Tarih: 04.10.2022 10:35

Çin’den BM üye ülkelerine aidatlarını ödeme çağrısı

Facebook Twitter Linked-in

Çin'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilci Yardımcısı Dai Bing, BM’nin çalışmalarının normal şekilde yürütülmesini sağlamak için özellikle büyük aidat ödeyen ülkelere aidatlarını tam ve zamanında ödemeleri çağrısında bulundu.

Dai Bing, 77. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu İdari ve Bütçe Komitesi'nin (5. Komite) toplantısının açılışında, finansın Birleşmiş Milletler yönetiminin temeli ve önemli bir ayağı olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler'in rolünü sürdürmek için tüm üye ülkelerinin yükümlülüklerini sorumlu bir şekilde yerine getirmelerini gerektiğine işaret eden Dai, şu anda Birleşmiş Milletler'in mali durumunun endişe verici olduğunu kaydetti.

Üye ülkelerinin çoğunluğunun aidat ödeme çağrısını defalarca yinelemesine ve BM genel sekreterinin bu konuda endişesini tekrar ifade etmesine rağmen bazı büyük ülkelerin uzun zamandır aidatlarını ödemediklerine dikkat çeken Çinli temsilci, bunun Birleşmiş Milletler'in likidite krizinin temel nedeni olduğunu dile getirdi.

Çinli temsilci Dai, Birleşmiş Milletler'e karşı mali yükümlülüklerini her zaman aktif olarak yerine getiren Çin’in bu yıl için aidatını ödediğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —