-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Mersin Kent Konseyleri: "Kentdaşlarımızın Yaşamasını İstiyoruz"
MHA - Mersin,Akdeniz, Mezitli Kent, Silifkei, Tarsus, Toroslar ve Yenişehir Kent Konseyleri, sokak hayvanlarının yaşam haklarını kısıtlayan yasa tasarısının derhal geri çekilmesi çağrısında bulundu.
MHA - Mersin Kent Konseyi, Akdeniz Kent Konseyi, Mezitli Kent Konseyi, Silifke Kent Konseyi, Tarsus Kent Konseyi, Toroslar Kent Konseyi ve Yenişehir Kent Konseyi, sokak hayvanlarının yaşam haklarını savunmak için bir araya gelerek ortak bir açıklama yayınladı. Konseyler, sokak hayvanlarının yaşam haklarını kısıtlayan yasa tasarısının derhal geri çekilmesi çağrısında bulundu.

Konseyler, hazırlanan yasa tasarısının bilimsel verilere dayanmadığını ve çözüm odaklı bir yaklaşım içermediğini belirterek, tasarının sokak hayvanlarının öldürülmesini öngören hükümlerine şiddetle karşı çıktıklarını ifade etti. Açıklamada, Anadolu insanının binlerce yıldır sokak hayvanları ile birlikte yaşadığına ve onları bir bütünün parçası olarak gördüğüne dikkat çekildi. "İnsan ve doğa arasındaki derin bağın korunduğu bu coğrafyada hiçbir canlı diğerlerinden üstün tutulmamıştır," ifadeleriyle, sokak hayvanlarının toplumsal hayatın ayrılmaz bir parçası olduğu vurgulandı.
Konseyler, 2004 yılında yürürlüğe giren 5199 sayılı Hayvan Hakları Yasası'na atıfta bulunarak, hayvanların rahat yaşamalarını sağlamak ve acı çekmelerini önlemek için bu yasanın önemini hatırlattı. Açıklamanın sonunda, doğanın ve tüm canlıların korunmasının insanlığın ortak sorumluluğu olduğu belirtilerek, yasa tasarısının geri çekilmesi yönünde tüm milletvekillerine çağrıda bulunuldu: "Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde, insanoğlu paranın yenilmeyen bir şey olduğunu ne zaman anlayacak? Kentdaşlarımızın yaşamasını istiyoruz."
Mersin Kent Konseyi, Akdeniz Kent Konseyi, Mezitli Kent Konseyi, Silifke Kent Konseyi, Tarsus Kent Konseyi, Toroslar Kent Konseyi ve Yenişehir Kent Konseyi tarafından yapılan bu çağrı, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve toplumun birçok kesiminden destek gördü.
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
Yükleniyor


