Tarih: 19.10.2022 13:19

Karamollaoğlu'dan Muhtarlar Günü mesajı

Facebook Twitter Linked-in

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Karamollaoğlu, Twitter'dan yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

''Muhtarlık' kurumunun yaklaşık 2 asırlık mazisi vardır. Muhtarlarımız, yüksek rakımlı dağların arasında bir köyde de olsa, birçok ilimizin nüfusundan daha fazla bir mahallede de olsa; insanımızla doğrudan muhatap olan ve hayatın her alanına temas eden kişilerdir.

Devletimiz ve milletimiz arasında köprü görevi üstlenen, mahalle ve köylerimizde millet iradesinin mihenk taşı olan, demokrasimizin işleyişinde ve kamu idaresinde önemli bir yere sahip olan muhtarlarımızın çözüme kavuşmasını bekledikleri problemleri olduğunu biliyoruz.

Biz Saadet Partisi olarak, sevinçte, kederde, düğünde, cenazede, iyi günde, kara günde, gece gündüz demeden vatandaşımızın yanı başında olan muhtarlarımızın sorunlarının çözümü için mücadele etmeye kararlıyız.

Muhtarlarımıza ayrı bir bütçenin oluşturulması, muhtar adaylarının birleşik oy pusulası ile seçimlere katılması, muhtarlık hizmet binalarının tamamlanması ve iyileştirilmesi, belediye meclislerine davet edilip karar alma süreçlerinde söz sahibi olabilmeleri elzemdir.

Mesai saatlerinin düzenlenmesi ve yıllık izin hakkı gibi konuların yanında, Türkiye genelinde sayıları 50 bini aşan muhtarlarımızın tek bir çatı altında bir araya gelmesinin ve bu maksatla da 'Türkiye Muhtarlar Birliği'nin kurulmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz.

Muhtarlarımızın haklı taleplerin hayata geçirilmesi için mücadele edeceğimizin sözünü veriyorum. Bu vesileyle; yerel yönetimlerin olmazsa olmazı değerli muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü en içten dileklerimle tebrik ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.'


Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —