Tarih: 09.09.2022 07:35

Xi Jinping, Afrika Birliği’nin 20. yıldönümünü kutladı

Facebook Twitter Linked-in

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Afrika Birliği’nin (AfB) kuruluşunun 20. yıldönümü ve Çin ile AfB arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 20. yıldönümünü kutlamak için AfB Dönem Başkanı ve Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall’a bir tebrik mesajı gönderdi.

Xi Jinping, son 20 yılda AfB öncülüğünde Afrika ülkelerinin birlik, kalkınma, canlandırma ve entegrasyon yolunda ilerlediğini ve COVID-19’la mücadele, çok taraflılığın korunması ve gelişmekte olan ülkelerin ortak çıkarlarının savunulması gibi konularda Afrika gücünü gösterdiğini ifade etti.

Xi Jinping, Çin ve Afrika’nın her zaman iyi arkadaşlar, iyi ortaklar ve iyi kardeşler olduğunu hatırlattı. Xi Jinping, Çin ve AfB arasındaki ilişkinin uluslararası durumun sınamalarından başarıyla geçtiğine ve işbirliğinin derinliği ve genişliğinin arttığına ve Çin-Afrika geleneksel dostluğunun aktarılmasının ve yeni dönemde birlik ve işbirliğinin güçlendirilmesinde önemli öncü rol oynadığına dikkat çekti.

Çin ile AfB arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 20. yıldönümünü yeni bir başlangıç noktası olarak alarak, Çin-Afrika İşbirliği Forumu’nun 8. Bakanlar Konferansı’nın sonuçlarını yerine getirmeye, birbirlerinin temel çıkarları ve kaygıları ile ilgili konularda birbirini sıkıca desteklemeye, gelişmekte olan ülkelerin temsili ve sesini artırmaya ve yeni dönemde Çin-Afrika ortak kader topluluğunu inşa etmeye katkılarda bulunmaya hazır olduklarını kaydetti.

Macky Sall, Afrika ve Çin arasındaki geleneksel dostluk, dayanışma ve işbirliği ile Çin-Afrika İşbirliği Forumu çerçevesindeki dinamik ortaklığı takdir ettiğine işaret etti.

Afrika tarafının Tek Çin ilkesine sıkı bir şekilde bağlı kaldığını vurgulayan Macky Sall, Afrika kıtasını ve dost Çin’i yeni dönemde Çin-Afrika ortak kader topluluğunu inşa etmek için desteklediğini dile getirdi.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —