Tarih: 07.12.2022 06:33

Akdemir: ″Her 4 işlemden 3’ü temassız ödeme ile geçiyor″

Facebook Twitter Linked-in

-Videolu haber-

Mastercard Orta Doğu, Doğu Avrupa ve Afrika Bölgesinde Mastercard Advertiser İş Geliştirme Sorumlusu Alpay Akdemir, yapılan ödemelerde her 4 işlemden 3’ünün temassız ödeme ile geçtiğini söyledi.

Modern pazarlamanın gelişmesini amaçlayan Mobile Marketing Association- Mobil Mecralar Araştırma ve Pazarlama ve Reklamcılık Derneği (MMA), ana teması 'Future of Marketing: NEXT' olan bir etkinlik düzenledi.

a

MMA'in  “Future of Marketing: NEXT” başlığı altında düzenlenen konferansa katılan, Mastercard’ın Orta Doğu, Doğu Avrupa ve Afrika Bölgesinde Mastercard  Advertiser İş Geliştirme Sorunlusu Alpay Akdemir, Hibya Haber Ajansı mikrofonuna açıklamalarda bulundu.

Akdemir etkinlikte pazarlamanın paydaşlarıyla bir araya gediklerini ifade ederek, Mastercard verisinin nasıl parakendecilere ve hava yolları firmalarına faydalı olduğuna yönelik paylaşımlarda bulunduğunu söyledi.

Türkiye’deki e ticaret pazarının nasıl büyüdüğüne dair spesifik bilgiler paylaşan Alpay Akdemir şunları kaydetti:

'Konuşmamda Türkiye’nin gelişen finansal teknolojiler pazarında nasıl önemli bir paydaş olarak öne çıktığı, bunların nasıl uluslararası firmalarının nasıl dikkatinin çektiğini ve gelecek sene büyük oranda şirket satın almalarını beklediğimizi paylaştım. Türkiye’deki e ticaret pazarının nasıl büyüdüğüne dair spesifik bilgiler verdim. Mastercard’ın işlem verisinden gelen bilgiler.  Son 3 sene e-ticaret piyasasının satın almanın her sene ortalama yüzde 53 büyümesi. Bu dünya standartlarına göre bile çok büyük bir rakam. Tabiki bunda 2 sene önce yaşadığımız covid-19 salgının çok büyük bir etkisi oldu.'

Akdemir, e-ticaret dışında fiziksel ortamda yapılan ödemelerde de yaklaşık her 4 işlemden 3’ünün temassız ödeme ile geçtiğini sözlerine ekledi.

 

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —