Tarih: 20.09.2022 09:36

Başkan Soyer: “Başka bir tarım da yeni bir yaşam da mümkün”

Facebook Twitter Linked-in

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mera İzmir Projesi kapsamında baktığı 250 keçiden elde ettiği sütleri İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne satarak düğününü yapan çoban Muharrem Karaçelik’in nikahını kıydı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka bir tarım mümkün” sloganıyla hayata geçirdiği üretime yönelik destekler kapsamında Seferihisar’da çobanlık yaparak geçimini sağlayan Muharrem Karaçelik, baktığı 250 keçiden 1 yılda elde ettiği 25 ton sütü, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sattı ve bu gelir sayesinde Büşra Dağlı ile evlendi.

“Hep yanınızda olacağız”

Çiftin nikahını kıyan Başkan Soyer, “Hayat zor. Türkiye’de çok sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz ama biz hep yanınızda olacağız. Sizinle iftihar ediyorum.” dedi. 

Başkan Soyer, çobanlığın son yıllarda itibar kaybettiğini belirterek “Bu itibarı geri kazanmak için çalışıyoruz. Biz çobanlarımızın ekmeklerini büyütmek istiyoruz. Kazandıklarıyla hayatlarını devam ettirmelerini istiyoruz. O nedenle de ciddi destek sağlıyoruz. Nihayet bugün çoban kardeşimizin düğününde bulunmaktan büyük mutluluk duydum.”  ifadelerini kullandı.

Türkiye’de ilk çoban envanteri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mera İzmir projesi kapsamında İzmir’de mera hayvancılığı yapan üreticilerin hayvan sayıları ve ağıl konumlarını içeren bir Çoban Haritası hazırlamıştı. İzmir, Türkiye’de çoban haritasına sahip ilk il oldu. Kentte mera hayvancılığını sürdürmek ve desteklemek amacıyla çıkartılan Çoban Envanteri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin alım ve satış garantisi destek programlarına altlık sağlandı.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —