• BIST 100

    16976,18%-0,24
  • DOLAR

    43,84% 0,02
  • EURO

    51,70% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7271,31% -1,46
  • Ç. ALTIN

    11832,60% -0,40

Uluslararası endeks raporu

Avrupa borsaları Fed Başkanı Powell’ın faiz söylemlerinden sonra satıcılı kapattı.

GÜNCEL 8.03.2023 09:12:45 1590
Uluslararası endeks raporu
Haberi Sesli Oku

-Avrupa borsaları Fed Başkanı Powell’ın faiz söylemlerinden sonra satıcılı kapattı. Almanya'da DAX 30 endeksi % 0,60 düşerek 15.559,53 puana ve Fransa'da CAC 40 endeksi % 0,46 değer kaybıyla 7.339,27 puana, İngiltere'de FTSE 100 endeksi % 0,13 azalarak 7.919,48 puana düşüş gösterdi. Avrupa borsalarındaki karmaşık yapı devam ediyor.

-Dün Euro Bölgesi’nde Almanya’dan fabrika siparişleri beklentilerin üzerinde %1.0 artış kaydetti.

-Bugün Euro Bölgesi’nde sabah saatlerinde Almanya’da sanayi üretimi aylık bazda beklentilerin üzerinde %3.5 açıklanırken, Almanya’da perakende satışlar ise aylık bazda beklentilerin altında %0.3 azalış kaydetti. Euro Bölgesi’nde 2022 yılının 4. çeyreğine ilişkin nihai büyüme verisinin %0.0 açıklanması bekleniyor. Bir önceki veri %0.1 olarak açıklanmıştı. Euro Bölgesi’nin özellikle büyümenin 2023 yılının 1. ve 2. çeyreğinde azalış kaydederek resesyona girmesi bekleniyor. Ancak daha önce birçok kez dediğimiz gibi borsaların piyasaları aşırı iyimser fiyatlamaya devam ediyor ve hem faiz artırımlarını hem de resesyonu göz ardı ediyorlar. Bu yüzden teknik seviyelere bağlı kalmayı sürdüreceğiz. Bugün ayrıca Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde’nin Geneva’da Dünya Ticaret Organizasyon’un da bir konuşma yapması beklenirken vereceği mesajların içeriğine göre piyasalar hareketlenebilir. Ancak toplantı içeriğine baktığımızda çok fazla hareketlilik beklemiyoruz.

-ABD borsaları Powell’ın daha fazla faiz artışı mesajı vermesiyle sert satıcılı kapattı. Dow Jones endeksi %1,72 azalışla 32.856,46 puana ve S&P 500 endeksi % 1,53 azalarak 3.986,44 puana, Nasdaq endeksi %1,25 kayıpla 11.530,33 puana düşüş kaydetti. ABD borsaları dün kısa vadeli yükselişini tamamlayarak tekrar satıcılı bir görünüm içine girdi.

-Dün piyasalara Fed Başkanı Powell damga vurdu. ABD’de Fed Başkanı Powell, dün Senato’da Bankacılık Komitesi’nde Ocak ayına ait istihdam, tüketici harcamaları, imalat üretimi ve enflasyon verilerinin bir ay önceki verilerde görülen yumuşama eğilimlerini kısmen tersine çevirdiğine işaret eden Powell, önceki çeyrekte yapılan revizyonların yanı sıra tersine dönüşün kapsamının enflasyonist baskıların beklenenden daha yüksek olduğunu gösterdiğini ve veriler daha fazla sıkılaştırma gerektirirse faizlerin daha da yükseltilebileceğini söyledi. Powell, konut haricinde çekirdek enflasyonda çok az dezenflasyonist gelişme yaşandığını söylerken bunun kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını dile getirdi. Fiyat istikrarını yeniden sağlamak için daha düşük enflasyon görülmesi gerektiğini belirten Powell, büyük olasılıkla iş gücü piyasası koşullarında bir miktar yumuşama olacağını kaydetti.

-Powell’ın açıklamaları sonrası ABD 10 yıllık tahvil faizleri tekrar %4.00 sınırına gelirken dolar endeksinde sert alımlar yaşandı. Sürekli raporlarımızda da belirttiğimiz gibi bu açıklamalar bizim için sürpriz değildi. Enflasyon-faiz denklemini ABD’de bu yıl için %6 beklerken kısa vadede dolar endeksinde yükseliş ve borsalarda satış gelebilir.

-Bugün ABD’de Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin öncüsü kabul edilen ADP tarım dışı istihdamın 197K gelmesi beklenirken Fed Başkanı Powell dün yaptığı sunumun aynısını bugün Washington DC’de Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde yapacak. Metin dünkü metnin aynısı olduğu için sert hareketler beklemesek de üyelerden gelebilecek soruları sonrası piyasa hareketlenebilir. Bu akşam ayrıca Fed faiz kararı öncesi Bej Kitap raporu açıklanacak. Eyaletlerin ekonomik görünümü sunması ve Fed’in faiz politikası için belirleyici olacağından rapor yakından takip edilecek.

DAX:

Teknik olarak baktığımızda endeks 15.700 seviyesinin altında kaldığı sürece satış baskısı ön planda olabilir. Bu seviyenin kırılması halinde tekrar alışlar hızlanabilir.

Yukarıda 15.560 seviyesinin kırılması halinde önce 15.644 ve arkasından 15.700 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 15.500 desteğinin altında önce 15.406 ve arkasından 15.333 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

 DOW JONES:

Teknik olarak baktığımızda endeks 33.515 seviyesinin altında kaldığı sürece satış baskısı ön planda olabilir. Bu seviyenin kırılması halinde tekrar alışlar hızlanabilir.

Yukarıda 33.000 seviyesinin kırılması halinde önce 33.200 ve arkasından 33.515 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 32.840 desteğinin altında önce 32.657 ve arkasından 32.423 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

SP500

Teknik olarak baktığımızda endeks 4065 seviyesinin altında kaldığı sürece satış baskısı ön planda olabilir. Bu seviyenin kırılması halinde tekrar alışlar hızlanabilir.

Yukarıda 4010 seviyesinin kırılması halinde önce 4023 ve arkasından 4065 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 3982 desteğinin altında önce 3959 ve arkasından 3931 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NASDAQ

Teknik olarak baktığımızda endeks 12.433 seviyesinin altında kaldığı sürece satış baskısı ön planda olabilir. Bu seviyenin kırılması halinde tekrar alışlar hızlanabilir.

Yukarıda 12.261 seviyesinin kırılması halinde önce 12.323 ve arkasından 12.433 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir. 

Aşağıda ise 12.143 desteğinin altında önce 11.995 ve arkasından 11.904 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

Kaynak: İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

İş ve Trafik Kazalarında Hukuki Süreç

MERSİN VALİSİ ATİLLA TOROS’TAN ANAMUR ÇIKARMASI

Vali Atilla Toros’tan Bozyazı Tekeli Jandarma Karakolu’na Ziyaret

​Anamur’da Rauf Denktaş Parkı İçin Yeni Dönem

​Bozyazı Basınının Acı Günü: Birgül Turgay

2026’da Akıllı Evlerde Yeni Dönem: Yapay Zeka ile Elektrik Faturalarını %40 Düşürmenin Yolları

Anamur Koordinasyon Merkezi: Bölgesel Hizmetin Yeni Üssü

Bozyazı da Dev Kaçak Sigara Operasyonu: Bozyazı'da 1 Gözaltı

Ramazan’da Kilo Alımının Sebebi İrade Değil, Bozulan Metabolik Ritmi!

Gümüşte "Trump" Rüzgarı: Ticaret Savaşları Değerli Metalleri Zirveye Taşıyor

Mehmet Kına'nın Sanatı İle Keçilerin Sessiz Hikâyesi Taşlarda Can Buldu

Başarır’dan Anamur’da Birlik Mesajı: ‘Bundan Sonra Ben Değil, Biz Varız’

Mustafa Kaya Hocadan Doktor Murat Kemal Gökyar'a

Anamur’da Kritik Randevu: Derinkuyugücü–Anamur Belediyespor Maçına İki Bölgeden Hakem Atandı

Anamur’da Yaşlı Kadını 3 Milyon Lira Dolsndıran Sahte Polisler Tarsus’ta Gerçek Polise Yakalandı

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Anamur’da Dualarla Anıldı: "Fıratlar Yetiştirmeye Devam Ediyoruz"

Rüzgarın Fısıldadığı Kent: Anamuryumda 2500 Yıl Öncesinden Sanal Bir Nostalji

Dolar Endeksi Haftalık Kazançta %1’e Ulaştı

MERSİN SİLİFKE'DE ZEHİR TACİRİNE KELEPÇE: ADLİ SÜREÇ VE İMHANIN DETAYLARI BELLİ OLUYOR!

Kıyı Bölgelerinde Yerel İşletmelerin Dijitalleşmesi

Usta oyuncu Metin Akpınar’a Kızından 6 Milyon Liralık Tazminat Davası

İŞKUR 2026 TYP Personel Alımı Başladı Mı? Okullara Temizlik Görevlisi Başvurusu

Ay'a Büyük Çarpışma Kapıda: 2032 Yılında 60 Metrelik Asteroid Alarmı!

2026 Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar Oldu? Ödeme Tarihleri ve Zamlı Liste Açıklandı!

Anamur’da Spor Rüzgarı

Anamur'da Haftalık Hava Durumu

Anamur Ekonomisinde 2026 Rüzgarı: Muz, Çilek ve Konut Üçgeninde Son Durum

Kaymakam Kemal Duru'dan Ramazan Ayı Mesajı

Ören Halk Kafe Ramazan Bayramı’nda Açılıyor.

Side Otelleri

Yükleniyor

MERSİN VALİSİ ATİLLA TOROS’TAN ANAMUR ÇIKARMASI

Vali Atilla Toros’tan Bozyazı Tekeli Jandarma Karakolu’na Ziyaret

Bozyazı da Dev Kaçak Sigara Operasyonu: Bozyazı'da 1 Gözaltı

Anamur’da Yaşlı Kadını 3 Milyon Lira Dolsndıran Sahte Polisler Tarsus’ta Gerçek Polise Yakalandı

MERSİN SİLİFKE'DE ZEHİR TACİRİNE KELEPÇE: ADLİ SÜREÇ VE İMHANIN DETAYLARI BELLİ OLUYOR!

Usta oyuncu Metin Akpınar’a Kızından 6 Milyon Liralık Tazminat Davası

Anamur’da Basın ve Esnaf El Ele: Başkan Özkan Poçulu’ya Hayırlı Olsun Ziyareti

Kaymakam Kemal Duru, Kükür Mahallelerine Vatandaşın Sesini Yerinde Dinledi

Murat Kemal Gökyar için Gazetemizin Yazarı Mustafa Kaya Hoca’dan Bir Nostalji Yazı

TCG Anamur, NATO Görevi İçin Yunanistan Sularında

​MHP’li Uysal Maden Atık Tesisi Yeniden İncelenmeli

CHP Ormancık ve Sarıağaç’ta Halkın Sesini Dinledi

Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Bilal Oğuz Kongre Süreçlerini Değerlendirdi!

Saadet Partisi’nde Kongre Heyecanı: Anamur ve Bozyazı’da Yeni Dönem!

Anamur Ak Parti Ocak Ayı İstişare Toplantısında Vatandaşla El Ele

Aziz Özen, Anamur Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanlığına Adaylığını Resmen Açıkladı

MHP Anamur KAÇEP Teşkilatından Gazeteci Mithat Ünal’a Anlamlı Ziyaret

İlker Özen “Protesto” Diyerek CHP'den AK Parti’ye Geçti!

Öğrenci Okul Müdürünü Vurdu!

Başkan Seçer'den Yerel Yönetimlere Demokrasi Vurgusu: "Halk Çözümü En İyi Bilendir"

Anamur’da Kritik Randevu: Derinkuyugücü–Anamur Belediyespor Maçına İki Bölgeden Hakem Atandı

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Birlik Ruhu: Bayrak Temalı Dostluk Maçında Öğrenciler Galip Geldi!

Mersin’de Ortega Dönemi Fırtına Gibi Başladı: MSK, Merkezefendi’yi 110 Sayıyla Geçti!

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

İŞKUR 2026 TYP Personel Alımı Başladı Mı? Okullara Temizlik Görevlisi Başvurusu

Anamur MYO ‘da “Etkili İletişim Becerileri” Söyleşisi

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 23 17 2 4 38 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 23 15 0 8 31 53
3.TRABZONSPOR A.Ş. 23 14 3 6 18 48
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 23 12 4 7 15 43
5.GÖZTEPE A.Ş. 23 11 4 8 11 41
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 23 10 7 6 14 36
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 23 7 6 10 -2 31
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 23 7 9 7 -10 28
10.CORENDON ALANYASPOR 23 5 7 11 -2 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 23 5 10 8 -8 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 23 6 12 5 -14 23
15.İKAS EYÜPSPOR 23 5 12 6 -16 21
16.KASIMPAŞA A.Ş. 23 4 11 8 -12 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 23 3 10 10 -25 19
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 23 3 16 4 -22 13

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.