Tarih: 20.10.2022 05:35

BİST100 endeksi

Facebook Twitter Linked-in

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü %1,01 oranında yükselişle 3.880 seviyesinden tamamlayarak yeni kapanış rekoruna imza attı. Yurt içinde üçüncü çeyrek finansallarının ikinci çeyreğin devamı niteliğinde olmasını beklediğimizden, finansalların endeks için yukarı yönlü katalizör görevi göreceğini düşünmekteyiz. Endeksin 3.700 seviyesinin üstünde kalması durumunda pozitif görüşümüzü koruyoruz.

Yurt içi piyasalar bugün açıklanacak TCMB faiz kararına odaklanacak. TCMB'den 100 baz puan faiz indirimi beklemekteyiz. Olası indirim durumunda kur tarafında yükselişler görebiliriz.

Yurt dışı piyasalarda da pozitif bilanço döneminin etkileri sürerken, Tesla finansallarının beklentileri karşılayamaması ve yurt dışındaki resesyon endişelerinden kaynaklı olarak bugün risk iştahı düşük görünüyor. Euro Bölgesi'nde enflasyonun %9,9 olması sonrasında, ECB'nin faiz artırım ihtimalinin artması, Fed eyalet başkanlarının açıklamalarının daha da şahinleşerek Fed'in yıl sonuna kadar 150 baz puanlık faiz artırma ihtimalinin anketlerde %70'in üstüne çıkması, agresifliğin devam edeceği ön görüsüyle globalde risk iştahı düşüyor.

Kaynak
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —