Tarih: 18.09.2022 13:08

Kuzguncuk sakinleri “Dünya Temizlik Günü”nde bir araya geldi

Facebook Twitter Linked-in

Üsküdar Belediyesi, ‘Dünya Temizlik Günü’ çerçevesinde Kuzguncuk Caddesi ve Kuzguncuk Bostanında Temiz Çevre Temiz Üsküdar etkinliği gerçekleştirdi. Başta Kuzguncuk halkı olmak üzere tüm İstanbulluların davetli olduğu etkinlikte, Kuzguncuk caddesindeki sonbahar yaprakları ve bostanın etrafındaki kuru bitkiler belediye ekipleri ve gönüllü vatandaşlar tarafından temizlendi. 

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ”Bugün çok özel bir gün, Dünya Temizlik Günü. Bugünü bütün İstanbul’da, bütün Üsküdar’da en iyi şekilde bir mesaj vermek suretiyle değerlendirmek gerekiyor. Üsküdar Belediyesi olarak amacımız budur. Buradan bütün çocuklara, yetişkinlere sesleniyoruz ve diyoruz ki, dünyamız için çevremizi temiz tutalım. Kirlettikten sonra temizlemek zor. Temizlemek için de ayrı bir efor, ayrı bir masraf gerekiyor. Bugün bu özel günü, bir mesaj verme adına çocuklarımıza bir etkinlik düzenliyoruz. Yapılan resimler, pankartlara yapılan sergiler, tiyatro oyunların hepsi ‘dur kardeşim bir dakika çevreni temiz tut, çevreyi kirletme’ demek için. Bu çocuklarımız aslında burada yetişkinlere bir feryat ediyorlar bir mesaj veriyorlar” dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Üsküdar’da toplanan günlük çöp miktarının da çok fazla olduğunu hatırlattı. 

‘’Üsküdar’da günde yaklaşık 550 ton atık topluyoruz. Bu çok ciddi bir rakam bu kadar çöpün çıkmaması lazım. Tüketimin bu kadar hızlı yaygınlaşmaması lazım. Daha az çöp çıkarmalıyız, çevremize karşı daha duyarlı olmalıyız.   Bizler belediye olarak onları ayrıştırarak yeniden geri dönüşüme ve dolayısıyla ekonomiye kazandırıyoruz. Özellikle yetişkinler Üsküdar sahilinde geliyorlar fıstık, çekirdek gibi kabuklu kuru yemişlerin kabuklarını yere atıyorlar bu bize yakışmıyor. İki yıl önce karar aldık kabuklu yemiş kabuklarının yere atanlara karşı istemeyerek de olsa ceza yazıyoruz. Bu gelirle de yaşlılara çocuklara ve ihtiyaç sahiplerine yardım ediyoruz.’’

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —