Tarih: 30.03.2024 11:44

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivandan Seçim Açıklaması

Facebook Twitter Linked-in

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, konuşmasında il ve ilçe seçim kurullarından alınan verilere de değindi.  31 Mart 2024 yerel seçimlerde, 806 mahallede ve 906 sandık bölgesinde, 4 bin 455 sandıkta  toplam 1 milyon 387 bin 345 kayıtlı seçmenin oy kullanacağını açıklayan Vali Pehlivan, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler  Seçimleri için alınan güvenlik önlemleri hakkında da bilgi verdi.
Toplantıya, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, İlçe Emniyet Müdürleri, İlçe Jandarma Komutanları ve basın mensupları katıldı. Vatandaşların özgür iradesini sağlıklı bir şekilde sandığa yansıtabilmelerini ve huzurun bozulmamasını sağlayacaklarını belirten Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Suphi Öner Öğretmenevi'nde düzenlenen Seçim Güvenliği Koordinasyon Kurulu Toplantısı öncesinde bir açıklama yaptı. Vali Pehlivan açıklamada, Mahalli İdareler Seçimleri için alınan güvenlik önlemlerini detaylandırdı. Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen seçim takviminin doğrultusunda hareket ettiklerini ve seçim sürecinin sağlıklı bir şekilde işlemesi için gereken adımları attıklarını vurguladı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, il ve ilçe seçim kurullarından alınan verilere dayanarak verdiği bilgide,  31 Mart 2024'te gerçekleşecek olan seçimlerde toplam 1 milyon 387 bin 345 kayıtlı seçmenin oy kullanacağını açıkladı. Seçimlerin, 806 mahallede ve 906 sandık bölgesinde, 4 bin 455 sandıkta gerçekleşeceğini belirtti. 
Seçim günü görev alacak güvenlik personeli ve kullanılacak ekipmanlar hakkında bilgi veren Vali Pehlivan, toplam 9 bin 858 güvenlik personelinin görev yapacağını ifade etti. Bu personelin yanı sıra bin 492 aracın da seçim güvenliği için görev alacağını belirtti. Ayrıca, hava araçları, gemiler ve botların da güvenlik tedbirlerine destek olacağını dile getirdi.
 


Vatandaşların Huzuru Ön Planda
Vali Pehlivan, seçim sürecinde vatandaşların huzurunun ön planda olduğunu vurgulayarak, seçim günü görev alacak personelin seçim güvenliği eğitimi aldığını belirtti. Ayrıca, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nin seçim sürecini takip etmek için özel olarak kurulduğunu ifade etti.
Seçim günü, genel asayişin ve emniyetin sağlanması için silah taşımanın yasak olduğunu hatırlatan Vali Pehlivan, seçim sürecinin sorunsuz geçmesi için alınan tedbirlerin detaylarını paylaştı. Bunlar arasında plaka tanıma sistemleri, kamera izleme sistemleri ve güvenlik kameralarının etkin kullanımı gibi önlemler bulunuyor. 
 Vali Pehlivan, Mersin'de seçim sürecinin sağlıklı bir şekilde geçmesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığını ve vatandaşların huzurunun bozulmayacağını belirtti. Seçim sürecinin demokratik bir ortamda ve güven içinde tamamlanması temennisinde bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —