-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% -0,11
-
EURO
50,57% 0,14
-
GRAM ALTIN
7115,78% -0,27
-
Ç. ALTIN
11571,81% 0,00
Lokman Hekimin Çırağı Sinema Yolculuğu Başlıyor
Mersin’in Toros eteklerinde geçen “Lokman Hekimin Çırağı” filminin çekimleri başlıyor. Filmde bölge, endemik bitkiler, kültürel miras ve şifa arayışını macera dolu bir hikâyeyle anlatıyor.
Mersin’in Anamur, Bozyazı ve Gülnar ilçelerinin büyüleyici doğasında çekimleri planlanan “Lokman Hekimin Çırağı” adlı sinema filmi, bölgenin tarihi, coğrafi ve kültürel zenginliklerini beyaz perdeye taşıyor. Dram, macera ve belgesel türlerini harmanlayan film, izleyiciyi hem görsel bir şölenle buluşturmayı hem de Anadolu’nun kadim şifa geleneğini tanıtmayı amaçlıyor. Filmin ana karakteri olan Lokman Hekimin Çırağı Lokman ve onun azimli çırağı Mehmet, Torosların sarp kayalıklarından derin vadilerine, 500 ile 1.600 metre rakımlı zengin endemik bitki örtüsüne doğru macera dolu bir yolculuğa çıkıyor.
Lokman Usta, bölge halkının şifa umudu olurken, Çırak Mehmet de ustasının yönlendirmeleriyle dağları aşarak şifalı otları topluyor. Her görev, doğanın ihtişamını gözler önüne seren yeni bir keşfe dönüşüyor. Filmde yalnızca bitkilerin şifa yönü değil, aynı zamanda Toros Dağları’nın jeolojik oluşumları, 165 milyon yıl önce deniz altından yükselişin izleri, kızıl kayaç yamaçları ve taş oymaları da işleniyor. Böylece yapım, bölgenin doğal güzelliklerini uluslararası sinema seyircisine tanıtmayı hedefliyor. Öyküye duygusal bir boyut katan Nazlı karakteri ise hasta babasını Lokman’a getiriyor.
Bu süreçte Çırak Mehmet ile arasında gelişen bağ, köy düğününde sosyal ve kültürel hayatla harmanlanıyor. Film, hem yerel halkın yaşamına ışık tutuyor hem de Anadolu’nun sevgi, dayanışma ve kültürel değerlerini beyaz perdeye taşıyor. Yapımda drone çekimleriyle Torosların ihtişamı, yakın plan sahnelerle endemik otların detayları ve halk müziği ezgileriyle bezeli dramatik sahneler ön planda olacak. “Lokman Hekimin Çırağı”, yalnızca bir şifa hikâyesi değil, aynı zamanda doğa ve kültürle iç içe geçmiş evrensel bir yolculuk olarak izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor.
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
Yükleniyor


