Tarih: 04.10.2022 14:56

Keşan’da “Sokak Canlıları Yaşam Semineri” düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Keşan Belediyesi tarafından düzenlenen Trakya 2. Pet Fest kapsamında “Sokak Canlıları Yaşam Semineri” gerçekleştirildi.

Keşan Belediyesi Selim Sesler Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde; Veteriner Hekim Tarık Akan, Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvan Koruma Timi Üyesi Kıdemli Başçavuş Faruk Parlak, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Komiser Asım Kamburoğlu, HAYDİ Polis Memuru Gülşah Koplay ve Muhammed İsmail Gül ile Köpek Davranışları Danışmanı Hilal Çirozlar konuşmacı olarak yer aldı.

Seminere; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Sevinç Cebeci ve vatandaşlar katıldı.

“Keşan, bütün canlılarındır”

Programın açılış konuşmasını yapan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Trakya’da en büyük hayvan barınağının Keşan’da olduğunu belirterek, “Bir milletin büyüklüğü, hayvanlara olan davranışı ile ölçülür. Bu kapsamda festivaller ve yarışmalar düzenledik. Bugünkü seminerimiz gibi bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirdik. Sahiplendirmede örnek ve öncü olduk. Biliyoruz ki aç bir hayvanı beslemek, ruhu beslemektir.” diye konuştu.

Helvacıoğlu, hayvanlara karşı acımasız olan birinin iyi bir insan olamayacağını ifade ederek,  “Keşan, iyi insanların şehridir. Keşan, sadece insanların şehri olamaz. Çünkü Keşan, bütün canlılarındır.” dedi.

“En kritik nokta yaşam hakkı”

Önceliklerinin hayvanların korunmaya ihtiyaç olmadığı günlere ulaşmak olduğunu belirten Veteriner Hekim Tarık Akan, “Veteriner hekimler olarak görevimiz hayvanların daha kaliteli ve sağlıklı yaşamaları için çalışmak. Dünyadaki her canlının eşit yaşam hakkından bahsediyoruz. Bunun bilincine ulaştığımız gün hayvanları korumaya gerek kalmayacak.” şeklinde konuştu.

Seminer, plaket takdiminin ardından sona erdi.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —