Tarih: 07.10.2022 06:11

Piyasa gündemi

Facebook Twitter Linked-in

Merkez bankalarına dair agresif sıkılaşma endişelerinin yatışması bu haftanın ilk yarısında küresel risk iştahını desteklerken, son günlerde piyasalarda dalgalı bir seyir etkili oluyor. Piyasalarda oluşan iyimserliğin kırılgan bir iyimserlik olduğunu değerlendirirken, Fed üyelerinden şahin tondaki açıklamalar devam ediyor. Bugün ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi piyasaların yakın takibinde yer alacaktır. Veriye bağlı olarak Fed beklentilerindeki değişim fiyatlamalar üzerinde etkili olacaktır. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    15:30 ABD – Tarım Dışı İstihdam Önem: Yüksek
•    15:30 ABD – İşsizlik Oranı Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Haftanın ilk yarısında güçlü bir toparlanmanın kaydedildiği küresel hisse piyasalarında son günlerde dalgalı bir fiyatlama öne çıkıyor. Bugünkü tarım dışı istihdam verisi Fed beklentileri ve piyasaların seyri üzerinde belirleyici olacaktır. BIST-100 Endeksi yurt dışı piyasalara kıyasla pozitif ayrışmasını sürdürerek günü %1,99 oranında yükselişle 3.553,85 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,57 – 18,58 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 18,57’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yurt dışında dün zayıf bir görünüm etkili olurken, BIST-100 Endeksi’nin pozitif ayrışarak yükseliş eğilimini sürdürdüğü görüldü. Bu hafta alıcılı bir seyrin öne çıktığı ve teknik görünümün iyileşme kaydettiği endekste sektörel ve hisse bazlı ayrışmalar da etkisini sürdürüyor. Dün direnç olarak belirttiğimiz 3.545 seviyesi üzerinde bir kapanışın yaşanması olumlu buluyoruz. Kısa vadede bu seviye üzerinde tutunmanın korunması durumunda yükseliş eğiliminin devamı beklenebilir. Bu durumda 3.590 – 3.650 ve tarihi zirvenin bulunduğu 3.715 seviyesi direnç olarak takip edilebilir. ABD’de tarım dışı istihdam verisinin izlenecek günde olası kâr satışlarında 3.545 seviyesi altında 3.500 – 3.480 aralığı ilk destek bölgesi olarak takip edilecek olup, devamında 3.399 seviyesi destek olarak önem kazanacaktır. 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —