• BIST 100

    14182,78%0,27
  • DOLAR

    42,72% 0,00
  • EURO

    50,19% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5953,41% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,00

Borsalar yeni haftayla birlikte kayıplarını sürdürdü

Merkez bankalarının sıkılaşma süreci ile birlikte tahvil getirileri yükselişini sürdürürken, Dolar endeksi de 20 yılın en yüksek bölgesine ulaştı.

GÜNCEL 26.09.2022 06:27:36 563
Borsalar yeni haftayla birlikte kayıplarını sürdürdü
Haberi Sesli Oku

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN GELİŞMELERİ

Zaman Parite Haber Beklenti Önceki
10:00 TRY Kapasite Kullanım Oranı (Eyl)   76,70%
10:00 TRY İmalat Güveni (Eyl)   102,1
11:00 EUR Almanya Ifo İş İklimi Endeksi (Eyl) 87 88,5
16:00 EUR AMB Başkanı Lagarde’ın Konuşması    
23:00 USD Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Üyesi Mester'ın Konuşması    

 

“ÖNE ÇIKANLAR”

“Borsalar yeni haftayla birlikte kayıplarını sürdürdü”

Merkez bankalarının sıkılaşma süreci ile birlikte tahvil getirileri yükselişini sürdürürken, Dolar endeksi de 20 yılın en yüksek bölgesine ulaştı. Borsalar ise riskten kaçışın sürmesiyle yeni hafta açılışında da baskılandı.

Japonya’da kayıplar 2,3%’ü geçerken, Çin ve Hong Kong’da yatay bir seyir izlendi. ABD endeks vadelileri ise 0,5 – 0,6% civarında kayıplar yaşadı.

Merkez bankalarının sıkılaşma sürecinin devamı, Fed tarafında ise sıkılaşmanın hızını koruyacağı beklentisiyle birlikte küresel büyümenin baskılanacağı yönündeki tahminler artış yaşadı. Bu da riskli varlıklardan kaçışı hızlandıran sebep oldu.

Riskten kaçış sürecinden sadece tahvil ve borsa tarafı etkilenmiyor. Petrolde de büyümeye yönelik endişeler talep kaygısı oluştururken, Ocak ayından bu yana en düşük fiyatlar görüldü.

Gün içinde veri akışı dışında Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde ve FOMC Üyesi Mester’ın konuşmaları takip edilecek.

EURO BÖLGESİ

“Alman Ifo İş İklimi Endeksi”

 

Almanya’da ekonomik koşulları ölçen Ifo İş İklimi Endeksi Ağustos ayında pandeminin ağır koşullarının yaşandığı dönemden bu yana en düşük seviyelere ulaştı. PMI rakamları ülkede imalat ve hizmet aktivitesindeki ivme kaybını işaret ederken, Ifo verisinin de bu duruma ilişkin görünümü desteklemesi sürpriz olmayacaktır. Ancak endeks ilerleyen dönemde toparlanma süreci için ipucu sağlayabileceğinden yakından takip ediliyor.

ŞİRKET HABERLERİ

AYEN: Sermaye ve oy hakları yönünden %100 oranında hissedarı bulunduğumuz Bağlı Ortaklığımız Ayen Ostim Enerji Üretim A.Ş. tarafından,  Balıkesir İli, Kepsut İlçesi sınırları içerisinde tesis edilmiş olan 25,2 MWm/24 MWe kurulu gücündeki Çaypınar RES projesi için verilen 19/03/2020 tarihli ve EÜ/9249-14/04467 numaralı üretim lisansımızın birden çok kaynaklı üretim tesisine dönüştürülmesi kapsamında yardımcı kaynak olarak 5,5009 MWm GES (Güneş Enerjisi Santrali) kurulmak suretiyle tesisimizin toplam kurulu gücü 30,7009 MWm/ 24 MWe yükseltilmiştir. Bu kapsamda GES Yatırımı için yapılan inşaat çalışmaları tamamlanmış olup; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 22.09.2022 tarihinde geçici kabulü yapılarak; tesis ticari işletmeye alınmıştır.

ZOREN: Şirketimiz ve hakim ortağı Zorlu Holding AŞ ile Wren House Infrastructure LP ('WH') (KIA bağlı ortaklığı) arasında sermayesinin tamamına iştirak ettiğimiz Hollanda'da kurulu, ZES N.V.'nin ('ZES') çoğunluk paylarının ve Şirketimizin azınlık paylarının satışı ve Şirketimiz ile Kuwait Investment Authority ('KIA') arasında imzalanan kredi sözleşmesinin tadili hususlarında müzakere süreçleri devam etmekte olup, gelişmeler tam ve zamanında kamuya açıklanacaktır.

GESAN: Şirketimiz, TEİAŞ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ tarafından 23/09/2022 tarihinde gerçekleştirilen ‘'0,6/1 kV Anma Gerilimli PVC Yalıtkanlı Muhtelif Tiplerde Toplam 285.500 Metre Kablo Alımı'' konulu ihaleye girmiş ve en avantajlı fiyat vererek ihalede 1. olmuştur. İhale baz bedeli 22.567.730, -TL'dir. (Yirmiikimilyonbeşyüzatmışyedibinyediyüzotuz, Türk Lirası)

GWİND: Şirketimizin halka arz sırasında taahhüt ettiği büyüme vizyonuna ulaşma hedefi doğrultusunda, Şirketimiz ile Gökova Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.'nin ('Gökova') tek pay sahibi Şık Mehmet Aslan ('Satıcı') arasında Gökova'nın sermayesinin %100,00'ünü temsil eden nama yazılı payların tamamının Şirketimizce 2.000.000 USD  ve 1.585.497,88 TL bedel mukabilinde devralınması amacıyla, 23.09.2022 tarihli bir Pay Alım ve Satım Sözleşmesi ('Sözleşme') imzalanmıştır.

KARSN: İtalya'da TPER Bologna'nın açtığı 24 adet [kesin (+7 opsiyonlu)] 18m elektrikli otobüs ihalesinde, ihale kazananı Karsan Europe SRL olarak bildirilmiş olup ilgili mevzuatta öngörülen prosedür ve süreçlerin tamamlanması sonucunda sözleşme imzalanmıştır.

CLEBİ: Şirketimiz Yönetim Kurulu, 23 Eylül 2022 (bugün) tarihinde, Hindistan'ın Yeni Delhi kentinde mukim %99,9 oranında iştiraki bulunduğu, 25.730.000 Hint Rupisi ödenmiş sermayeli, Celebi Airport Services India Private Limited'in ('CASI') Hindistan'daki stratejik büyüme planları çerçevesinde öngördüğü yatırımların gerçekleştirmesi ve artan faaliyetlerinin finansmanını için ihtiyaç duyduğu 203.040.000 Hint Rupisi tutarındaki öz kaynağın Hindistan'da tabi olunan yasal mevzuat dahilinde primli sermaye artışı yapmak suretiyle karşılanmasına karar verilmiştir. Bu çerçevede, Şirketimizce toplam 202.836.960 Hint rupisi (yaklaşık 2,6 milyon Avro) ödenmesine ve Şirketimizin sahip olduğu %99,9 oranındaki ortaklık payının korunmasına, bu hususta Şirketimiz tarafından yapılması gerekli bilcümle iş ve işlemlerin yapılmasına mevcudun oybirliğiyle karar vermiştir.

GESAN: Şirketimiz, MUĞLA ÇİMENTO SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile aşağıda detayları verilen 2 (iki) proje için toplam 11.000.000, -Euro (Onbirmilyon, Euro) tutarında anlaşmaya varmıştır. (Güncel baz Euro/TL kuru ile anlaşma bedeli toplamı 197.120.000, -TL)

PAY ALIM ve SATIM HABERLERİ

KARSN: Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş. sermayesinin %63,46 payına Kıraça Holding A.Ş. sahiptir. Silcolux Investments S.A. ile İnan Kıraç arasında imzalanan pay devir sözleşmesi neticesinde Silcolux Investments S.A.’nın sahip olduğu %45 oranındaki Kıraça Holding A. Ş. hisseleri İnan Kıraç’a devrolmuştur. Bu çerçevede Kıraça Holding A.Ş. sermayesinde İnan Kıraç’ın sahip olduğu doğrudan pay oranı % 89’a ulaşmıştır.

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Yeniden Küllerinden Doğan ve Hayatı Anlamlandıran Tek Canlı ANKA Kuşunun Mitolojik Serüveni

Hair Transplant Antalya

Anamur’da “Anadolu’dan Esintiler” Konseri Sanatseverlerle Buluştu

Anamur Belediyesi’nden Elektrik Maliyetini Azaltacak Güneş Enerjisi Projesi Duyurusu

Anamur Limanı Çevre Düzenlemesi İhaleye Çıktı: Tamamlandığında Turizm Potansiyeli Ciddi Olarak Artıyor

Anamur'da Altyapı ve Sel Önleme Çalışmaları Hız Kesmiyor

Anamur Muzunun Marka Değeri Yükseliyor Umudunda Maalesef Başa Dönüldü

İnsan Evrenin Doğuşunu Görüntüledi. James Webb ve İlk Süpernova

Enerjide, Füzyon Reaksiyonu Hedefine Bir Adım Daha Yakın

Kanser Aşısı, mRNA Teknolojisi, Kişiselleştirilmiş Tedavi, Biyoteknoloji, Genetik Kodlama

Dünyanın suyu okyanuslardan mı karşılanacak?

Nakit Para Tarih mi Oluyor?

NASA ve ESA, Kızıl Gezegen Mars'ta, "Yaşamın Kanıtı"nı Bulduğu mu?

Lokman Hekim Hakmlı Çıktı ve Bilim, Yaşlanmayı Bir Hastalık Olarak Tanımladı ve İlk Tedavi Yöntemi Kapıda

Dünyamızın "Gizli Nefesi" Duruyor: Amazon ve Sibirya Ormanları Karbon Tutucu Rolünü Kaybediyor

Yeni Nesil Yapay Zeka Atılımı: Bilim İnsanları 'Bilinçli Makine' Eşiğinde mi?

Anamur Belediyesinin Plastik Atık Toplama Kampanyasında Rekor Katılım

Anamur Yer Fıstığının Coğrafi İşaret Başarısı Pazara İmzasını Attı

Otogar ve Çevre Yolunda Trafik Düzenlemesi

Anamur Ören Antik Kenti'nde Yeni Mozaik Keşfi Heyecan Kattı

Muz Üreticisine Yeni Sertifikasyon Programı İhracat Kapılarını Aralıyor

KKTC’de Emlak Yatırımı Yapmanın Cazip Fırsatları

Cilt Bakımında Hangi Ürünler Kullanılmalı?

Anamur Teknolojiye Koşuyor

Anamur'da Su Kaynakları Yönetimi

Anemurium Antik Kenti'nde Yeni Keşifler

Anamur Çevre Yolu Projesinde Son Durum

Muz Üretiminde "Akdeniz Rüzgarı"

Mersin Asayiş Raporu: Silahlı Saldırı, Hırsızlık ve Kaza Olayları Gündemde

Mersin'de Korkutan Yangınlar: İki Ayrı Evde Maddi Hasar Meydana Geldi

Yükleniyor

Anamur Belediyesi’nden Elektrik Maliyetini Azaltacak Güneş Enerjisi Projesi Duyurusu

Anamur'da Altyapı ve Sel Önleme Çalışmaları Hız Kesmiyor

Anamur Belediyesinin Plastik Atık Toplama Kampanyasında Rekor Katılım

Otogar ve Çevre Yolunda Trafik Düzenlemesi

Anamur Çevre Yolu Projesinde Son Durum

Mersin Asayiş Raporu: Silahlı Saldırı, Hırsızlık ve Kaza Olayları Gündemde

Mersin'de Korkutan Yangınlar: İki Ayrı Evde Maddi Hasar Meydana Geldi

MESKİ Su Kesintisi Duyurusu: 10 Aralık'ta Birden Fazla İlçede Planlı Çalışma

Türkiye, Orman Varlığını En Çok Artıran Ülkeler Arasında Zirveye Tırmanıyor: Küresel İklim Mücadelesinde Kritik Başarı

Anamur-Gazipaşa Tünelleri İnşaatında Son Viraj: Turizm ve Ticaret Ufku Açılıyor

Başkan Seçer'den Yerel Yönetimlere Demokrasi Vurgusu: "Halk Çözümü En İyi Bilendir"

Akdeniz'de Yeni Diploması Dalgası: Enerji Güvenliği İçin Çok Taraflı Zirve

Uysal: “Mersin Ekonomisi Türkiye’nin Lokomotifidir

HP’de İmamoğlu Sonrası Ankette Dikkat Çeken İsim: Vahap Seçer Yükselişte

İYİ Parti Anamur'da Delege Seçimleri Tamamlandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.