Tarih: 06.10.2022 13:56

Başkan Büyükkılıç: “Yenilenebilir enerjiyi önemsiyoruz”

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği’nin Dünya Gazetesi ile birlikte yürüttüğü VERİMDER Anadolu Buluşmaları’na katıldı.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’de yerel yönetimlerin enerji tasarrufu noktasında yaptığı çalışmalardan bahsederek, “Gerek ilçe belediyelerimiz gerek Büyükşehir Belediyemiz ana caddelerdeki binalarımızın görüntü kirliliğini önleyecek yaklaşımlar sergiledik. Şu anda da Cumhuriyet Mahallemizde benzeri çalışmayı sürdürüyoruz” dedi.

Kayseri’nin ısı yalıtımı dönüşümü konusunda iyi bir noktada olduğunu belirten Büyükkılıç, “Yalıtım konusunda gerçekten Kayserili bu işi çok sevdi. Çünkü inandı. Soğuktan koruduğunu, sıcaktan da etkilemediğini gözlemleyince, önceden yapılmış olan binaların yeniden izolasyonunu, yeni yapılan binalarında yönetmeliğe uyması yönündeki takibimizi sürdürüyoruz. İyi bir noktadayız. Vatandaşlarımızın da bunun yararını görmesinden kaynaklı olarak sahiplenme duygusunu gözlemliyoruz. Toplum olarak bu konuya inanacağız, toplum olarak sahipleneceğiz. Büyük bir kazanım elde etmiş olacağız” şeklinde konuştu.

Enerji konusunun yerel yönetimler olarak sahiplenilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Yerel yönetimler olarak bu konuyu bizim yüzde yüz sahiplenmemiz gerekir. Ülkemizdeki enerji tüketimin ve maliyetinin ne olduğunun hepimiz farkındayız. Hepimizin dikkat etmesi gereken boyutlarının olduğunu, zaten bu süreci paylaşmak adına da burada çalışma yapıldığını gözlemliyoruz. Verilere göre ülkemizin yıllık enerji tüketimi yaklaşık 253 milyar kilovat saat. Yüzde 24.24 kadarı meskenlerde, yüzde 44,9’u sanayide, yüzde 24.25’i ticarethanelerde, yüzde 7.34 kadarı da diğer abone gruplarında harcanıyor. Yerli kaynaklardan üretim oranımız ise yüzde 50, yani yarı yarıya” diye konuştu.

Geniş katılımlı toplantıda, enerji verimliliği konusu kapsamlı şekilde masaya yatırıldı.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —