Tarih: 25.03.2023 14:35

Kütüphane Haftası Kutlaması Başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

HABER MERKEZİ-Anamurda 59. Kütüphane Haftası Kutlamaları Başlıyor. Kaymakam Bilal Bozdemir, yayınladığı basın bülteninde, hem kütüphane haftasını kutladı, hem de  Kütüphane Haftası ile ilgili bilgi verdi. Kamuoyunda kütüphaneler hakkında olumlu çağrışım oluşturmak; kitap, kütüphane ve okuma kültürü konularında toplumsal algıyı yükseltmek; dünya kütüphaneciliğindeki önemli gelişmeleri paylaşmak üzere 1964 yılından bu yana her yıl mart ayının son pazartesi günü ile başlayan hafta ülkemizde 'Kütüphane Haftası' olarak kutlanmaktadır.

Kütüphane İyileştirir” ana temasıyla gerçekleştireceğimiz 59. Kütüphane Haftası kapsamında yapılacak etkinliklerin amacı; Halkımızın kütüphaneleri ve kütüphane hizmetlerini daha yakından tanımalarını sağlamak, kütüphane kullanımı ve kitap okuma konusunda toplumsal farkındalık yaratmaktır.

Bilgiye erişimde fırsat eşitliği sağlayan kütüphaneler, bireylerin kişisel gelişimlerine de katkı sağlamaktadır. Okul öncesi dönemde kütüphane ile tanışan çocuklar zekâ geliştirici oyuncaklarla akranlarıyla birlikte oynamakta, yaşlarına uygun kitaplarla tanışmakta ve öğrendiği yeni kelimeler ve oyunlarla toplumsallaşmanın ilk adımlarını atmaktadır. Küçük yaşlardan itibaren kitap okuma alışkanlığı edinen ergenler, ergenlik dönemlerini daha bilinçli ve kendisiyle barışık geçirmektedir. Kaygı, stres ve depresyondan korunmak için her yaşta  birey kendisine uygun kitapları seçerek kitapların iyileştirici etkisinden  yararlanmalıdır. Ülkece yaşadığımız deprem felaketinin etkisini okuyarak, araştırarak daha bilinçle ileriye doğru yol alarak azaltacak, zor zamanları birlikte atlatacağız.

Hafta, ilçemizde 27 Mart 2023 tarihinde, saat: 11.30’da Açılış Programı ile başlayacak ve 31 Mart 2023 tarihine kadar İlçe Halk Kütüphanesi tarafından planlanan bir dizi etkinliklerle devam edecektir.

6 Şubat Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybeden kütüphanecilerimize Allahtan rahmet diliyor, Cumhuriyetimizin 100. yılında kitap okuyan ve kütüphaneden yaralanan bireylerin artmasını temenni ediyor ve 59.Kütüphane Haftası’nı kutluyorum.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —