Tarih: 29.09.2022 13:32

Çin: ″Tahıl güvenliği için uluslararası toplumla deneyimlerimizi paylaşmaya hazırız″

Facebook Twitter Linked-in

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, dünyadaki tahıl güvenliğinin korunması için uluslararası toplumla deneyimlerini paylaşmaya hazır olduklarını belirtti.

Wang bugün Beijing’de düzenlenen basın toplantısında BM Tahıl ve Tarım Örgütü’nden (FAO) Uluslararası Gıda Kaybı ve İsrafı Farkındalık Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, tahıl sorununu çözmenin her zaman Çin hükümetinin öncelikli çalışması olduğunu ve gıda israfının azaltılmasının tahıl güvenliğini  sağlayabilecek önemli bir yol olduğunu ifade etti.

Uluslararası toplumun gıda kaybının azaltılmasındaki iş birliğini güçlendirmek için büyük çaba gösterdiklerinin altını çizen Wang, 2021 yılının eylül ayında 50’den fazla ülke ve uluslararası teşkilatın katılımıyla Çin’in Jinan kentinde düzenlenen Uluslararası Tahıl Kaybını Azaltma Toplantısı’nda ortak bildirinin yayımlandığını söyledi.

Wang, BM 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve yoksulluk ile açlığın giderilmesinin gerçekleştirilmesi için gelişmiş ülkelerin kendi üzerine düşen sorumluluklarını üstlenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —