Tarih: 24.09.2022 09:49

Kılıçdaroğlu, İzmir’de iki ayrı törene katılacak

Facebook Twitter Linked-in

İzmir Büyükşehir Belediyesi,  25 Eylül’de Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla İzDönüşüm Tesisi’nin açılışı ve Gaziemir Kentsel Dönüşüm Alanı’nda birinci etabın temel atma töreninin gerçekleştirileceğini duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ambalaj atıklarını ayrıştırmak için belediye iştiraki İzDoğa tarafından Konak’ta kurulan İzDönüşüm tesisinin açılışının Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla 25 Eylül’de saat 10.30’da, Gaziemir Kentsel Dönüşüm Alanı’nda birinci etabın temel atma töreninin ise saat 12:00’de yapılacağını açıkladı.

İzDönüşüm projesi kapsamında atık toplama araçlarıyla konut, kamu kurumu, hastane, market gibi birçok farklı alandan ambalaj atıkları kaynağından toplanarak İzdönüşüm Tesisi’ne iletildiği  belirtildi.

Proje ilk olarak 800 atık toplama kutusu dağıtılan Karşıyaka, Karabağlar, Buca ve Narlıdere’de başlatıldı. Atık toplama kutusu ve araç sayısının artırılmasıyla İzDönüşüm projesinin İzmir geneline yayılması hedeflendiği açıklandı.

Gaziemir’de yeni yaşam hedefleniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON A.Ş. ile İş İnsanları Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi arasında 28 Şubat 2022’de birinci etabın yapımını başlatacak protokol imzalandı. Birinci etapta 275 konut ve 15 işyeri inşa edilecek. Etaplar halinde süren proje tamamlandığında bölgede yaklaşık 10 bin konut, işyeri, turizm ve ticaret birimi inşa edilecek.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —