Tarih: 05.10.2023 16:14

Mersin Polisi kayıp olan bir kişinin cesedine 4 yıl sonra ulaştı.

Facebook Twitter Linked-in

Mersin Polisi kayıp olan bir kişinin cesedine 4 yıl sonra ulaştı. Alınan bilgilere göre, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğince geçmişe yönelik Faili Meçhul cinayetlerin aydınlatılması amacıyla yapılan kapsamlı çalışmalarda kuzeninin itirafı üzerine bir kişinin cesedine 4 yıl sonra ulaştı. 
O.O.G isimli şahsın  2019 yılından günümüze kadar kayıp olarak aranan hayatta olduğuna dair herhangi bir yaşam belirtisi olmaması üzerine Cumhuriyet Savcısı öldürülmüş olabileceğini değerlendirerek, Cinayet Büro Amirliğince özel ekip kurulması talimatını verdi. Bunun üzerine,  yapılan çok yönlü çalışmalar sonucunda O.O.G isimli şahsı aile bireylerinin öldürdüğü değerlendirildi.  Şüpheli şahıslar bir yıl boyunca teknik ve fiziki takibe alındı.  26 Eylül 2023 günü düğmeye basıldı ve şahısların yakalanmasına yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda şüpheli (A.G), (L.G.), (S.D.), (H.D.) ve (M.A.) isimli şahıslar gözaltına alındı. 
Mersin Emniyeti, geçmişe yönelik araştırmaları sonucunda, faili meçhulleri aydınlatmaya devam etmektedir.  Bu kapsamda, kayıp şahsın kuzeni olan S.D. isimli şahsın alınan ifadesinde şahıs suçu itiraf ederek kayıp O.O.G.’yi Akdeniz/Puğkaracadağ köyü ormanlık alanda av tüfeği ile öldürdüğünü, öldürdükten sonra ise aynı yere gömdüğünü beyan etmesi üzerine harekete geçen polis, olayın meydana geldiği yer ve çevresinde yapılan detaylı çalışma yaptı. Olay yerine getirilen S.D isimli şahıs cesedin yerini göstermesi üzerine, yapılan kazı sonucunda ceset gömüldüğü yerden çıkarıldı.
Olayın sebebinin aile içi şiddet olduğu iddia edildi. Şüpheli S.D.’ye olayın sebebi sorulduğunda öldürdüğü şahsın kız kardeşi olan ve dosya kapsamında gözaltına alınan L.G isimli şahsın kendisini arayarak abisinin kendisini ve annesini darp ederek fuhuşa zorladığını, bu sebeple öldürülmesi gerektiğini söylediğini, bu görüşme gerçekleştikten bir gün sonra da O.G.G isimli şahsı öldürdüğünü beyan ettiği belirtildi. 
MHA

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —