Tarih: 14.12.2022 10:00

Mersin'de ‘Ben Mimar Sinan″ oyununu basın mensupları için sahnelendi

Facebook Twitter Linked-in

Turgut Özakman’ın kaleme aldığı oyunun yönetmenliğini Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak üstlendi. Mimar Sinan karakterini Şehir Tiyatrosu oyuncularından Mahir Okdemir'in canlandırdığı oyunun proje sorumlusu Şehir Tiyatrosu oyuncularından Güvenç Gümüş oldu. 

Okdemir, Mimar Sinan'ın sadece Türkiye'de değil, dünyanın birçok yerinde yaptığı eserlerle ve hikayeleriyle anıldığını belirterek, “Böyle kıymetli bir karaktere hayat verecek olmak, benim için kelimelerle anlatılamayacak bir duygu. Bu oyunun bir parçası olduğum için çok mutluyum.” dedi.

Oyunu, okullarda sergilemeye devam edeceklerini ifade eden Okdemir, “Çocuklar bir duygu seli yaşıyorlar. Çünkü onlar karşılarında, tarihe isim bırakmış kıymetli bir mimarı görüyor. Yaptığı eserleri öğreniyor ve bu onları çok duygulandırıyor, çok mutlu ediyor” diye konuştu.

“Mimar Sinan ulusal bir değerimiz”

Gazeteci Semir Bolat, Mimar Sinan'ın ulusal bir değer olduğunun altını çizerek, “Ulusal değerimizin bilimsel yönünün, tiyatroya aktarılması aslında çok zor. Mersin Büyükşehir Tiyatrosu bunu başardı. Gerçekten çok güzel bir tiyatro eseri.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —