Tarih: 05.10.2022 05:56

Piyasa gelişmeleri

Facebook Twitter Linked-in

Bugün 11:45’te grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşma yapacak, gün içerisinde Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın gerçekleştirilmesi bekleniyor, içeride takip edilecek makro veri akışı ise bulunmuyor.

ABD tarafında ise ADP istihdam verisi açıklanacak, Bloomberg beklentisi 200bin olması yönünde. Diğer yandan OPEC+ toplantısının da bugün yapılması bekleniyor. Kasım ayı için günlük 2mn varil kesinti öngörülürken, 1mn varil daha fazla üretim kesintisi olabileceğinin değerlendirildiğine yönelik haber akışı ile dün Brent yükseliş sergiledi.

Dün BIST güne XBANK öncülüğünde alımlarla başlasa da gün sonunda bankacılık endeksi kazançlarını geri verdi, XUSIN ve XULAS ise yükselişini korudu ve BIST100 günü %1.94 kazançla tamamladı. ABD piyasaları dün %3 üzerinde kazanım gösterirken, bu sabah vadeli tarafta kar satışları görülmekte. BIST’in ise güne pozitif tarafta başlangıç yapmasını bekliyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

—Borsa İstanbul, ISGYO ve TSKB payları hariç olmak üzere BIST50’de uygulanmakta olan açığa satışta yukarı adım kuralının kaldırıldığını açıkladı.

—MGROS faaliyet gösterdiği lokasyonlarda elektrikli araçlara yönelik şarj hizmeti sunacak şirket kurulması kararı aldığını, kurulacak şirket sermayesinin %100 bağlı ortaklığı olup TL4.5mn ödenmiş sermayesinin olacağını duyurdu.

—ALKIM paylarında dün Kora Holding tarafından ortalama TL33.2 fiyat ile 165bin adet pay alımı yapıldığını bildirdi.

—AYES, bina inşaatı, makine-teçhizat sabit yatırımı için TL44.7mn tutarında yatırım teşvik belgesi aldığını paylaştı.

—Mondi Tire Kutsan’ın ticaret unvanının değişmesi nedeniyle hali hazırda ‘’TIRE’’ koduyla işlem gören payların 1 Kasım’dan itibaren ‘’MNDTR’’ olarak işlem göreceği duyuruldu.

—Yakın İzleme Pazarı’nda işlem gören ATSYH, Alt Pazar’da işlem görmek üzere gerekli başvurularda bulunma kararı aldı.

Kaynak Tera Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —