Töreni İle sona Erdi

Seçer 6. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turunu Anemurium’dan Başlattı

Otelcilerden Galatasaray Kampına Ziyaret!

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

8 Mart Kadınlar Voleybol Turnuvası Sonuçlandı

RAGBİ Sporu Ne Kadar Faydalı?

Anamur Bin Kişilik RAGMİ Öğrenci Sporcuları Ağırlıyor

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Kızıl Goncalardan Ortalık Toz Duman Meryem’e Ağır Suçlama

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16