Tarih: 29.01.2023 08:23

Kuzey Ankara’da 20 bin arsa sahibine tapu sevinci

Facebook Twitter Linked-in

Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Alanı 2. Etabında bulunan Altındağ ilçesi Solfasol, Baraj ve Yıldıztepe Mahallesi’nde yıllarca çözüme kavuşturulamayan imar sorunu, Ankara Büyükşehir Belediyesinin harekete geçmesiyle çözüldü.

Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Alanı 2. Etap (Altındağ Etabı) hak sahiplerinin uzun süredir yaşadığı sorunun çözülmesinin ardından ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın da katılımıyla tapu dağıtım töreni gerçekleştirildi.

ANFA Altınpark Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen Başkan Mansur Yavaş’ın ev sahipliğindeki tapu dağıtım törenine ABB Meclis Üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, muhtarlar ve hak sahibi vatandaşlar katıldı. 

Yeni imar planı 6 Temmuz 2021 tarihinde Meclis’te onaylanarak 27 Kasım 2021 tarihinde kesinleşti. Yapılan parselasyon çalışmaları sonucunda parsel büyüklükleri tekrar belirlendi. Böylelikle vatandaşların kentsel dönüşümden yararlanarak daha kolay yapılaşmalarına imkan sağlandı.

Törende konuşan Yavaş, tapu sevinci yaşayan vatandaşlara şöyle seslendi:

“Bundan yaklaşık dört yıl önce göreve talip olduğumuzda, Ankara’da belediyecilik anlayışını değiştireceğimize dair söz vermiştik. Vatandaşlarımızın sadece asli ihtiyaçlarına göre çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımızı yaparken de kimseyi yaşamına, siyasi görüşüne, semtine, ilçesine göre asla ayırt etmedik. 6 milyon Ankaralı hemşehrimizin tamamına hizmet ettik. Kim bizden bir çare bekliyorsa el uzattık. Çünkü biliyoruz ki bir kentteki en büyük proje, o kentte yaşayan kişilerin mutluluğudur, huzurudur.”

Yıllardır çözüm bekleyen bir sorunu daha bitirmenin sevincini yaşadıklarını kaydeden Yavaş, “350 hektarlık alan içerisinde, 20 bin malikin bulunduğu bölgenin planını tamamladık, tapularını dağıtıyoruz. Bölgemiz için 2017 yılında yapılan ilk imar planı vatandaş odaklı değil, belediye ve TOBAŞ odaklı yapılan bir imar planı idi. Bu durum, sizlerin bir araya gelerek müteahhitle anlaşmanızı imkansız hale getiriyordu. Şimdi, buradan büyük bir mutlulukla belirtiyorum ki, yeni imar planı ile bütün bu sorunlara çözüm getirildi” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların herhangi bir hak kaybı yaşamaması için ABB olarak 82 dönümlük faydalı alandan fedakarlık ettiğini de sözlerine ekleyen Mansur Yavaş, “Çünkü bu belediyenin asıl sahibi zaten halkın ta kendisidir, sizlersiniz. Yeni tapularımız yıllardır umutla bu anı bekleyen sizlere, ailelerinize, yakınlarınıza, ilçemize ve Ankara’mıza hayırlı olsun. İnşallah bu yakın zamanda buranın çehresi değişecek, çok değerli bir bölge hâline gelecektir” dedi.

ANFA Altınpark Fuar Merkezi’nde düzenlenen tapu törenine katılan Solfasol, Baraj ve Yıldıztepe Mahallesi sakinleri, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

Mümin Alan: “Senelerdir tapuların dağıtılmasını bekliyoruz. Bugün tapumuza kavuşacağız. Çok mutluyuz.”

Ergün Polat: “Tapuları yıllardır bekliyorduk. Emeklerinden dolayı Mansur Başkan’ımıza teşekkür ediyorum.”

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —