Tarih: 11.10.2022 11:26

Mein Schiff 6, Antalya’da

Facebook Twitter Linked-in

QTerminals Antalya Limanı, 3 bin 219 yolcusuyla Girit Adası Heraklion kentinden gelen Malta bayraklı Mein Schiff 6 isimli yolcu gemisini ağırladı.

Limana demirleyen 295 metre uzunluğunda, 98 bin 811 gross tonluk gemide seyahat eden 2 bin 301 yolcu, Antalya’nın tarihi yerlerini gezerek, alışveriş yaptı.

QTerminals Antalya Genel Müdürü Özgür Sert, 2022 yılının kruvaziyer turizmi açısından yoğun geçen bir yıl olduğunun altını çizerek, rezervasyonlar doğrultusunda 15 kruvaziyer gemisiyle gelen 10 bine yakın yolcuyu ağırladıklarını söyledi.

Yıl sonuna kadar rezervasyonlar doğrultusunda 38 kruvaziyer gemisiyle yaklaşık 35 bin yolcuya ulaşmayı öngördüklerini belirten Sert, “QTerminals Antalya, liman tesislerinin kapasitesi ve hizmet kalitesiyle Akdeniz’de iç ve dış turizm açısından önemli bir role sahip. Antalya'yı mevcut potansiyeliyle Doğu Akdeniz'de yeni bir dönüş merkezi haline getiriyoruz.” açıklamasını yaptı.

Toplam 370 metre uzunluğunda iki kruvaziyer iskelesine sahip olan  QTerminals Antalya Limanı'nda, bin 830 metrekare yolcu terminali ve kruvaziyer yolcularına hizmet veren bin metrekare bagaj alanı bulunduğu belirtildi.

QTerminals Antalya’ya gelen yolcu gemilerine; kılavuzluk, römorkörcülük, palamar, barınma, güvenlik, temiz su temini ve atık toplama hizmetleri, bagaj işlemleri gibi terminal hizmetlerinin sunulduğu ifade edildi.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —