• BIST 100

    9938,07%2,28
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Konya'daki 20. Bilgehane Dualarla Açıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek ile birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Aydınlıkevler Sultan Alparslan Bilgehanesi’nin açılışını gerçekleştir

GÜNCEL 1.05.2023 11:14:56
Konya'daki 20. Bilgehane Dualarla Açıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek ile birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Aydınlıkevler Sultan Alparslan Bilgehanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. 

Konya genelinde 20’nci Bilgehane şubesini açtıklarını belirten Başkan Altay, yatırımın güncel bedelle 38 milyon liraya mal olduğunu söyledi. Başkan Altay, “Bu tesis, sadece Aydınlıkevler Mahallemize değil, bu bölgedeki çocuklarımızın eğitimine ciddi bir katkı sunacak” dedi. AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, “Mahallemize, şehrimize, Selçuklu ilçemize değer katacağını gördüğüm bu muhteşem eserin yapılmasını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum” diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Aydınlıkevler Sultan Alparslan Bilgehanesi’nin açılışı büyük bir coşkuyla yapıldı.

Açılışta konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, hizmetlerinden dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ederek, “Başkanımız gece gündüz demeden çalışıyor; şehrimiz için, ilçelerimiz için hizmet üretmeye, yatırımlar kazandırmaya devam ediyor. Hizmetleriniz daim olsun inşallah. İşte AK Parti belediyeciliği bu. Konya Modeli Belediyecilik bu. Biz laf üretmiyoruz, iş üretiyoruz, hizmet üretiyoruz, yatırım yapıyoruz, açılış yapıyoruz, temel atıyoruz. Birileri de laf üretmeye devam ediyor. Varsın laf üretmeye devam etsinler. Milletimiz kimin ne yaptığını görüyor. Büyükşehir Belediyemizin bu yatırımı sadece mahallemize değil, tüm ilçemize ve hatta şehrimize değer katacak” diye konuştu.

4 GÜNDE 3 MİLYARLIK AÇILIŞ VE TEMEL ATMA

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, çok yoğun bir çaba içerisinde çalıştıklarını ifade ederek, Konya’ya sadece son dört günde açılışını yaptıkları ve temelini attıkları yatırımların tutarının 3 milyar lira olduğunu, Konya için gece gündüz demeden gayret ettiklerini söyledi.

 “ÇITAYI DAHA YUKARI TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Konya Modeli Belediyeciliğe vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Başkan Altay, “Burada önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Şimdi milletvekilimiz ve milletvekili adayımız. Başkanımız zamanında Bilgehane markası oluşturuldu ve şu anda 20’nci Bilgehane’yi açıyoruz. 25 bin çocuğumuza eğitim vermeye başladık. Bizler aldığımız çıtayı daha yukarı taşımak için çalışıyoruz. Yine görevi devrettiğimiz Selçuklu Belediye Başkanımız burada. O da bizden aldığı çıtayı daha yukarıya taşımak için çaba sarf ediyor. Biz hiç yıkıp yapmakla uğraşmadık, hep temelin üzerine yeni şeyler inşa etmeye, yeni şeyler söylemeye ama aynı zamanda eskiye de sahip çıkmaya çalıştık. ‘Konya Modeli Belediyecilik’ modeliyle böyle güzel eserler ortaya çıktı” ifadelerine yer verdi.

SULTAN ALPARSLAN BİLGEHANESİ 38 MİLYON LİRAYA MAL OLDU

Sultan Alparslan Bilgehanesi’nin güncel bedelle 38 milyon liraya mal olduğunu belirten Başkan Altay şöyle devam etti: “Bu tesis, sadece Aydınlıkevler Mahallemize değil, bu bölgedeki çocuklarımızın eğitimine ciddi bir katkı sunacak. Buradan bakınca hafızlık eğitimine çalışan çocuklarımızı görüyorum. Bu da Sayın Cumhurbaşkanımızın ülkemize kazandırdığı önemli bir yenilik. Artık çocuklarımız ortaokul hayatlarına devam ederken aynı anda hafızlık eğitimi alıyor. Şehrimizde bu eğitimleri veren okullarımız öğrencileri sınavla seçiyor. Bizler de Bilgehanelerimizde bu çocuklarımıza dördüncü sınıftan itibaren eğitimler vererek o sınavlara hazırlıyoruz. Şu anda 467 öğrenci alınan hafızlık okullarının 360’ı Bilgehane öğrencilerimizden yetişen çocuklardan oluşuyor. ‘Bir Hafız Yetiştir Bir Nesil Değiştir’ Biz de neslin değişmesi için çaba sarf ediyoruz.”

“BİR YILDA 85 BİN ÖĞRENCİMİZİN EĞİTİMİNE DESTEK OLACAK PROJELER YÜRÜTÜYORUZ”

Büyükşehir Belediyesinin yeni markalarından olan Lise Medeniyet Akademisi’nin (LİMA) artık çoğalmaya başladığına da dikkat çeken Başkan Altay, “LİMA’lar vasıtasıyla da lisedeki çocuklarımıza eğitim veriyoruz. Genç KOMEK’lerimiz, Lise Medeniyet Akademilerimiz, Bilgehanelerimiz ve kamplarımızla bir yılda 85 bin öğrencimizin eğitimine destek olacak projeler yürütüyoruz. Lise 11. ve 12. sınıf öğrencilerimizi ‘Edcadın İzinde’ programı kapsamında İstanbul’a götürüyoruz. Şu an itibariyle 38 bin öğrencimiz hızlı trenle Ayasofya başta olmak üzere İstanbul’un güzelliklerini temaşa ettiler. İnşallah yıl sonuna kadar bu sayı 60 bine ulaşacak” açıklamasını yaptı.

“NESİLLERE, ÇOCUKLARA YATIRIM YAPIYORUZ”

“Biz dertliyiz. Biz, bu ülkenin büyük ve güçlü olacağına inanıyoruz” diyen Başkan Altay, “Nesiller yetiştirmemizin en önemli iş olduğunu düşünüyoruz. Bunun için de nesillere, çocuklara yatırım yapıyoruz. İnşallah bu çocukların inşa ettiği Türkiye, çok daha büyük ve güçlü olacak. Biz buna inanıyoruz. Türkiye Yüzyılı’nı bu çocuklar, bu gençler inşa edecek ve Türkiye sadece mazlum coğrafyaların değil, tüm dünyanın umudu olan bir ülke haline gelecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bunu başaracağımıza inancımız tam” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

AKYÜREK, BAŞKAN ALTAY’A TEŞEKKÜR ETTİ

AK Parti Konya Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Tahir Akyürek ise, “Aydınlıkevler Mahallemize, şehrimize, Selçuklu ilçemize değer katacağını gördüğüm bu muhteşem eserin yapılmasını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum. Şehrimiz adına teşekkür ediyorum. Buradan istifade edecek mahallemizin gençlerimize, çocuklarımıza da başarılar diliyorum” dedi.

“İNSANIMIZIN EMRİNDE, ONLARIN İHTİYAÇLARI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Akyürek şöyle devam etti: “Bir seçim sürecindeyiz fakat bir taraftan Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, belediye başkanlarımız sürekli olarak açılışlarda buluşuyoruz. Zamanımız yok; ya temel atıyoruz ya açılış yapıyoruz ya da bir hizmeti halkımızın emrine sunuyoruz. Bu büyük bir fark oluşturuyor. Bu güzel bir gelenek oluşturuyor. Birçok esere imza atıyoruz fakat bunların hep yol göstericisi, bunların aslında esas sahibi ve belediyeciliğin de hizmetlerin de yatırımların da ustası Recep Tayyip Erdoğan’dır. Allah daha nice hayırlı hizmetlere Cumhurbaşkanımıza vesile kılsın. Biz insanımızın emrinde, onların ihtiyaçları için çalışıyoruz. Milletimizin hizmeti için çalışıyoruz” diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Adayı Mustafa Hakan Özer, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Küçükçöğen’in de katıldığı programda,  yapılan duayla Aydınlıkevler Sultan Alparslan Bilgehanesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Program sonunda Hafızlık Hazırlık Sınavında başarılı olan 143 öğrenciye bisiklet hediye edildi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


Anahtar Kelimeler:

Evrende Dünyamızdan Başka Yaşam Var mı?

TÜBİTAK Bilim Söyleşisi Şehit İbrahim Armut Fen Lisesinde Yapıldı

Türkiye'yi Kaplayan Çöl Tozu Etkisi Sürüyor: İstanbul ve Diğer İllerde Durum Ne?

Hull City, Zorlu Deplasmandan 3 Puanla Döndü

Uyku Apnesi: Günlük Yaşamı Nasıl Etkiliyor ve Tedavisi Nasıl Yapılıyor?

TikTok Yetkilileri Türkiye Büyük Millet Meclisine Tekrar Çağırılıyor

YDS Sonuçları Açıklandı

Çalışma Bakanı Işıkhan’dan Asgari Ücretli ve Memurlara 1 Mayıs Uyarısı

Yatırımcıların Dikkati, Teknoloji ve Değişim Sektörlerine Yöneldi

Damar Hamlin Kimdir, Kalp Krizi Hayatını Nasıl Etkiledi?

Trafik Sigortası Primlerinde Zam Oranları Yüzde 3 ile Sınırlandırılacak

Doların Seyrini Savaş Senaryosu Belirliyor

Fosil Yakıtlı Araçlar Yerini Elektrikli Otomobillere Devrediyor

Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Müdürü Nahit Akalın ve Ekibi Başkan Deniz'i Ziyaret Etti

23 Nisan Anamur’da 104. Kez Coşku ile Kutlandı

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Aksa Çukurova Doğal Gaz’dan Belediye Başkanı Deniz’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Kaymakam Bilal Bozdemir Koltuğunu Minik Kılınç’a Devretti

Kaymakam Bozdemir’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Milli Eğitim Müdürümüz Temsilen Uğur Okulundan Nefes Toklu Oldu

Başkanlık Koltuğunu Durmuş Deniz’den Çilek Devraldı

Anamur’un Temsili Garnizon Komutanı Saydam Oldu

Yasa Dışı Bahis Operasyonuna Jandarma Operasyonu: (5) Gözaltı

Define Arayan Şahıslar Jandarmaya Yakalandı

Haydi Çocuklar Mersin Büyükşehirin Anamur Dragon Parkındaki Çocuk Festivaline

Knicks-Sixers: New York'un En Merak Eeilen 5 Skoru

Hafta Sonu Altın Fiyatları Değişken Seyretti

Yayla Muzu, Anamur Muzunu 3’e Katladı

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Başladı

Yükleniyor

TÜBİTAK Bilim Söyleşisi Şehit İbrahim Armut Fen Lisesinde Yapıldı

Türkiye'yi Kaplayan Çöl Tozu Etkisi Sürüyor: İstanbul ve Diğer İllerde Durum Ne?

YDS Sonuçları Açıklandı

Çalışma Bakanı Işıkhan’dan Asgari Ücretli ve Memurlara 1 Mayıs Uyarısı

Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Müdürü Nahit Akalın ve Ekibi Başkan Deniz'i Ziyaret Etti

23 Nisan Anamur’da 104. Kez Coşku ile Kutlandı

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Aksa Çukurova Doğal Gaz’dan Belediye Başkanı Deniz’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Kaymakam Bilal Bozdemir Koltuğunu Minik Kılınç’a Devretti

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Hull City, Zorlu Deplasmandan 3 Puanla Döndü

Damar Hamlin Kimdir, Kalp Krizi Hayatını Nasıl Etkiledi?

Knicks-Sixers: New York'un En Merak Eeilen 5 Skoru

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Başladı

Bisikletin Yaşayan Efsanesi Türkiye’ye Rekor İçin Geliyor

Cumhurbaşkanlığı Dev Organizasyonu Bisiklet Turu

EA SPORTS ve LaLiga, FC FUTURES Girişimi ile Topluluk Futboluna Yenilikçi Yatırımlar Yapıyor

6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Kupa Töreni İle sona Erdi

Seçer 6. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turunu Anemurium’dan Başlattı

Otelcilerden Galatasaray Kampına Ziyaret!

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Kızıl Goncalardan Ortalık Toz Duman Meryem’e Ağır Suçlama

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16