Tarih: 12.09.2022 12:34

Erbakan: ″Kasım'da erken seçim olabilir“

Facebook Twitter Linked-in

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Trabzon'da partisinin 2'nci Olağan İl Kongresi‘ne katıldı.

Kongrede yaptığı açıklamada anket firmalarına seslenen Erbakan, 'Daha önce de uyardık; ‘Şurada seçime bir şey kalmadı. Böyle yapmaya devam ederseniz seçim akşamı Yeniden Refah Partisi’nin oy patlaması karşısında mahcup olursunuz, kaçacak yer ararsınız’ dedik. Bir kez daha uyarıyoruz.“ dedi.

Erbakan, babası Necmettin Erbakan’ın “Anketler bizi kaç gösteriyorsa o rakamın başına bir 1 ekleyeceksiniz. Bizim gerçek oyumuzu öyle bulursunuz“ sözlerini hatırlatarak, 'Şimdi biz Milli Görüş’ün ikinci 40 yılında başına 2 rakamını koyacağız ve gerçek oy oranımızı bulacağız inşallah.' diye konuştu

'Kasım’da erken seçim olabilir'

Erbakan, mevcut ekonomik şartların artık sürdürülemez bir noktaya geldiğini belirterek, “İşte bu yüzden diyorum ki, iktidarın mevcut şartlarda bu kışı geçirmesi zor görünüyor. Dükkanı döndüremiyorlar.  Kasımda erken seçim yapabilirler.” ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası’nın rezervinin eksi 62 milyar dolara kadar düştüğünü söyleyen Erkakan, 'Dış borç ödeyecek döviz yok. Bir senede geri ödenmesi gereken dış borç, 180 milyar doları buluyor. Dış ticaret açığı şu an 100 milyar dolar. 1 senede 280 milyar dolar bulmaları lazım. Neredeyse her gün 1 milyar dolar eder bu. Ancak bulunamıyor. Çünkü ülke olarak kredibilitemiz kalmamış.“ dedi.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Orta Vadeli Programı hakkında eleştiride bulunan Erbakan, “ Sayın Cumhurbaşkanı her açıklamasında milletten sabır istiyor. Kendi açıkladıkları OVP’ye göre sabrederek hiçbir şeyin düzelmeyeceğini gösteriyor. “ şeklinde konuştu.

'Enflasyonda açık ara dünya şampiyonuyuz“

Erbakan, „İktidarın tarih yazdığı bir diğer alan da enflasyon rakamları“ ifadesini kullanarak Erbakan eleştirilerine şöyle devam etti: 

“Son 24 yılın rekorunu kıran enflasyon vatandaşı her geçen gün daha da yoksullaştırırken iktidar ise sürekli global enflasyonu öne sürerek vatandaştan sabır istiyor. Enflasyon canavarını tek haneye düşürme hedefi ile yola çıkan AK Parti hükümeti, aradan geçen 20 yılda Türkiye’yi uluslararası arenada da dünyanın en yüksek enflasyonuna sahip ülke haline getirdi.“

'İktidardan da muhalefetten de bu millete hayır gelmez“

Hiçbir ittifakın içinde olmadıklarını vurgulayan Erbakan,  6'lı masaya ilişkin, 'İktidardan da, muhalefet kanadından da bir hayır gelmez. Kurtuluşa ermek istiyorsak mutlaka Milli Görüş’e sarılmamız lazım. Yeniden Refah'ı, iktidara getirmemiz lazım. Bu 6 tane benzemez bugüne kadar 30 kere baş başa, 6 kere de masa başında tam 36 kez bir araya geldi. Toplanıyorlar fotoğraf çektiriyorlar, yiyorlar, içiyorlar ve dağılıyorlar; manzara bu.“ eleştirisinde bulundu.

 Tek liste ile gidilen kongrede Süleyman Pulat, Yeniden Refah Partisi'nin Trabzon İl Başkanı seçildi.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —