• BIST 100

    14144,23%-0,40
  • DOLAR

    42,72% 0,07
  • EURO

    50,24% 0,08
  • GRAM ALTIN

    5948,96% 0,68
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,88

Konya'da Larende dükkanlarının temeli atıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Meram Belediyesinin yürüttüğü Büyük Larende Dönüşümü kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından bölge esnafına yapılacak dükkanların temeli atıldı.

GÜNCEL 28.04.2023 09:11:00 712
Konya
Haberi Sesli Oku

Şehir Hastanesi karşısında düzenlenen programın açılışında konuşan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, yapılacak iş yerleri ile Meram ve Konya için bir dönemin sonu, yeni bir dönemin de başlangıcının olacağını belirtti.

Kavuş, “Dünyanın ilk yerleşim yerlerinden biri olan bu şehre yakışmayan Larende Caddesi, bugün atacağımız temelle birlikte Türkiye Yüzyılı vizyonuna yakışır bir hale kavuşacak. Miyadını ve ekonomik ömrünü tamamlamış, alışveriş konforunu tamamen kaybetmiş, trafik keşmekeşinden boğulan ve Konya’nın tam da merkezine hiç yakışmayan Larende Caddemizdeki iş yerleri burada yeni bir vizyon ve fonksiyon kazanacak. Hem esnaflar hem de vatandaşlar için konforlu ticaretin de merkezi olacak. Konya için her konuda taşın altına elini koyan Büyükşehir Belediye Başkanıma ve ekibine şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

“MERAM VE KARATAY’IMIZ GÜZEL BİR YATIRIM DAHA KAZANMIŞ OLUYOR”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Konya Modeli Belediyecilikte Konya’ya, gönlü güzel Konyalı hemşehrilerimize hizmet var. Aşkla hizmet var. Bugün yine Meram ve Karatay’ımız güzel bir yatırım daha kazanmış oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Eğer bu yatırımların, bu temel atmaların, bu açılışların hülasa bu hizmetlerin devamını istiyorsak, istikrarın devamı yönünde irade beyan etmeliyiz. İnşallah 15 Mayıs’tan itibaren de istikrarın devam edeceğinden hiçbirimizin şüphesi yok. Onun için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz inşallah. Bu projenin Karatay’ımıza, Meram’ımıza ve Konya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” açıklamasında bulundu.

“LARENDE DÖNÜŞÜMÜYLE ŞEHRİMİZ BÜYÜK KAZANÇ SAĞLAYACAK”

AK Parti Konya Milletvekili Adayı Armağan Güleç Korumaz, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay, Dar-ül Mülk Projesinde burayla ilgili projeyi sunduğunda da son derece heyecanlanmıştım. Bir dönem Konya’nın tarihinde bugün için de öyle önemli bir yere sahip olan bu bölgenin yeniden şehre kazandırılması adına yapılan bu projenin hayırlı olmasını diliyorum. Konya, geçtiğimiz dönemlerde kentsel dönüşüm anlamında çok güzel adımlar attı. Bu da o adımlardan bir tanesi. Larende dönüşümüyle şehrimiz büyük bir kazanç sağlayacak. Başkanlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“KONYA İÇİN BİR HAYALİMİZ VAR”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, eser siyaseti yaptıklarını belirterek, ilçe belediye başkanlarıyla birlikte Konya’ya her gün yeni eserler kazandırmanın gayreti içinde olduklarını söyledi. Konya için bir hayali olduğunu dile getiren Başkan Altay şöyle devam etti: “Dar-ül Mülk Projesi kapsamında 20 farklı noktada şehrimizde bir büyük ihya ve imar işi gerçekleştiriyoruz. Mevlana Kültür Merkezi’nden başlayıp Büyükşehir Belediyemizin bulunduğu alana kadar devam eden bölgede 20 ayrı noktada projeler yapıyoruz. Bunun başlangıcını Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı ile yapmıştık. Orada ticaret canlanıyor. Türkiye’nin en güzel merkezlerinden biri ortaya çıktı elhamdülillah. Bununla birlikte özellikle Alaaddin Caddesi’nde yaptığımız cephe yenileme çalışmaları, gündüzü ayrı akşamı ayrı güzel hale geldi. O bölgede ciddi bir canlılık oluşturdu. Mevlana Caddesi’ndeki eski Tekel Binası’nın restorasyonuna devam ediyoruz. Kılıçarslan Meydanı’ndaki evlerin ticari hayata yeniden kazandırılmasıyla ilgili işin başlangıcını yaptık. Hemen Taş Bina ile Meydan Evleri arasında bulunan Payitaht Müzesi diye başlanan Dar-ül Mülk Sergi Alanına çevirdiğimiz yerdeki çalışmalarımızı inşallah Mayıs ayı sonunda tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz. Yine Taş Bina, Büyükşehir Belediyemizin temsil ve ağırlama mekanı. Dijital Müzesi ve Taş Bina Kültür Sanatla şehirde çok önemli bir merkez haline dönüştü. Konya’mızın kadim kültürüne yakışan bir restorasyon çalışması ortaya çıktı.”

YIL SONUNA KADAR TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

Larende dükkanlarının 200 milyon liranın üzerinde bir maliyeti olduğunu açıklayan Başkan Altay, “Bunun 120 milyon lirası kamulaştırma, 88 milyonu da yapım işi. 100 milyon liralık kısmını ödedik. Meram Belediyemizle birlikte şu an itibariyle kamulaştırma işlemleri devam ediyor. Larende Caddesi’nde ticaretine devam eden mülk sahibi ya da kiracı 74 esnafımızın tamamıyla anlaşarak burada yeni dükkanlar inşa ediyoruz. 50-100-200 metrekare toplam 9.445 metrekarelik inşaatımızın A ve B bloklarının kaba inşaatları tamamlandı. C-D ve E bloklarda da işlemler devam ediyor. İnşallah bu yılın sonunda tamamlanarak esnafımıza hizmet edecek” diye konuştu.

“ÜRETEN, İSTİHDAM OLUŞTURAN VE GAYRET EDEN TÜM ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ”

Konya için en önemli işlerden birisinin de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığıyla birlikte yürüttükleri Eski Sanayi ve Karatay Sanayi dönüşümleri olduğuna vurgu yapan Başkan Altay, “2.690 dükkan ve 134 iş yeri inşa ediyoruz. İnşaatlarımızın 1. 2. ve 3. etapları bu yıl sonuna kadar inşallah tamamlanacak. 4’üncü ve son etap da inşallah 2024’ün bahar aylarında tamamlanınca Karatay Sanayi ve Eski Sanayi’deki esnaflarımız da yeni yerlerine ve Türkiye’nin ilk Sıfır Atık sanayisine taşımış olacağız. Biz Konya’nın evladı olarak üreten, istihdam oluşturan ve gayret eden tüm esnafımızın yanındayız. Onların en iyi şartlarda, ticaretlerine devam edebilmeleri için uygun şartlarda iş yeri sahibi olmalarıyla ilgili bir süreci yakından takip ediyoruz. Konya’nın yarınlarının çok daha güzel olacağına inanıyorum. Belediye Başkanlarımıza ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Birlikte Konya’yı güzel yarınlara hazırlıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Altay ve protokol mensupları dualarla Larende dükkanlarının temelini attı.

Anahtar Kelimeler:

Hair Transplant Antalya

Anamur’da “Anadolu’dan Esintiler” Konseri Sanatseverlerle Buluştu

Anamur Belediyesi’nden Elektrik Maliyetini Azaltacak Güneş Enerjisi Projesi Duyurusu

Anamur Limanı Çevre Düzenlemesi İhaleye Çıktı: Tamamlandığında Turizm Potansiyeli Ciddi Olarak Artıyor

Anamur'da Altyapı ve Sel Önleme Çalışmaları Hız Kesmiyor

Anamur Muzunun Marka Değeri Yükseliyor Umudunda Maalesef Başa Dönüldü

İnsan Evrenin Doğuşunu Görüntüledi. James Webb ve İlk Süpernova

Enerjide, Füzyon Reaksiyonu Hedefine Bir Adım Daha Yakın

Kanser Aşısı, mRNA Teknolojisi, Kişiselleştirilmiş Tedavi, Biyoteknoloji, Genetik Kodlama

Dünyanın suyu okyanuslardan mı karşılanacak?

Nakit Para Tarih mi Oluyor?

NASA ve ESA, Kızıl Gezegen Mars'ta, "Yaşamın Kanıtı"nı Bulduğu mu?

Lokman Hekim Hakmlı Çıktı ve Bilim, Yaşlanmayı Bir Hastalık Olarak Tanımladı ve İlk Tedavi Yöntemi Kapıda

Dünyamızın "Gizli Nefesi" Duruyor: Amazon ve Sibirya Ormanları Karbon Tutucu Rolünü Kaybediyor

Yeni Nesil Yapay Zeka Atılımı: Bilim İnsanları 'Bilinçli Makine' Eşiğinde mi?

Anamur Belediyesinin Plastik Atık Toplama Kampanyasında Rekor Katılım

Anamur Yer Fıstığının Coğrafi İşaret Başarısı Pazara İmzasını Attı

Otogar ve Çevre Yolunda Trafik Düzenlemesi

Anamur Ören Antik Kenti'nde Yeni Mozaik Keşfi Heyecan Kattı

Muz Üreticisine Yeni Sertifikasyon Programı İhracat Kapılarını Aralıyor

KKTC’de Emlak Yatırımı Yapmanın Cazip Fırsatları

Cilt Bakımında Hangi Ürünler Kullanılmalı?

Anamur Teknolojiye Koşuyor

Anamur'da Su Kaynakları Yönetimi

Anemurium Antik Kenti'nde Yeni Keşifler

Anamur Çevre Yolu Projesinde Son Durum

Muz Üretiminde "Akdeniz Rüzgarı"

Mersin Asayiş Raporu: Silahlı Saldırı, Hırsızlık ve Kaza Olayları Gündemde

Mersin'de Korkutan Yangınlar: İki Ayrı Evde Maddi Hasar Meydana Geldi

MESKİ Su Kesintisi Duyurusu: 10 Aralık'ta Birden Fazla İlçede Planlı Çalışma

Yükleniyor

Anamur Belediyesi’nden Elektrik Maliyetini Azaltacak Güneş Enerjisi Projesi Duyurusu

Anamur'da Altyapı ve Sel Önleme Çalışmaları Hız Kesmiyor

Anamur Belediyesinin Plastik Atık Toplama Kampanyasında Rekor Katılım

Otogar ve Çevre Yolunda Trafik Düzenlemesi

Anamur Çevre Yolu Projesinde Son Durum

Mersin Asayiş Raporu: Silahlı Saldırı, Hırsızlık ve Kaza Olayları Gündemde

Mersin'de Korkutan Yangınlar: İki Ayrı Evde Maddi Hasar Meydana Geldi

MESKİ Su Kesintisi Duyurusu: 10 Aralık'ta Birden Fazla İlçede Planlı Çalışma

Türkiye, Orman Varlığını En Çok Artıran Ülkeler Arasında Zirveye Tırmanıyor: Küresel İklim Mücadelesinde Kritik Başarı

Anamur-Gazipaşa Tünelleri İnşaatında Son Viraj: Turizm ve Ticaret Ufku Açılıyor

Başkan Seçer'den Yerel Yönetimlere Demokrasi Vurgusu: "Halk Çözümü En İyi Bilendir"

Akdeniz'de Yeni Diploması Dalgası: Enerji Güvenliği İçin Çok Taraflı Zirve

Uysal: “Mersin Ekonomisi Türkiye’nin Lokomotifidir

HP’de İmamoğlu Sonrası Ankette Dikkat Çeken İsim: Vahap Seçer Yükselişte

İYİ Parti Anamur'da Delege Seçimleri Tamamlandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.