Tarih: 20.10.2022 08:22

Memleket Partili Bayrak: “Çay üreticisine verilen desteklemeye bu yılda zam yapılmadı″

Facebook Twitter Linked-in

RİZE - 20.10.2022 - HİBYA - Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak, enflasyon yükselirken çay üreticisine verilen destekleme bedelinin 30 kuruşta kalması hakkında açıklamada bulundu.

Memleket Partisi Rize il başkanı Muhittin Bayrak, enflasyonun TÜİK rakamlarına göre yüzde 80,21 olduğu dönemde çay üreticisini hiçe sayarak destekleme bedelinin 30 kuruşta kalmasını eleştirdi. Bayrak, “Bu fiyat AK Parti Hükümetinin çay üreticisini kale almadığını gösteriyor. Bu gün Tarım bakanlığının açıklamasıyla bu yılda desteklemeye zam yapılmamıştır. Bakanlığın bu açıklamasını şiddetle kınıyorum. TÜİK’in rakamlarında enflasyon yüzde 80'lerde açıklanırken yaş çay üreticisine verilen desteklemede zam yapılmaması AK Parti’nin çay üreticisine bakışını gösterir. Geçen yıl ki desteklemeye bu yılda zam yapılmaması üreticiyle alay etmektir.

Daha önceki açıklamamda Memleket Partisi iktidarında gübrenin üreticiye bedava verileceğini açıklamıştım. Yine söylüyorum çay üreticisine gübreyi bedava vereceğiz ve destekleme fiyatını da yıllık enflasyon oranına göre açıklayacağız” dedi.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —