Tarih: 17.10.2022 08:58

Sürdürülebilirlik ve Yeşil Büyüme temalı EİB Export-Up başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, EİB’nin Türkiye’de bir mentorluk programı kurgulayan ilk İhracatçı Birliği olduğunu hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti: 

“EİB Export-Up Mentorluk Programı’nın ilk döneminde yoğun bir ilgiyle karşılaştık ve çok olumlu geri bildirimler aldık. Genç ve kadın girişimcilerimiz EİB Export-Up sayesinde ilk kez ihracat gerçekleştirdi, birçok ülkeyle ticari bağlantılara imza attılar, iş yapış süreçlerini iyileştirip, networklerini genişlettiler. İş hayatında kadın-erkek eşitsizliğindeki makasın gün geçtikçe açıldığı bir dönemde EİB Export-Up Türkiye’nin büyük bir kazanımıdır. EİB olarak ana misyonumuz sürdürülebilir kalkınmaya destek olmak. Biz bu hedefimize ancak kadın ve genç girişimcilerimizin sayısını artırarak ulaşabiliriz. “Geleceğin ihracatçıları deneyimin gücüne inanıyor” mottomuzla EİB Export-Up Mentorluk Programımızın ikinci dönemini geliştirilmiş içerikleriyle başlatıyoruz.” 

Programın ana temasını “Sürdürülebilir ve Yeşil Büyüme” olarak belirlediklerini anlatan Eskinazi, “Türkiye’de İhracatçı Birlikleri arasında sürdürülebilirlikte öncü Ege İhracatçı Birlikleri olarak girişimcilerimize aktaracak çok fazla bilgi ve deneyime sahibiz. Genç ve kadın girişimcilerimizle bu kez; son dönemin trendi ve AB Yeşil Mutabakat süreci ile ticari ilişkilerimizi değiştiren, dünyanın yeni kalkınma gündemi “sürdürülebilirliği” irdeleyeceğiz. EİB olarak girişimcilik çemberimizi yeni paydaşlarla büyüterek genişletiyoruz.” dedi. 


Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —