• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

Konya Şehir İçi Ulaşımında Tarihi Gün: KONYARAY Banliyö Hattının Temeli Atıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak KONYARAY Banliyö Hattı'nın temeli atıldı. Video konferans bağlantısıyla programa katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailo?

GÜNCEL 30.04.2023 17:07:41 1054
Konya Şehir İçi Ulaşımında Tarihi Gün: KONYARAY Banliyö Hattının Temeli Atıldı
Haberi Sesli Oku

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak KONYARAY Banliyö Hattı'nın temeli atıldı. Video konferans bağlantısıyla programa katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, KONYARAY’ın çok önemli bir proje olduğunu ifade ederek, “Tamamlandığında Konyalılar kazanacak. 

Konya’nın şehir içi trafiği rahatlayacak ve Konya’nın yaşam kalitesi yükseltilecek. Konyalı vatandaşlarımızın hayatı kolaylaşacak” dedi. Önümüzdeki aylarda Alacabel Tüneli’ni de tamamlayarak burayı da Konya’ya kazandıracaklarını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, “Yani bakarsanız bütün yollar Konya’ya çıkıyor. Biz de bütün yolları Konya’ya çıkarmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Konya bunu fazlasıyla hak ediyor. Konya için ne yapsak azdır” dedi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bugün Konya toplu ulaşımı adına tarihi bir gün. Sayın Cumhurbaşkanımız nasıl her gün tarihi bir şey yapıyorsa biz de bugün Konya tarihini etkileyecek, Konya için çok önemli ve 2 milyar 300 milyon liralık bir projenin başlangıcını yapıyoruz” diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak KONYARAY Banliyö Hattı'nın temeli düzenlenen törenle atıldı.

“OTOGAR, HAVAALANI VE TREN GARLARI AYNI GÜZERGAH ÜZERİNDE BAĞLANACAK”

Konya Garı’nda düzenlenen temel atma programı programında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Gar’ın, Selçuklu Gar’ın ve havaalanının ilk kez bir raylı sistemle birbirine bağlanacağını belirtti. Raylı sistemler üzerinde yaptıkları çalışmalar tamamlandığında, otogar, havaalanı ve tren garlarının aynı güzergah üzerinde bir hat üzerinden raylı sistemle bağlanacağını vurgulayan Başkan Altay, “Toplam,2 milyar 300 milyon liralık yatırımla gerçekleştireceğimiz bu projenin en önemli paydaşlarından birisi Konya Büyükşehir Belediyemiz. İnşallah, sistem tamamlandığında araçlar Büyükşehir Belediyemiz tarafından temin edilecek ve işletmeyi de Devlet Demir Yolları’mızla birlikte sizlerin hizmetine sunmuş olacağız” diye konuştu.

“BUGÜN KONYA TOPLU ULAŞIMI ADINA TARİHİ BİR GÜN”

Konya’nın en önemli taleplerinden birisinin sanayide çalışan vatandaşların toplu ulaşıma kavuşması olduğunu dile getiren Başkan Altay, “Bugün, bu temelle inşallah 2 yıl gibi bir sürede bunu sağlamış olacağız. Bu süreçte emeği olanlar var. Onun için onlara özellikle teşekkür etmem lazım. Başta Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na teşekkür ediyorum. Bir diğer teşekkür de bugün aramızda bulunan Devlet Demir Yolları’mızın değerli Genel Müdürü Hasan Pezük Bey ve ekibine. Genel Müdür’ümüzün bizzat takibi ve talimatlarıyla bu süreç tamamlanmış oldu. Bugün hep birlikte temelini atacağız. İnşallah en kısa sürede açmak da nasip olur. Hep birlikte bu törende bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bugün Konya toplu ulaşımı adına tarihi bir gün. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan nasıl her gün tarihi bir şey yapıyorsa biz de bugün Konya tarihini etkileyecek, Konya için çok önemli ve 2 milyar 300 milyon liralık bir projenin başlangıcını yapıyoruz. Konyalılara hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

45,9 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA OLACAK KONYARAY GÜNLÜK 90 BİN YOLCU TAŞIYACAK

TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük, “Konya il sınırları içerisindeki demiryolu ağımız toplam 770 kilometre. Konya, demiryolu bakımında da Ankara’dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Bugün temelini atacağımız KONYARAY projesiyle de bu rakama 45,9 kilometre daha ilave hat eklemiş olacağız. Konya Tren Garı, kent merkezi, OSB’ler ile sanayi merkezleri, havalimanı, Lojistik Merkezle Pınarbaşı’nı kapsayacak projeyle vatandaşlarımıza konforlu, hızlı, ekonomik bir toplu taşıma hizmeti verecek inşallah. Konya Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol kapsamında hayata geçireceğimiz KONYARAY Projesi’nin toplam uzunluğu 45,9 kilometre. Bugün temelini atacağımız etabın hat uzunluğu ise 17,4 kilometre. Günlük 90 bin yolcuya hizmet verecek projenin birinci etabında 13 adet istasyon binası inşa edeceğiz” dedi.

KALAYCI, BAŞKAN ALTAY’A TEŞEKKÜR ETTİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya için çok önemli bir projenin temelinin atıldığını belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza yaptığı hizmetler için ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Konya’mızın gerçekten çehresini değiştirdi. Dönüşüm projeleriyle Konya’mızın değerine değer kattı. Bunu özellikle dışardan Konya’mıza gelenlerden duyuyoruz. Elbette ki Konya’mızla ilgili övgülerden dolayı göğsümüz kabarıyor. Sadece Konya’mızda değil, asrın felaketini yaşadık yine Konya Büyükşehir Belediyemiz ve diğer belediyelerimiz Hatay’da destan yazdı. Hepsinden Allah razı olsun. Konya’nın her zaman bir sahibi var. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Kendisine buradan teşekkürlerimizi, saygılarımızı iletiyoruz. Her gün büyük yatırımların, devasa yatırımların ya açılışına ya temel atma törenlerine şahit oluyoruz. Teknolojiye dayalı sanayi hamlemizin sonuçlarını alıyoruz. Her gün hepimizi gururlandıran eserlerin hizmete açılışını görüyoruz. Türkiye gerçekten üreten, büyüyen, gelişen ve yükselen bir ülke konumundadır. Ama birileri önümüzü kesmeye çalışıyor. Birileri engel olmaya çalışıyor içeriden ve dışarıdan. Allah’ın izniyle engelleri yıka yıka gidiyoruz. 14 Mayıs’ta da ben inanıyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımızı açık ara seçeceğiz” cümlelerini sarf etti.

“KONYA UZUN ZAMANDIR RAYLI SİSTEMLERİ ŞEHRE ENTEGRE ETMEK İÇİN ÇALIŞIYOR”

AK Parti Konya Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Ziya Altunyaldız, “Türkiye’nin 2. Yüksek Hızlı Treni’ni Konya’yla buluşturan ve her zaman kendisini bir Konyalı olarak ilan eden Cumhurbaşkanımıza bir kez daha KONYARAY Banliyö Hattı için şükranlarımı arz ediyorum. Devlet Demiryolları Genel Müdürümüz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu çalışmayı başından beri ne kadar titizlikle yaptıklarına bizzat şahidim. O yüzden Ulaştırma Bakanımıza, Genel Müdürümüze ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza tüm hemşehrilerimiz adına yürekten teşekkür ediyorum. Konya uzun zamandan beri Tahir Başkanımızın başlattığı raylı sistemleri şehrin tamamına entegre etmek için çabalar gösteriyor. Konya’yı emisyon üretmeyen, yeşil bir şehir haline getiren, şehrin dört bir yanına  entegre eden, her semti birbirine bağlayan, işçi ve işverenin rahatlıkla ulaşabildiği, konforla ve gideceği yere gidebileceği modern ulaşım sistemini Konya’ya armağan ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda alacağı nice hizmetlerle, nice yürüyüşlerle Konya, AK Parti’nin otağı, destekçisi ve onun gerçekten taşıyıcısı olmaya devam edecek” diye konuştu.

“BAŞKALARI LAF ÜRETİTOR; BİZİM KADROLARIMIZ SÜREKLİ HİZMET ÜRETİYOR”

AK Parti Konya Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Tahir Akyürek de şunları kaydetti: “Doğrusu başkaları laf üretiyor, bizim kadrolarımız, hükümetimiz, belediyelerimiz sürekli yatırım üretiyor, hizmet üretiyor. Neredeyse açılışlara, temel atmalara yetişemez hale geldik. Şu anda da Konya tarihi açısından dönüm noktası olabilecek önemli bir yatırımın başlatıcısı olarak, temel atma töreninde bulunuyoruz. Bütün bu yatırımların ve hizmetlerin banisi olan, bunlar için iradesini ortaya koyan Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a şükranlarımızı arz ediyoruz. 21 yıldır Konya’mıza milyarlarca dolarlık yatırımların başlatıcısı oldu, sahibi oldu. Konya’mız bu büyük yatırımlarla tanıştı. Bu banliyö temel atması vesilesiyle, bu önemli yatırımı Konya’mıza kazandıran Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Ulaştırma Bakanımıza, Sayın Genel Müdürümüze, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, tüm katkı yapan dostlarımıza, kardeşlerimize, büyüklerimize şehrimiz adına teşekkür ediyorum.”

Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Konya’da yaşam kalitesinin artırılması, bireylerin mutlu bir şekilde yaşaması, sağlıklı bir hayata kavuşması, kendisini geliştirmesi ve sürekli dayanışma içinde olması elbette ki çok önemli. Konya’mızın hem bireylerin böyle gelişmesi hem işletmelerin küresel rekabet gücünün artırılması, yeşilin muhafazası ve bir bütün olarak bu hususları önceleyen devletimize, hükümetimize, belediyelerimize teşekkür ediyoruz. Böyle hayırlı bir işin de Büyükşehir Belediye Başkanımızın, bakanımızın, Cumhurbaşkanımızın talimatları ve gösterdiği hedef istikametine koşarak bu hizmeti sunmuş olmaları çok kıymetli” dedi.

“KONYALI VATANDAŞLARIMIZIN HAYATI KOLAYLAŞACAK”

Video konferans üzerinde programa katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise KONYARAY’ın önemli bir proje olduğuna dikkat çekerek, “Tamamlandığında Konya kazanacak,  Konyalılar kazanacak. Konya’nın şehir içi trafiği rahatlayacak ve Konya’nın yaşam kalitesi yükseltilecek. Konyalı vatandaşlarımızın hayatı kolaylaşacak. Tabii Konya bizim için çok kıymetli. O yüzden Konya’da bizim pek çok projemiz var. Bildiğiniz gibi birkaç ay önce Türkiye’nin en yüksek viyadüğü olan Konya Eğiste-Hadim viyadüğünü yaparak çok güvenli, konforlu, standardı yüksek bir yolu Konya’yla Alanya arasında bağladık. İnşallah bunun devamı olan Kuş Yuvası yollarıyla birlikte Konya’nın önemli bir aksını tamamlayacağız. Biraz önce Tahir Başkanı’mız da söyledi. Alacabel Tüneli’nde incelemeler yaptılar. Hakikaten yakından incelediğimiz, takip ettiğimiz çok önemli bir işimiz. 7 kilometrenin üzerindeki tünelimizde bütün imalatlarımızı bitiriyoruz. İnşallah hep birlikte önümüzdeki aylarda Alacabel Tüneli olarak burayı da Konya’mıza, Antalya’mıza kazandıracağız. Biliyorsunuz Demirkapı Tüneli’mizin de imalatları bitti. Orası da ayrı önemli bir aks. Yani bakarsanız bütün yollar Konya’ya çıkıyor. Biz de bütün yolları Konya’ya çıkarmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Konya bunu fazlasıyla hak ediyor. Konya için ne yapsak azdır. Ne yapsak da gereklidir. O yüzden bütün belediye başkanlarımız ve vekillerimiz, bütün valilerimiz, oturup konuşacağız ve Konya’nın gelişmesi ve büyümesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Bugün de çok önemli bir gün. Muhteşem bir kalabalık ve ilgi var. Bu da Konya’nın geleceğinin çok parlak olduğunu bugünden gösteriyor bize” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol tarafından KONYARAY Banliyö Hattının temeli dualarla atıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Türkiye'nin Yükselen Hosting Markası Verigom

Air India'ya Ait Boeing 787 Dreamliner Ahmedabad'da Düştü: 240'tan Fazla Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail’den İran’a "Rising Lion" Operasyonu: Nükleer ve Askeri Hedeflere Hava Saldırısı 6 Karar Komutanı Öldürüldü

Anamur TSO’dan Mersin Ekonomi Zirvesi'ne Katılım: Anamur'un Sorunları Gündeme Taşındı

Air India Boeing 787 Kazası—En Az 30 Ölü

San Antonio’daki Aşırı Yağış ve Sel: 4 Kişi Hayatını Kaybetti

Graz, Avusturya’daki Okul Saldırısı—Milli Yasa Devam Ediyor

ABD—İran Nükleer Görüşmeleri Yeniden Başlıyor

ABD Ordusunun 250. Kuruluş Yıldönümü Geçit Töreni Planlanıyor

Meteoroloji Uyarısı: Britanya’da Altıncı Fırtına Alarmı

Amerika Borsalarında Soft Düşüş, Boeing Kaybı

ABD’den Taliban’a Maruz Kalan Afganlara Göçmen Belirlemesi

NYT Connections Bulmacasında #732 Çözümü Açıklandı

2025 Film Festivalleri Takvimi Açıklandı

Türkiye–Azerbaycan “Atatürk 2025” Tatbikatı Nahçıvan'da Başladı

Marmara’da Sismik Hareketlilik Tedirgin Ediyor

Resmi Gazete'de Yapı Denetimi Yönetmeliğinde Yenilik

IAEA İran’a Cevap Niteliğinde Sert Bildiri Yayımladı

Orta Doğu’daki Tansiyon Piyasalara Yansıdı

Air India Uçağı Ahmedabad'da Düştü: Bilanço Ağır

Graz, Avusturya’daki Okul Katliamı Milli Yas İlan Edildi

NATO Zirvesi Roma’da Toplandı: “Savunma Harcamaları Artmalı”

Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü: Küresel Bilinç

Dünya Kupası Dart Turnuvası Frankfurt’ta Başladı

Air India Uçağı Ahmedabad’da Binaya Çarptı

Los Angeles’ta Göçmen Karşıtı Protestolar Tırmanıyor

ESA’nın Solar Orbiter Misyonu Güney Güneş Kutbunu İlk Kez Gördü

Japonya’nın Tottori Karpuzu Başkent’te Tanıtıldı

Osaka Expo’sunda Finlandiya Günü Kutlamaları

Çin Uçak Gemisi Fujian Sarı Deniz’de Tatbikata Çıktı

Yükleniyor

Air India'ya Ait Boeing 787 Dreamliner Ahmedabad'da Düştü: 240'tan Fazla Kişi Hayatını Kaybetti

Air India Boeing 787 Kazası—En Az 30 Ölü

Başkan Durmuş Deniz: "Bayram Kültürünü Yaşatmaya Kararlıyız"

Başkan Deniz; "Memurumuzu Enflasyona Ezdirmedik"

Kurban Bayramınız Kutlu Olsun

Büyükşehir Belediyesi Anamur ve Bozyazı’da Yol Konforunu Artırıyor

Z Kuşağı Argo Terimleri ve TikTok Trendleri Sosyal Medyada Gündemi Sarstı!

Müftü Fidan, Engelli Bireylerle Buluştu

AGC, AGF’nin 12. Üyesi Oldu 

AGF’li Gazeteciler Anamur’a Hayran Kaldı 

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

muz üreticisi, fiyat adaletsizliği, kooperatifleşme

Anamur’da Minik Yürekler Kur’an ile Buluştu

Ünal AN Kitabını, Yarın Anamur Çözüm Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzalıyor

Ünal AN Kitabını Anamur Final Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzaladı

Anamur Ortaokulu Kermes Gelirlerinin 100 Bin Lirasını Kuzeyhan’a Bağışladı

Çözüm Akademi Öğrencisi Miray Batkı, FIRST Robotics Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi Gururlandırdı!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.