Tarih: 30.09.2022 08:01

'ODTÜ Öğrenci Çalışma İstasyonu' açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Kızılay ve Dikimevi İstasyonları’nın ardından Başkentli öğrenciler için Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Metro İstasyonu’nda çalışma alanı ve kütüphaneyi hizmete açtı.

“ODTÜ Öğrenci Çalışma İstasyonu” adıyla hizmet vermeye başlayan merkezin açılışına katılan ABB Başkanı Mansur Yavaş’a gençler yoğun ilgi gösterdi.

“ODTÜ Öğrenci Çalışma İstasyonu” açılışına katılan ABB Başkanı Mansur Yavaş şunları söyledi:

“Bir tane Kurtuluş Parkı’nın oradaki otoparkın altına yapıyoruz. 2 bin metrekare kapalı alanı var. Sonra Kurtuluş Parkı’nın içinde buz pateni var. Orası Ankara, Hacettepe ve TED Üniversitelerine hitap edecek. Bir tane Atatürk Orman Çiftliği’nin bulunduğu alanın yanında yerin altında bir yeri Tarım Bakanlığı’ndan kiraladık. Yanında halı sahası var, orayı açıyoruz. Sıhhiye’deki Giyim Dünyası’nı gençlere tahsis edeceğiz. Bir de Esat’ta semt hali var. Orası da sizlere olacak. Ayrıca başka kütüphaneler de yapmaya çalışıyoruz.”

İstasyona ilk günden yoğun ilgi gösteren gençler duygularını şu sözlerle ifade etti:

Zehra Polat: “Üniversite öğrencisiyim. Kütüphane gibi bu tarz çalışma alanlarına gerçekten çok ihtiyacımız vardı ve özellikle metroda olması da bizim için çok daha büyük bir avantaj. Geçen aylar bir tane daha açıldı. O da çok verimli, orayı da gezdik. Özellikle metrolarda internete erişim olması da çok güzel bir şey… Çok mutluyuz. Çok teşekkür ederiz Başkan’ımıza.”

Ahmet Balçırpanlı: “Duruma baktığınız zaman, yurt dışında birçok Avrupa ülkelerinde, bizim gitmek istediğimiz Avrupa ülkelerinde bu imkânlar sağlandığı için biz gitmek istiyoruz. Bunu bizim şehrimizde, Türkiye’nin başkentinde bu tarz eylemleri görmek bizim için gurur verici ve bizim gibi gençlere bir imkân sağlamak. Yani metrodan çıkıp arkadaşımızla buluşacağımızı düşünüyoruz mesela, 10-15 dakika belki yarım saat bir süremiz var. Dışarıda beklemek yerine artık burada gelip bir kitap okuyup, bilgisayardan bir şey araştırıp daha sonra arkadaşımızla buluşmamız hangi gence olanak olarak görünmez ki? Bu belediye tarafından bizim için yapılmış bir olanak.”

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —