13989,52%-0,14
42,94% 0,04
50,55% -0,02
6065,11% 1,38
9945,44% 1,10
ANAMUR – Mersin’in Anamur ilçesine yaklaşık 45 kilometre mesafede bulunan Kükür mahallelerine ulaşımı sağlayan grup yolu üzerinde, adeta bir "Demokles’in Kılıcı" gibi asılı duran dev kaya kütlesi, bölge halkının kabusu haline geldi. Her gün bu yolu kullanmak zorunda kalan mahalle sakinleri ve geleceğimiz olan çocukları taşıyan okul servisleri, facia ile burun buruna bir yaşam mücadelesi veriyor.
Dualarla Geçilen Yol: "3 İhlas, 1 Nas"
Yolun üst kısmında eğreti bir şekilde duran ve her an yuvarlanma riski taşıyan kaya, sadece fiziksel bir engel değil, aynı zamanda ciddi bir psikolojik baskı unsuru oluşturuyor. Mahalle sakinleri, bu noktadan geçerken duydukları korkuyu şu sözlerle ifade ediyorlar: "Kayanın altından geçerken her seferinde 'acaba bugün mü düşecek?' korkusu yaşıyoruz. Canımızı Allah’a emanet edip 3 İhlas (Kulhüvallahü) ve 1 Nas suresi okumadan bu virajı dönemiyoruz."
Özellikle kış aylarında yağışların artmasıyla birlikte toprak zeminin yumuşaması, kayanın devrilme riskini daha da tetikliyor. Bölgedeki heyelan riskine dikkat çeken vatandaşlar, bu durumun sadece bir yol sorunu değil, doğrudan bir "can güvenliği" meselesi olduğunun altını çiziyor.
Okul Servisleri Büyük Risk Altında
Yolun en kritik kullanıcıları ise taşımalı eğitim kapsamında bu güzergahı her gün kullanan okul servisleri. Veliler, çocuklarını her sabah okula gönderirken büyük bir endişe yaşadıklarını belirtiyor. Bir olası sarsıntıda veya doğal aşınmada kayanın yerinden oynaması, telafisi mümkün olmayan bir faciaya davetiye çıkarabilir.
Gözler Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’de
Kükür Mahallesi sakinleri, seslerini Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e duyurmak istiyor. Yolun genişletilmesi veya kayanın kontrollü bir şekilde kaldırılması için teknik ekiplerin bir an önce sahaya inmesi bekleniyor. Vatandaşlar, "Başkanımız Vahap Seçer’in hizmet odaklı belediyecilik anlayışına güveniyoruz. Buradaki tehlikeyi görmezden gelmeyeceğini ve bizleri bu korkudan kurtaracağını umuyoruz" diyerek taleplerini dile getiriyorlar.
Şu an için bölgede herhangi bir çalışma başlatılmamış olması merak konusu olurken, mahalle sakinleri olası bir kaza yaşanmadan önce önlem alınması için yetkilileri göreve çağırıyor. Anamur’un kırsal bölgelerindeki ulaşım kalitesini artırma sözü veren Büyükşehir Belediyesi’nin, Kükür yolundaki bu "dev tehlike" için nasıl bir adım atacağı ise bölge halkı tarafından yakından takip ediliyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.