Tarih: 29.11.2022 06:22

Piyasalarda bugün

Facebook Twitter Linked-in

Ne Oldu?

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuda 3 yılını dolmuş sözleşmelilerin hemen aday memurluğa geçeceğini belirterek, 'Yeni statüye göre kamudaki 520.000 sözleşmeli personelden 424.000 isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor.' dedi.

Erdoğan: (Zincir marketlerdeki fiyatlar) Ortaya konan ithamlar, Ticaret Bakanlığımız ile Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir.

ECB Başkanı Lagarde, enflasyonu orta vadeli hedef olan %2 seviyesine düşürme konusunda kararlı olduklarını, bunun için faizleri daha da artırmayı planladıklarını ifade etti.

Cleveland Fed Başkanı Mester, Fed'in faiz artırımlarında bir değişikliğe veya bir ara vermeye yakın olduğunu düşünmediğini söyledi.

Richmond Fed Başkanı Barkin: Faiz oranlarının daha yavaş bir patikada artırılması taraftarıyım.

Elon Musk, Apple'ın, Twitter'a reklam vermeyi büyük ölçüde durdurduğunu ve Twitter'ı uygulama mağazasından çıkarmakla tehdit ettiğini söyledi.

OPEC ve müttefiklerinin, bu hafta sonu bir araya geldiklerinde daha derin arz kısıntılarını dikkate almaları bekleniyor.

AB'nin 5 Aralık'ta yürürlüğe girmesi planlanan tavan fiyat uygulaması öncesinde AB ülkeleri tavan fiyat seviyesi konusunda anlaşmanın yollarını ararken Rusya'dan petrol sevkiyatları devam ediyor.

Çin, Güney Çin Denizi'ndeki tartışmalı sulara giren bir ABD savaş gemisini geri çekilmeye zorladı.

Ne Olacak?

 

Yurt içinde Güven Endeksi ve Ticaret Dengesi açıklanacak.

Almanya’da TÜFE verileri ön planda olacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —