• BIST 100

    11347,70%0,30
  • DOLAR

    40,83% 0,12
  • EURO

    47,84% 0,95
  • GRAM ALTIN

    4431,67% 0,84
  • Ç. ALTIN

    7119,18% 0,73

Kuveyt Türk ve BODER’den turizmcilerin leasing ve GES projelerine finansman desteği

Reel sektöre desteğini artıran Kuveyt Türk ile Bodrum Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği arasında, turizmcilerin, güneş enerji santrali projelerinde finansmana kolay ulaşmasını sağlayan iş birliği protokolü imzala

EKONOMİ 3.12.2022 10:25:51 1049
Kuveyt Türk ve BODER’den turizmcilerin leasing ve GES projelerine finansman desteği
Haberi Sesli Oku

Reel sektöre desteğini artıran Kuveyt Türk ile Bodrum Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği arasında, turizmcilerin, güneş enerji santrali projelerinde finansmana kolay ulaşmasını sağlayan iş birliği protokolü imzalandı. Turizm alanında bir ilk olan anlaşma, otellerin önemli harcamalarından olan enerji ihtiyacını sürdürülebilir kaynaklarla çözecek. Anlaşma kapsamında turizmcilere, avantajlı koşullarla leasing ve GES projelerine finansman sağlanacak. 

 

Yenilenebilir enerji alanındaki finansman desteğini artıran Kuveyt Türk, bu alanda iş birliği protokolleri imzalamaya devam ediyor. Kuveyt Türk, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Bodrum’da faaliyet gösteren, otel, turistik tesisler ve işletmelerin çatı kuruluşu Bodrum Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (BODER) ile leasing ve Güneş Enerjisi Santrali (GES) alanında iş birliğine gitti. Turizm alanında bir ilk olarak düzenlenen iş birliği protokolü, 2 Aralık 2022 Cuma günü BODER Genel Merkezi’nde Kuveyt Türk KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Delipoyraz ve BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz tarafından imzalandı. 

 

Arazi ve çatı GES projelerine finansman desteği sağlanmasına yönelik imzalanan protokolle, hem turizmciler finansal kiralama dahil birçok alanda finansmana daha kolay ulaşabilecek hem de yenilenebilir ve yeşil enerji alanında Bodrum’da artan talebe sürdürülebilir çözümler sunulmuş olacak. İş birliği kapsamında, leasing ile arazi ve çatı GES kurulumu için finansman talebinde bulunan turizmciler, özel şartlarda finansman başvurusunda bulunmak üzere BODER tarafından Kuveyt Türk’e yönlendirilecek. Leasing ile öz tüketim amaçlı kurulacak arazi ve çatı GES’ler için gerekli koşulları sağlayan firmalara Kuveyt Türk tarafından uygun koşullarda finansman desteğinde bulunulacak.

 

“BODER ile turizm alanında bir ilke imza attık” 

Kuveyt Türk KOBİ’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Delipoyraz, yaptığı açıklamada, “Katılım finans ilkeleri doğrultusunda geliştirdiğimiz yenilikçi ürün ve hizmetlerimizle, ülkemizin stratejik alanlarının başında gelen turizm sektörüne desteğimizi artırıyoruz. Deniz, sağlık, termal, yayla, kış turizmi gibi birçok alandaki finansman desteğimizle turizm işletmecilerimizin yanındayız.

 

Gelecek nesillerin enerji ihtiyacını karşılamak ve çevreye verilen zararı azaltabilmek için yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmasına ve yeşil enerji finansmanına da büyük önem atfediyoruz. Bu anlayışla, güneş enerjisinden yararlanmak isteyen turizm işletmecilerimize, avantajlı finansman çözümleriyle katkı sunuyoruz. Bu kapsamda, ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden Bodrum’da giderek artan enerji talebinin, yeşil ve sürdürülebilir olan yenilenebilir enerjiyle karşılanması için üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz. Turizm alanında bir ilke imza atarak gerçekleştirdiğimiz iş birliği protokolü sayesinde, Bodrum’daki otel ve işletmelerin arazi ve çatı GES yatırımlarıyla enerji maliyetlerini düşürmelerine ve sürdürülebilir kaynaklarla üretim yapmalarına katkı sunacağız. BODER ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğinin, önemli bir talebe yanıt vereceğine, yenilenebilir enerji alanında hem Bodrum’a hem de ülkemize katkı sunacağına inanıyoruz. Bu vesileyle BODER’e teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

 

“GES, Bodrum’un güvenli ve temiz enerjiye kavuşabilmesi için çok büyük bir fırsat”

GES projelerinin enerjide dışa bağımlı olan ülkemiz ve Bodrum için çok büyük bir fırsat barındırdığını vurgulayan BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz ise “Ülkemizin gözbebeği turizm destinasyonu Bodrum, her geçen yıl artan turizm potansiyeliyle önemli bir enerji talebine sahip bulunuyor. İlçemizde sayısı artmaya devam eden turistik tesis, otel ve işletmelerin enerji ihtiyaçlarının yenilenebilir enerjiyle karşılanması için Kuveyt Türk ile güçlerimizi birleştiriyoruz. GES, Bodrum’un güvenli ve temiz enerjiye kavuşabilmesi için çok büyük bir fırsat. BODER’e üye kurumların yenilenebilir enerji için finansman ihtiyaçlarını en makul ve en hızlı şekilde karşılamak üzere böylesi önemli bir iş birliği protokolünü hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Bodrum’umuzdaki turizm işletmelerinin yenilenebilir enerji finansmanına ulaşmasına yönelik gösterdikleri çabalar için Kuveyt Türk’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.              

 

Turizm sektörünün nakit akışıyla uyumlu finansman desteği

Kuveyt Türk, geliştirdiği ürün ve hizmetleriyle, ülkemizin stratejik alanlarının başında gelen turizm sektörüne; deniz, sağlık, termal, yayla, kış turizmi ve birçok alanda finansman desteğinde bulunmaya devam ediyor. Kuveyt Türk, otel yatırımlarında, ürün ve hizmet temininde ve diğer ihtiyaçlarında turizmcilere, sektörün nakit akışına uyumlu vadelerle finansman desteği sağlıyor. Ayrıca tüzel kredi kartlarıyla turizm işletmelerinin ihtiyaçlarını 7/24 finanse edebildikleri ve kendi nakit akışlarına göre geri ödemelerini düzenleyebildikleri imkanlar sunuyor. Kuveyt Türk, otel ve konaklama tesislerine satış yapan işletmelere ise tedarikçi finansmanı, işletme finansmanı gibi ürünleriyle çözüm ortağı oluyor. Kuveyt Türk, turizm ekosisteminin finansman ve diğer ihtiyaçlarının daha hızlı ve verimli bir şekilde karşılanabilmesi için dijitalleşmeyi odağına alarak çalışmalarına devam ediyor. Turizm ekosistemini bütüncül bir yaklaşımla ele alarak sektördeki tüm paydaşlara değer oluşturmak isteyen Kuveyt Türk, turizm bölgesindeki esnaflara özel avantajlı ürün paketleriyle de sektöre destek oluyor. 

 


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anahtar Kelimeler:

Eleman İlanları ile Doğru İşe Doğru Kişi

Fotoğraftaki O Masumiyet:Bir Meleğin Anneye Bakış Anı

Dereköy’ün Koca Çınarı Vefat Etti

MHA - Mersin’in Mut ilçesinde düzenlenen operasyonda 15 bin 800 boş makaron, 3.480 doldurulmuş makaron ve 30 kg tütün ele geçirildi, 2 şüpheli yakalandı.

Jandarmadan Uyuşturucuya Büyük Darbe

Bozyazı Tarımı için Genel Sayım Devam Ediyor

Türkiye’nin İncilerinden Mersin 13 İlçesiyle Yükseliyor

Kızılay Anamur Şube Başkanı Sakine Kuz ve Heyetinden Bozyazı Kaymakamı Topsakaloğlu ve Milli Eğitim Müdürü Karaltı'ya Anlamlı Ziyaret

Ergin Paşa Dereköy Fahri Hemşerisi Oldu

Güncel ve Anlaşılır Hukuki Belgeler için Avevrak.com

Eşini Küvette Saklayan Kadın 9 Ay Sonra Yakalandı

Süper Lig'de Sürpriz Lider: Konyaspor Zirvede!

Bu Görüntüler Başkan Deniz'i İsyan Ettirdi; 'Ne Anamur'a ne de Anamurluya Yakışmıyor'

500 bin Yavru Caretta Caretta Anamurdan Denize Uğurlandı

Kızılay ve Orman İşletme ile Anamur’da Güçlü Dayanışma

Görüntülü sohbet romantik ilişki ihtiyacınızı nasıl karşılayabilir?

Acı Tablo Tekirdağdan Barajlar Kurudu, Kriz Kapıda

Jandarma’Anamur Aydıncık Arasında Faaliyet Gösteren Gizli Ağın İzini Sürdü 6 Kişi Tutuklandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Masa Bayrağı ile Ofislerinize Prestij Kazandırın

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Anamur Kaymakamı Duru: Hafızlarımız, Kur’an’ın Muhafızlarıdır

Promosyon Powerbank ile Yeni Nesil Tanıtım Avantajı

Baskılı Kupa Bardak Modellerinde En Yeni Trendler

Alice Walton'un Serveti Türkiye'nin üçte Biri Ailesinin Serveti ise Ülkemizin 1,5 katı. Walton Ailesinin serveti ise 432 milyar dolarla Türkiye'yi yaklaşık 1,5 kat geçiyor.

Meteorolojiden Kuraklık Sendromu Uyarısı; ‘Ateş Topu” Senaryosu Kapıda mı?’

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Ankara’da Modern Diş Tedavisi Deneyimi

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Yükleniyor

Dereköy’ün Koca Çınarı Vefat Etti

MHA - Mersin’in Mut ilçesinde düzenlenen operasyonda 15 bin 800 boş makaron, 3.480 doldurulmuş makaron ve 30 kg tütün ele geçirildi, 2 şüpheli yakalandı.

Bozyazı Tarımı için Genel Sayım Devam Ediyor

Kızılay Anamur Şube Başkanı Sakine Kuz ve Heyetinden Bozyazı Kaymakamı Topsakaloğlu ve Milli Eğitim Müdürü Karaltı'ya Anlamlı Ziyaret

Ergin Paşa Dereköy Fahri Hemşerisi Oldu

Eşini Küvette Saklayan Kadın 9 Ay Sonra Yakalandı

Bu Görüntüler Başkan Deniz'i İsyan Ettirdi; 'Ne Anamur'a ne de Anamurluya Yakışmıyor'

Kızılay ve Orman İşletme ile Anamur’da Güçlü Dayanışma

Jandarma’Anamur Aydıncık Arasında Faaliyet Gösteren Gizli Ağın İzini Sürdü 6 Kişi Tutuklandı

Tolam 48 Yıl Hapis Cezalı İki Şahıs JASAT’a Yakalandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

İlçe Başkanlığına Adaylığını açıklayan CHP'li Mutlu “Bu yol Atatürk’ün yolu” Sözleri ile Anlamlandırdı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Süper Lig'de Sürpriz Lider: Konyaspor Zirvede!

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 3 3 0 0 10 9
2.Trabzonspor 3 3 0 0 3 9
3.Göztepe 3 2 0 1 5 7
4.Konyaspor 2 2 0 0 6 6
5.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
6.Antalyaspor 3 2 1 0 1 6
7.Fenerbahçe 2 1 0 1 2 4
8.Beşiktaş 1 1 0 0 1 3
9.Eyüpspor 3 1 2 0 -3 3
10.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -5 3
11.İstanbul Başakşehir 1 0 0 1 0 1
12.Alanyaspor 2 0 1 1 -1 1
13.Rizespor 2 0 1 1 -3 1
14.Kayserispor 2 0 1 1 -4 1
15.Kasımpaşa 2 0 2 0 -2 0
16.Gençlerbirliği 3 0 3 0 -3 0
17.Kocaelispor 3 0 3 0 -4 0
18.Fatih Karagümrük 2 0 2 0 -5 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.