Tarih: 11.10.2022 12:43

Başkan Güler: ″Fındığı 3 yıl kalitesi bozulmadan tutabiliriz″

Facebook Twitter Linked-in

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. Oturumunda açıklama yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, fındığını patoza verdikten sonra piyasaya ‘emaneten’ indirmek zorunda kalan üreticinin alan sorununu çözmek için Ordu’da lisanslı depo için çalışma başlattıklarını söyledi.

Başkan Güler, fındıktaki tüm paydaşları bir araya getirmeye hedefledikleri kümeleşme metodunun da kentte uygulamaya konulacağını belirterek, “Üreticimizin hakkı hukuku için bu şart. Gerek dikey entegrasyonu gerekse fındığı tarımından, satışından, pazarlanmasına kadar bilimsel ve teknik olarak AR-GE konusuna ağırlık vermek gerekiyor.” diye konuştu.

Fındığın ürün kalitesinin bozulmadan uygun koşullarda saklanması için Ordu’da lisanslı depoculuğa ağırlık vereceklerini ifade eden Başkan Güler, şunları kaydetti:

“Ordu’muza böyle bir deponun yapılmasını arzu ediyoruz. Bizim satın aldığımız organize sanayi arsası var. Yaptığımız incelemelerle oradaki 20 dönümlük bir alanı buna ayırmak istiyoruz. Eğer bunu yaparsak burada 3 yıl kadar ürünü kalitesi bozulmadan tutabiliriz. Böylece piyasadaki fiyat dalgalanmalarında tedbiri almış oluruz”

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —