Tarih: 18.08.2022 08:26

Kore Gazisi Mustafa Amcadan Duygusal Soru:‘Kaç Kişi Kaldık?’  

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL-Anamur Güneybahşiş Mahallesi'nde yaşayan son Kore Gazisi 93 yaşındaki Mustafa Madeni’ye Kore Devleti  yeni madalya gönderdi.  Madalya’yı Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Beyazıt Yumuk madalyayı Kaymakam Bilal Bozdemir’e teslim etti. Kaymakam Bozdemir, Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel’in de katıldığı törenle madalyayı Mustafa Madeniye taktı.  Muharip Gaziler Derneği Başkanı Beyazıt Yumuk’un konuşması sırasında, Mustafa Amca; “Kaç kişi kaldık?”  diye sordu. Mustafa Amca’nın bu sorusu makamda duygulu anların yaşanmasına neden oldu.
Türkiye’nin Kore’ye gönderdiği 21 bin 212 askerin son gazilerinden 93 yaşındaki Mustafa Madeni’ye daha önce de yaşadığı Güneybahşiş Mahallesi Asar sokaktaki evinde ziyaret eden Dernek Başkanı Beyazıt Yumuk, Mustafa Amca’nın nişanını yenilemişti. Burada kendisine basının ‘Nasılsın?’ sorusunu “Çok şükür şimdilik iyiyim. Gittik Kore de bir sene savaştık. Bir sene öldürdük öldük. Neler gördük arkadaş” ” Yanıtını veren Mustafa Amca  Kore gazilerinin durumu hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Beyazıt Yumuk’un konuşması sırasında sözünü keserek; “Kaç kişi kaldık? Sorusunu yöneltti. 72 sen3e önce 16 Eylül 1960 yılında İskenderun Limanından Kore’ye giden Türk Askerinin 14 Ekim 1950’de Pusan Limanına indiğini ve orada birkaç gün eğitim aldıktan sonra cepheye gönderildiğini söyledi.  Mustafa Madeni’nin 26-28 Kasım 1950’de en kanlı çatışmanın içerisinde olduğunu söyledi.  Bu cephede  145 şehidimizin olduğunu  bir kısmının daha hala naaşlarının bulunmadığını kaydeden Yumuk,  gönderilen madalyanın Kore Devleti tarafından gazilerimize ömür boyu taşıyacakları bir nişane olarak gönderildiğini söyledi.  Şu anda dernekte 2 bin 500 3 bin civarında madalya olduğunu kaydeden Yumuk’a Mustafa Amca, Türkiye de Kaç tane kaldıklarını sordu. Dernek Başkanı Yumuk’un, 750 cevabına Mustafa Amca, “Var mı o kadar?”  karşılığını verdi.
Gaziye Madalyasını takan Kaymakam Bilal Bozdemir; “Kore gazimiz Mustafa Amca, Güneybahşiş Mahallemizde yaşıyor. Oradan aldığı madalyasını kaybetmiş. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanımız Madalyayı yeniden temin etti. Bugünde Mustafa Amca’ya, Garnizon Komutanımız ve Başkanımızla birlikte Kaymakamlık Makamında yaptığımız bu törenle madalyasını tevdi ettik.” Dedi. Bozdemir, Mustafa Amca’ya Kore de Türkiye’yi temsil ettiği için şahsı ve Türk Milleti adına teşekkür etti.

 



 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —