Tarih: 13.10.2022 11:28

Beykoz GSK sporcusu Keçeli, 2024 Olimpiyatları için çalışıyor

Facebook Twitter Linked-in

Beykoz’da, sağlıklı bir insanken milyonda bir görülen Transvers Miyelit, (Omurilik İltihabı) hastalığına yakalanarak felçli kalan Salih Keçeli (48), Alibahadır Mete Gazoz Okçuluk Tesisi’nde tanıştığı okçuluk sporu ve olimpiyat hedefiyle yaşam enerjisine yeniden kavuştu.

Beykoz Belediyesi Spor Kulübü (Beykoz GSK) bünyesinde okçuluk eğitimi alan 6 engelli sporcudan biri olan Salih Keçeli, haftanın 3 günü geldiği tesiste antrenörleri eşliğinde azimle çalışarak olimpiyat şampiyonluğu hedefiyle müsabakalara hazırlanıyor.  

Sağlıklı bir insanken, 4 yıl önce rahatsızlanarak bel fıtığı teşhisiyle kaldırıldığı hastanede ameliyat hazırlıkları sırasında felç olduğunu öğrenen Salih Keçeli, “Bel fıtığı ameliyatı için gittiğim hastanede, ameliyat için gelen doktordan felç olduğumu öğrendim. 6 ay ağladım hastanede. Şifa beklerken tekerlekli sandalyeye bağımlı kaldım. İlk başlarda sokağa çıkmaya bile utanıyordum. Eşimin ve arkadaşlarımın desteğiyle zamanla kabullendim.” ifadelerini kullandı.

Beykoz Belediyesi’nin davetiyle, Mete Gazoz Okçuluk Tesisi’nde engelli milli takım sporcularının katılımıyla düzenlediği buluşmada okçuluk sporuyla tanışan Keçeli, orada ilk kez ok ve yayı eline aldıktan sonra bir daha bırakamıyor.

Hayatına konfor getiren okçuluk sporunun faydalarını anlatan Keçeli,  “Okçuluk sabır, güç ve konsantrasyon gerektiren bir spor. Bu sporu yapmaya başladıktan sonra çevreme bağımlılığım azaldı, kol kaslarım güçlendi, artık günlük işlerimi daha kolay yapıyorum. En iyi spor okçuluk herkese tavsiye ediyorum. Kulübümüz ve hocalarımız çok ilgili. Belediyemiz engelli sporcularımıza her türlü desteği veriyor. En büyük hedefim 2024 Paris Olimpiyatları’nda Beykoz’a ve ülkeme şampiyonluk madalyası getirmek” şeklinde konuşuyor.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —